Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;

Ποιός εἶναι ὁ «σπουδαῖος» ἐφέτης πού κατεδίκασε τὸν πρῴην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο σὲ ΙΣΟΒΙΑ χωρὶς στοιχεῖα;
Γιατὶ ἦρθε στήν Θεσσαλονίκη ἀπό τήν Λάρισα κι ἀφοῦ δίκασε αὐτές τίς δύο μεγάλες ὑποθέσεις, στήν Θεσσαλονίκη, ἔφυγε ξανὰ γιά τήν Λάρισα;Σημειῶστε ὅτι ἡ ἄλλη ὑπόθεση ἀφοροῦσε στὸ κύκλωμα ἐκβιαστῶν-τοκογλύφων ποὺ λειτουργοῦσε κάτω ἀπὸ ὑψηλὴ πολιτικὴ προστασία.
Οἱ κατάλληλοι ἄνθρωποι, στὶς κατάλληλες θέσεις…
 …μὲ τις κατάλληλες κινήσεις βγάζουν Δήμαρχο ὁποιονδήποτε μπεκρούλιακα καὶ κλόουν ἐξυπηρετεῖ τὸ σύστημα.

Παρομοίως ἀποφυλακίζουν τὰ δικά τους «παιδιά».

Σίγμα 

Διαβάστε σχετικά:

Πενήντα εκατ. δραχμές για μια απόφαση

Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;7Στις 9 Δεκεμβρίου του 2013, η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» φιλοξένησε τον συνταξιούχο καθηγητή Νίκο Φαμίση, ο οποίος προέβη σε σημαντικές καταγγελίες σχετικά με τη δράση ανώτατων δικαστικών λειτουργών που τυχαίνει να είναι και ζευγάρι στη ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο καθηγητής, ο κ. Γιώργος Αποστολάκης, πρόεδρος εφετών, και η σύζυγός του Θώμη Πατρώνα, επίσης εφέτης, προκειμένου να «αποφανθούν» θετικά σε δικαστικές αποφάσεις ή να «εξυπηρετήσουν», ελάμβαναν χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φαμίσης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Καλαμπάκα, κατήγγειλε ότι η εφέτης το 1997 εισέπραξε 50.000.000 δραχμές, προκειμένου να δικάσει υπέρ του ενός αδελφού του, συνδικαιούχου της τουριστικής επιχείρησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ως στοιχείο ένα πλαστό αντέγγραφο που ωφελούσε τον συγκεκριμένο μέτοχο και, σύμφωνα με την καταγγελία, το είχε συντάξει ο εφέτης σύζυγός της έναντι του ποσού των 500.000 δραχμών.
Η χειρόγραφη σημείωση από το βιβλίο εσόδων-εξόδων του ξενοδοχείου

Αν και στους δικαστές είχε ζητηθεί να τοποθετηθούν επίσημα επί του θέματος, εκείνοι ήταν αρνητικοί.

Αντίθετα, αποφάσισαν να «απαντήσουν» μέσω αγωγής, αν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους.

Δείτε την καταγγελία

Η αναφορά του ονόματος της εφέτου στο Παραδικαστικό 2

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το όνομα της κυρίας Πατρώνα αναφέρεται και στις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει συσταθεί για το λεγόμενο «Παραδικαστικό 2».

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2» ή αλλιώς η «μαφία των ακινήτων».

Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο φερόμενοι ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, θα διαπιστώσει ότι σε κάποιο σημείο τόσο ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος όσο και ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αναφέρονται στην εφέτη Λαμίας Θωμαή Πατρώνα.

Ειδικότερα, στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, ο Γιοσάκης και ένας πρώην συνεργάτης του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

Κατηγορούμενος ήταν ένας ιερέας ο οποίος είχε επιχειρήσει να πουλήσει στη Λαμία μια εικόνα ανεκτίμητης αξίας που είχε κλέψει από εκκλησία της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, στις 13 Φεβρουαρίου 2010 ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος επικοινωνεί με μια γνωστή του κατηγορούμενου ιερέα και της ζητεί να γράψει τη σύνθεση της έδρας που θα τον δικάσει.

Μεταξύ των τριών ονομάτων που της δίνει είναι και αυτό της κυρίας Πατρώνα, η οποία θα ήταν και η πρόεδρος της έδρας. Μάλιστα, της ζητεί να μεταφέρει στον κατηγορούμενο ότι και τα τρία πρόσωπα είναι «συγγενείς» και είναι «εντάξει».


Τα περιουσιακά στοιχεία

Επιπλέον, ερωτήματα-φωτιά για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου εφετών Λαμίας Γιώργου Αποστολάκη προκύπτουν από τα συμβόλαια των ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του.

Σύμφωνα με τα συμβόλαια, στις 31 Δεκεμβρίου 1997 η κυρία Πατρώνα αγόρασε οικόπεδο στη Φθιώτιδα έναντι δύο εκατομμυρίων δραχμών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, με βάση την εκτίμηση της ΔΟΥ Λαμίας, η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήταν τέσσερα εκατ. δραχμές.

Επιπλέον, στις 16 Δεκεμβρίου του 1998 ο κ. Αποστολάκης αγόρασε έκταση 859 τ.μ. στην περιοχή των Τρικάλων έναντι 3.450.000 δραχμών, στην οποία αργότερα κατασκεύασε μια πέτρινη βίλα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέχει εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό του διαμέρισμα 130 τ.μ. στα Τρίκαλα, το οποίο απέκτησαν το 1992 έναντι 9,5 εκατ. δρχ.

Με μια προσεκτική ματιά στα συμβόλαια, διαπιστώνει κανείς ότι ο δικαστής -για άγνωστο λόγο- στο οικόπεδο το οποίο αγόρασε στα Τρίκαλα δεν δήλωσε τον δικό του ΑΦΜ αλλά εκείνον του πατέρα του, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή.


Απάντησαν με… αγωγή

Με αγωγή εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του καταγγέλλοντος Νικόλαου Φαμίση και δημοσιογράφου του zougla.gr απάντησαν οι δικαστές Γιώργος Αποστολάκης και Θώμη Πατρώνα στις καταγγελίες του συνταξιούχου καθηγητή.

Αν και οι δύο δικαστές είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες του κ. Φαμίση, προτίμησαν να μην τοποθετηθούν επίσημα, αλλά να προβούν στην κατάθεση αγωγής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάκης και η κυρία Πατρώνα ισχυρίζονται ότι διαπομπεύθηκαν, προτού καν ενημερωθούν για τον καταγγέλλοντα αλλά και το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, αφενός η εκπομπή δεν παρουσίασε τα ονόματα των δικαστών και αφετέρου συνεργάτες της εκπομπής είχαν ζητήσει από τους δικαστές να τοποθετηθούν επίσημα επί του θέματος, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.

Πάντως, αν και η αγωγή των δικαστών κατατέθηκε στις 13 Ιανουάριου 2014, θα συζητηθεί στις 10 Απριλίου του ίδιου έτους, δηλαδή μόλις τρεις μήνες μετά. Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε κατόπιν αίτησης προτιμήσεως που κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι θέλουν να γίνει γρήγορα η συζήτηση της αγωγής προκειμένου να καταδικαστούν οι εναγόμενοι.

Το προφίλ των δικαστών

Ο Γιώργος Αποστολάκης είναι ο δικαστής ο οποίος έριξε ισόβια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ παράλληλα δίκασε και την υπόθεση του επιχειρηματία Καραμπέρη στη συμπρωτεύουσα.

Έχει διατελέσει πρόεδρος Πρωτοδικών στα Τρίκαλα, στη συνέχεια εφέτης Λάρισας, πρόεδρος Εφετών στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 μετατέθηκε πάλι στη Λάρισα ως πρόεδρος Εφετών.

Η σύζυγός του είναι η Θώμη Πατρώνα από το Πλατύστομο Φθιώτιδας, η οποία είναι επίσης δικαστής και υπηρετεί ως εφέτης στη Λαμία.

Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο ίδιος δικαστής δίκασε τις δύο αυτές μεγάλες υποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου προκύπτει ότι τον Ιούνιο του 2012 τοποθετείται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από τη Λάρισα και ξαναγυρίζει με μετάθεση στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2013, δηλαδή μετά τις δίκες Παπαγεωργόπουλου και Καραμπέρη.

Το σκεπτικό της απόφασης για τον Παπαγεωργόπουλο

Η δίκη Παπαγεωργόπουλου που απασχόλησε την κοινή γνώμη, ύστερα από δεκάδες συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2013 με την καταδίκη του πρώην δημάρχου και των στενών του συνεργατών με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο σκεπτικό της απόφασης, ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Αποστολάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις δεν μπορούν να θεμελιώσουν την απονομή ελαφρυντικού. Θα έπρεπε να σταθούν στοιχεία ήθους, αποτρεπτικά στην εγκληματική δραστηριότητα».

ζούγκλα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τοκογλυφία

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για την υπόθεση της τοκογλυφίας. Σε λίγο ένας-ένας θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή. Πόσοι από αυτούς θα κριθούν προφυλακιστέοι και πόσοι όχι είναι άγνωστο προς το παρόν. Αν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως όσοι βαρύνονται με κακουργήματα δύσκολα θα βγουν έξω.
Όπως επίσης άγνωστο είναι εάν και κατά πόσο έχουν μεταφερθεί και οι 52 συλληφθέντες. Η κυκλοφορία τώρα στους δρόμους γύρω από τη ΓΑΔΘ και το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης είχε απαγορευτεί. Έντονη αστυνομική παρουσία παρατηρείται στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, τρία λευκά βαν και μία κλούβα να έχουν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο του Μεγάρου, ενώ περιπολικά, ένστολοι αστυνομικοί καθώς και άνδρες της ΕΛΑΣ με πολιτικά ελέγχουν την γύρω περιοχή.
Εν τω μεταξύ απίστευτα ποσά σε καταθέσεις στην Ελβετία είχαν μέλη του κυκλώματος τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αρκετοί από τους κατηγορούμενους εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 6 και 7 εκατομμυρίων ευρώ(!) σε Ελβετικές Τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή, άλλο κύκλωμα στο οποίο φέρεται ως επικεφαλής ένας επιχειρηματίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, εμφανίζει κατά τους αστυνομικούς «κέρδη» 40 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές γνωστός δημοσιογράφος που συνελήφθη , φέρεται να μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο, ενώ…
κάποιοι άλλοι φέρονται να είχαν αναλάβει τον εκφοβισμό όσων δεν πλήρωναν με «συνέπεια» τις οφειλές τους. Όπως αποκαλύφτηκε έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις, και ειδικά υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι αυτοκτόνησαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, υπό το βάρος της πίεσης που λέγεται ότι τους ασκούνταν για άμεση πληρωμή των οφειλών τους.
Όσον αφορά τους δυο δικηγόρους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνέτασσαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων, καθώς και ο διευθυντής εφοριακός που υπηρετούσε στο ΣΔΟΕ, γνωστός κομματάρχης του Βενιζέλου.
Απογοητευμένος από την εξέλιξη με τον κομματάρχη του εμφανίστηκε χθες σε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του ο Ε. Βενιζέλος.Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καταβεβλημένος και εμφανώς στενοχωρημένος, λέγοντας ότι δεν φανταζόταν ποτέ μια τέτοια εξέλιξη και ότι “δεν μπορείς να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα”!
Παράλληλα, όπως μάθαμε πριν από λίγο, ο Ε. Βενιζέλος έλεγε στους συνεργάτες του ότι “με αυτές τις εξελίξεις σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην ασχοληθώ ξανά με την πολιτική και να επιστρέψω στην έδρα του πανεπιστημίου μου”! Πολύ αρνητική η εξέλιξη με τον κομματάρχη του που θα επηρεάσει άμεσα και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ…
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.
Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΔΟΕ
Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις αλλά και να διαλυθούν οι υποψίες ότι το ΣΔΟΕ δεν συμμετείχε στις έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης λόγω της παρουσίας στελέχους του στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τη δράση του Σώματος στην υπόθεση αυτή.
Αναφορικά με την διεξαγόμενη έρευνα στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοινώνονται τα εξής, σχετικά με τη συμβολή του στην διερεύνηση των παραπάνω υποθέσεων:
Στις 26-5-2011 δόθηκε σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, για συνδρομή στο 3ο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περί άρσης του φορολογικού απορρήτου των οικονομικών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνέλεξε άμεσα από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και τα παρέδωσε στα γραφεία της σε εντεταλμένο αστυνομικό.
Στις 29-7-2011 η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία, μετά από αίτημά της την ίδια μέρα, στοιχεία που αφορούσαν βεβαιώσεις κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Επιπλέον συμπληρωματικά στοιχεία, παρέδωσε το ΣΔΟΕ σε εντεταλμένους αστυνομικούς στις 8-8-2011, 10-8-2011, 17-8-2011, 6-9-2011, 23-9-2011 και 30-11-2011, ενημερώνοντας παράλληλα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ήδη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν των ερευνών που διεξάγει ως διωκτική αρχή, το ΣΔΟΕ συνδράμει άμεσα τις προσπάθειες κάθε άλλης διωκτικής αρχής και επικουρεί πάντα την ελληνική Δικαιοσύνη, με αυτονόητο σεβασμό στους χειρισμούς της. Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και κάθε συναφούς έκνομης δραστηριότητας, με στόχο την αποκατάσταση και εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και πίστης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό αφορά και στελέχη του ίδιου του ΣΔΟΕ, εφόσον παραβιάζουν το νόμο και το καθήκον τους. Και αυτό φάνηκε και στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

ἔθνος

Ντοκουμέντα: έτσι έγινε η υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης!

– Συγκλονιστικά στοιχεία κατατέθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο.
– Δείτε τα με τα μάτια σας για να καταλάβετε πώς οι αρμόδιοι (δεν) ερεύνησαν την υπόθεση για να αποδώσουν Δικαιοσύνη.

Στη πάνω φωτογραφία βλέπετε φωτοτυπία από το ημερήσιο βιβλίο πληρωμών του Διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη μέρα φαίνεται ότι ο Σαξώνης παίρνει για πληρωμές περίπου 1,1 εκ. δρχ. (αν δεν το βλέπετε καλά κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει).

Δείτε όμως και την επόμενη εικόνα…

Είναι φωτοτυπία από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Παναγιώτη Σαξώνη. Τί φαίνεται; Ότι την ίδια μέρα που πήρε τα λεφτά πήγε και το κατέθεσε στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό!Και πότε έγινε η συγκεκριμένη κίνηση;
Τον Οκτώβριο του 1998, δηλαδή δύο μήνες πριν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθίσει στην καρέκλα του Δήμου Θεσσαλονίκης!
Για τους άπιστους υπάρχουν ακόμη δεκάδες ντοκουμέντα. Δείτε ακόμη ένα:
Τον Ιανουάριο του 1998 (δηλαδή 12 μήνες πριν αναλάβει ο Παπαγεωργόπουλος), ο Σαξώνης χρεώνεται για πληρωμές ένα ποσό λίγο κάτω από 450.000 δραχμές. Δείτε το βιβλίο- αρχείο του Διευθυντή.Και τί τα κάνει; Μα, τα καταθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, στο υποκατάστημα της ίδιας Τράπεζας, που βρίσκεται δίπλα στο τότε Δημαρχείο! Δείτε το αντίγραφο της κίνησης του τραπεζικού της λογαριασμού της ίδιας ημέρας!Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο η συνήγορος του τέως Δημάρχου Αλέκα Τσάκου- Μαύρου. Και συντάραξε τους πάντες! Αφού αυτά αποδεικνύουν ότι ο Σαξώνης έκλεβε μόνος, τα χρήματα που υπεξαιρούσε τα διακινούσε από τραπεζικούς λογαριασμούς και όλα αυτά χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια από πρόσωπα που εκείνη την εποχή δεν περνούσα ούτε έξω από το Δημαρχείο…
Συνεπώς η συνέργια για την οποία έπεσαν καταδίκες πάει περίπατο…
Επίσης, προκύπτουν μία σειρά από ερωτήματα που απειλούν ευθέως την αξιοπιστία της έρευνας που έγινε τόσο από την Αναστασία Τσεμπερά όσο και από άλλους παράγοντες!
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια αδιάσειστα στοιχεία και η κ. Τσεμπερά να μην τα έχει εντοπίσει;
Είναι δυνατόν να αγνοεί τέτοια ντοκουμέντα και να επιμένει ότι η υπεξαίρεση είχε αρχίσει μόλις η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ανέλαβε τα καθήκοντά της;
Είναι ποτέ δυνατό να μην αναζήτησε ποτέ τέτοια απλά στοιχεία;
Γιατί; Επειδή δεν το σκέφτηκε; Ή επειδή ήθελε να προσανατολίσει την έρευνα σε συγκεκριμένα πρόσωπα για να παιχτούν άλλα παιχνίδια;
Και εάν δεν έψαξε αυτά τα στοιχεία τότε τί έψαχνε επί τρία χρόνια, που διήρκησε η έρευνά της;
Δείτε παρακάτω κάποια από τα έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο και αφορούν τις χρεώσεις του Σαξώνη από το βιβλίο του Διευθυντή του και τις καταθέσεις του στην Τράπεζα.

ΧΕΝ

τά χάλια

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply