Μὰ κι αὐτὲς οἱ μοῦμιες πιά…

Λόγω της ξηρασίας της ερήμου, πολλά χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλοιωθεί εντελώς…

Οἱ μοῦμιες ποὺ βρέθηκαν στὴν Κίνα καὶ χρονολογήθηκαν στὰ 4.000 χρόνια, ΔΕΝ μποροῦν νὰ ἔχουν κάποιαν σχέση μὲ τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο.
Θεωρῶ πὼς βρισκόμαστε μπροστὰ στὴν ἀνακάλυψη τῶν σορῶν ἀνθρώπων τῆς ἐκστατείας τοῦ Διονύσου!
Γεγονὸς ποὺ ἐπιβεβαιώνειθ τὸν Νόννο καὶ καταῤῥίπτει τὸν Στράβωνα καὶ τὸν Ἀῤῥιανό!

Ἄς μὴν ξεχνᾶμε ὅ,τι τὰ «Διονυσιακά» σώθηκαν διότι ὁ Νόννος βαπτίσθηκε χριστιανός, ἐνὼ κάποια ἄλλα σημαντικὰ ἔργα συγγραφέων χάθηκαν.

Κύρος Μανούσκας.

Μηχανή του Χρόνου: Οι λευκές μούμιες της Κίνας και οι ενδείξεις ότι οι Έλληνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφθασαν μέχρι την αρχαία Κίνα

Στη «λεκάνη» του Ταρίμ, στην επαρχία Xinjang της Κίνας, βρίσκεται η έρημος Τάκλα Μακάν, στην οποία ανακαλύφθηκαν μούμιες με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Οι μούμιες είναι σχεδόν 4000 ετών, αφού χρονολογούνται από το 2000 π.χ. Λόγω του χρώματός τους,  έχουν ονομαστεί  »λευκές μούμιες».

Εξαιτίας της ξηρασίας της ερήμου, πολλές από τις μούμιες διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ σώζονται και αρκετά ενδύματα.

Τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών είναι εντυπωσιακά, καθώς αποδεικνύουν την ύπαρξη μεταναστών από την Ευρώπη στην ευρύτερη περιοχή του Ταρίμ.

Οι μούμιες δεν έχουν σχιστά μάτια και είναι ψηλότερες από τους Ασιάτες.

Το χρώμα των μαλλιών τους έχει κυρίως ξανθές και καστανές αποχρώσεις και το πρόσωπο φέρει «γωνίες».

Τα ρούχα που δεν έχουν αλλοιωθεί, καθώς και κάποια ταφικά ευρήματα παραπέμπουν σε Ευρωπαϊκούς λαούς.

Κατά καιρούς, έχει καταγραφεί η ύπαρξη Ευρωπαίων στην περιοχή.

Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Κλαύδιος είχε λάβει κάποιες αναφορές για την ύπαρξη ανθρώπων στη «λεκάνη» του Ταρίμ, που είχαν ανοιχτοκίτρινα μαλλιά, γαλανά μάτια και ύψος πολύ μεγαλύτερο από αυτό των Ασιατών.

Οι αναφορές δεν είναι ιστορικά τεκμηριωμένες και δεν αποτελούν ασφαλή πηγή, ωστόσο ενισχύουν την άποψη των ερευνητών.

Λόγω της ξηρασίας της ερήμου, πολλά χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλοιωθεί εντελώς…

Έζησαν Έλληνες στην περιοχή του Ταρίμ;

Ο κινέζος ιστορικός Σίμα Κιάν έχει καταγράψει στο αρχείο του την ιστορία του πρεσβευτή του αυτοκράτορα Γου, Ζανγκ Κιάν, ο οποίος είχε σταλεί στη Δύση προς αναζήτηση συμμάχων εναντίον των Ούνων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πιάστηκε αιχμάλωτος και όταν κατάφερε να δραπετεύσει, βρέθηκε στην έρημο Τάκλα Μακάν, όπου συνάντησε τους «Νταϊουάν» (εικάζεται Δαναούς).

Τους περιέγραψε, λευκούς, με γενειάδα, όχι σχιστά μάτια και ανέφερε ότι είχαν στην κατοχή τους άλογα, όμορφα κτίρια και αντικείμενα και αγάλματα.

Η περιοχή στην οποία κατοικούσαν εικάζεται ότι ήταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, μια από τις πόλεις που είχε ιδρύσει ο Μ. Αλέξανδρος, άρα αν ισχύει η εικασία, οι άνθρωποι που περιέγραψε ο Ζανγκ Κιάν, ήταν Έλληνες.

Όταν ο απεσταλμένος επέστρεψε, μίλησε για τους ανθρώπους που συνάντησε στον αυτοκράτορα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε κυρίως για τα άλογα.

Έτσι ξεκίνησε η επαφή και η ανταλλαγή προϊόντων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, είναι πιθανή η ύπαρξη Ελλήνων στην ευρύτερη περιοχή.

Η ενδυμασία της μούμιας παραπέμπει σε Ευρωπαίους της εποχής…

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι οι μούμιες, έχουν ανομοιογενή καταγωγή.

Αυτό δικαιολογείται από τη «μίξη» των λαών ή από την ύπαρξη και άλλων φυλών για εμπορικούς κυρίως λόγους.

Οι μούμιες που ανακαλύφθηκαν, δημιουργούν πολιτικό ζήτημα στην πόλη, αφού στο παρελθόν, οι κάτοικοι της περιοχής, είχαν ζητήσει την ανεξαρτησία τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι Κινέζοι.

ἡ μηχανὴ τοῦ χρόνου

Οἱ μούμιες τῆς Κίνας μὲ τὰ εὐρωπαϊκὰ χαρακτηριστικά.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply