Στὸ «ῥάφι» τὸ ἀντιῤῥατσιστικό.

Νὰ κι ἕνα καλὸ νέο:

Οριστικό: Στο «ράφι» το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο – Δεν πάει στην Ολομέλεια

Στο «ράφι» μπαίνει το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το οποίο προετοίμαζε η κυβέρνηση ύστερα από την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθούν σε αυτό  ως ποινικά διωκόμενες οι αρνήσεις των Γενοκτονιών Ελλήνων (Μικρά Ασίας και Ποντίων) και Αρμενίων. .

Πρόκειται για τις τρεις γενοκτονίες τις οποίες να σημειωθεί έχει ψηφίσει και αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο να συμπεριληφθούν και αυτές στο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση βουλευτών της μεγάλης πλειοψηφίας της Κ.Ο της ΝΔ  οι οποίοι δήλωναν απερίφραστα «ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν εάν δεν συμπεριληφθούν και αυτές στο ν/σ» ώθησαν την κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να αναβάλει επ΄ αόριστον την συνέχιση της διαδικασίας ψήφισής του στην Βουλή (εκκρεμεί μία ακόμα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια).

Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι είναι: καθώς το “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”  στη μορφή που είχε τιμωρούσε  τους αρνητές μόνο… ξένων Γενοκτονιών και όχι των ελληνικών ή των Αρμενίων που έχει αναγνωρίσει όλος ο πλανήτης!  Υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε εκτός Ελλάδος;

Το θέμα έχει ανακύψει ξανά στη δημοσιότητα πέρυσι το Σεπτέμβριο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είχε δηλώσει πως προτίθεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή το «αντιρατσιστικό»  μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Την εξαγγελία Αθανασίου ακολούθησε το Νοέμβριο «τελεσίγραφο» 40 βουλευτών της Κ.Ο. της ΝΔ οι οποίοι είχαν δηλώσει πως απλά δεν πρόκειται να το ψηφίσουν στη μορφή που είχε δηλαδή αυτή της ατιμωρησίας για τους αρνητές των γενοκτονιών που έχουν πέσει θύματα Έλληνες και Αρμένιοι.

Τώρα και με τις εκλογές επικείμενες και με τη δεξιά παράταξη να πιέζεται δημοσκοπικά από το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν ώρα για… πειραματισμούς, που μπορούν να βλάψουν ακόμη πιο πολύ την δεξιά εικόνα της.

Στο άρθρο 2 του ν/σ υπήρχε αρχικά η πρόθεση προσθήκης σε σχέση με το έκτρωμα Ρουπακιώτη, προβλέποντας ποινές  «για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος αλλά και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση».

Παρόλα αυτά μετά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ε. Βενιζέλου δεν συμπεριλήφθηκαν οι γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμένιων με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια αυτό to «ρατσιστικό κατά των Ελλήνων» νομοσχέδιο στις καλένδες.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply