Μά πῶς λέγεται; Γιῶργος Τσίπρας…;;; Ἀλέξης Παπανδρέου….;;;

Κάτι ἄκουσα ὅτι αὐτὸς θὰ εἶναι ὁ ἐπόμενος ΠΟΡΔΗπουργὸς τῆς χώρας…
Κᾶτσε νὰ δῇς πῶς λέγεται…
Γιῶργος Τσίπρας….;;; Ἀλέξης Παπανδρέου…;;;
Κάτι τέτοιο…

Κύρος Μανούσκας

Υ.Γ.1.
Τό ἴδιο ἀγόρι δέν εἶναι; Ὁ λόγος του συμβόλαιον πάντως…!!!

Υ.Γ.2. Τελικὰ εἶναι ὁ ἴδιος… Πείστηκα…

Ο επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικα καρφώνει Τσίπρα:Τον ρωτούσαμε για προτάσεις και δε μιλούσε

Το έλα να δεις-έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας που εξετάζει τα έργα και τις ημέρες της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής στο Κοινοβούλιο. 

Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής κατακεραύνωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχαν οι Ευρωβουλευτές μαζί του στις 11 Δεκέμβρη στο Στρασβούργο, τον ρωτούσαν τις απόψεις και τις προτάσεις του για την Τρόικα και εκείνος δεν τους είπε τίποτα παρά μόνο ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τον ρωτούσαμε τις απόψεις και προτάσεις του και αυτός μας έλεγε μόνο ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε με νόημα ο κ. Κάρας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πει και στην συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει στην χώρα του και δεν είχε προτάσεις. Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικα, ανέφερε πως «το μόνο που είπε (σ.σ. Αλέξης Τσίπρας) είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Καμία κριτική άλλης μορφής. Το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην Έκθεσή μας. Αυτό έχω να πω».

Εντωμεταξύ, όση ώρα ο κύριος Ότμαρ Κάρας εξαπέλυε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διερμηνέας μετέφραζε Κύπρος (Cyprus) αντί για Τσίπρας με αποτέλεσμα οι βουλευτές να απορήσουν για τις αναφορές στην γειτονική χώρα.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, όταν κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον επικεφαλής των ελεγκτών γιατί μιλούσε για την Κύπρο αυτός διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικράτησε πως δημοσιογράφοι από τη Βουλή αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ξενοδοχείο κοντά στη Βουλή όπου διέμενε ο κ. Κάρας προκειμένου να τους επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

“Ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς” χαρακτηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως με αφορμή ότι το όνομα Τσίπρας που εκφώνησε ο ευρωβουλευτής μεταφράστηκε ως Κύπρος, “αυτοί οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί δεν μπορούσε να τους πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε πως δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα, αλλά την Κύπρο.

Οι τρεις βουλευτές αναφέρουν πως ο κ. Κάρας είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά και πως τους ισχυρισμούς του δεν τους υιοθέτησε ο έτερος συνεισηγητών στο γεύμα με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Μάλιστα, αναφέρουν πως αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί “του ομοϊδεάτη της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά” δεν θα εμποδίσουν την έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η οποία όπως υπογραμμίζουν αναμένεται να είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικας.

πηγή

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply