Τὴν γεωργία μᾶς τὴν ἐδίδαξαν …βάτραχοι!!!

Ἀφορμὴ γιὰ τὴν σημερινή μας ἀνάρτησιν εἶναι ἕνα δημοσίευμα στὸ «ΕΘΝΟΣ» ποὺ παρουσιάζει τὴν ἀνάπτυξιν τῆς ἀγροτικῆς οἰκονομίας στὴν Μεσόγειο, καὶ εἰδικῶς στὰ νησιὰ τοῦ Ἀρχιπελάγους, ὡς ἀποτέλεσμα …μετακινήσεως πληθυσμῶν ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴ ἤ τὴν Ἀνατολία ἤ τέλος πάντων ἀπὸ Ἀνατολάς…
Βέβαια τὸ δημοσίευμα εἶναι ἐντέχνως ἔτσι δομημένον, ποὺ ναὶ μὲν γράφουν αὐτά, ἀλλὰ ὑπονοοῦν τὰ καὶ …ἄλλα…
Καὶ γιὰ νὰ μὴν σᾶς γράφῳ δίχως στοιχεῖα, ἄς ξεκινήσουμε ἀπὸ τὶς νέες λοβοτομικὲς δράσεις τοῦ ἐν λόγῳ ἀνθελληνικοῦ ὀργανισμοῦ προπαγάνδας:

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 9.000 ΧΡΟΝΙΑ

Μέσω των ελληνικών νησιών οι αρχαίοι αγρότες έφτασαν στην Ευρώπη

Μικρά Ασία – Δωδεκάνησα – Κρήτη – νησιά Αιγαίου – Πελοπόννησος και λοιπή ηπειρωτική Ελλάδα – νότια Ευρώπη. Αυτό είναι το -τολμηρό με τα πλωτά μέσα εκείνης της εποχής- νησιωτικό δρομολόγιο που ακολούθησαν οι προερχόμενοι από την Μέση Ανατολή και την Ανατολία πρώτοι νεολιθικοί γεωργοί.

Αυτοί ήσαν που, πριν από περίπου 9.000 χρόνια, μετανάστευσαν στην Ευρώπη μαζί με τις πολύτιμες αγροτικές γνώσεις τους και τον πιο προηγμένο πολιτισμό τους, και διέδωσαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου έως τότε κυριαρχούσαν οι πιο πρωτόγονες παλαιολιθικές πρακτικές των κυνηγών-συλλεκτών.

Αυτό δείχνει μια νέα διεθνής γενετική έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες, η οποία ενισχύει την πεποίθηση πως υπήρχε μια ευρέως χρησιμοποιούμενη θαλάσσια διαδρομή για τις μεταναστευτικές κινήσεις των αρχαίων γεωργών από τα ανατολικά προς τα δυτικά, παράλληλα με την ηπειρωτική οδό από την Μέση Ανατολή, στην Ανατολία και από εκεί -μέσω του Βοσπόρου- στη Θράκη, στα Βαλκάνια και τελικά στην κεντρική Ευρώπη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ και την Περιστέρα Πάσχου του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το “Science” και το “New Scientist”, ανέλυσαν δείγματα DNA από περίπου 1.000 κατοίκους που ζουν σήμερα σε 32 τοποθεσίες της νότιας και βόρειας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Δείγματα ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, από κατοίκους της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Καππαδοκίας. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως έδειξε η ανάλυση του DNA, οι στενότεροι γενετικά συγγενείς πληθυσμοί της Ανατολίας (στη σημερινή Τουρκία) είναι οι πληθυσμοί της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και όχι της Βαλκανικής ή της βόρειας Ελλάδας.

Η γενετική ανάλυση αποκαλύπτει στους σημερινούς Ευρωπαίους ίχνη από ένα ανακάτεμα των παλαιολιθικών ανθρώπων (που είχαν αποικίσει την Ευρώπη ήδη πριν από 35.000 – 40.000 χρόνια) και των νεολιθικών ανθρώπων που έφτασαν στην Ευρώπη πολύ αργότερα, πριν από 9.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ήδη προτείνει την ύπαρξη μιας παράλληλης νησιωτικής διαδρομής των αρχαίων γεωργών από την Ανατολή προς τη Δύση, «πηδώντας» από νησί σε νησί του Αιγαίου, αλλά οι φυσικές ενδείξεις είναι λιγοστές έως τώρα (κυρίως από την Μήλο). Όμως η επιστήμη της γενετικής φαίνεται να ενισχύει αυτή τη θεωρία με βιολογικά δεδομένα.

Η νέα γενετική ανάλυση δείχνει ότι αρχικά οι πρώτοι γεωργοί προχώρησαν από την ενδοχώρα της Ανατολίας (Καππαδοκία) προς την νοτιοδυτική ακτή της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αποτέλεσαν μια «γέφυρα», που συνέδεσε την Μικρά Ασία με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι τυχαίο ότι στην Κρήτη έχει ανακαλυφτεί ένας από τους αρχαιότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ευρώπης, στην περιοχή της Κνωσσού, του οποίου η δημιουργία χρονολογείται προ 8.500 έως 9.000 ετών. Ο οικισμός αυτός δημιουργήθηκε από αποίκους που ήλθαν από την Ανατολή και οι οποίοι τελικά ανέπτυξαν τον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο εξελιγμένο ευρωπαϊκό πολιτισμό, πριν περίπου 5.000 χρόνια.

Από την άλλη, όπως επισημαίνουν οι Έλληνες επιστήμονες, οι νεολιθικοί οικισμοί στη Θράκη και στην Μακεδονία είναι πιο πρόσφατοι σε σχέση με εκείνους της νοτιότερης ηπειρωτικής Ελλάδας, κάτι που λογικά δείχνει ότι οι νεολιθικοί μετανάστες-γεωργοί έφθασαν αρχικά από το νότο (δια της νησιωτικής οδού) και όχι από το βορρά (μέσω του Βοσπόρου).

Ερωτηματικό αποτελεί αν η αφετηρία των μεταναστών γεωργών-ναυτικών ήταν κυρίως η ακτή της νότιας Μικράς Ασίας ή η ακτή της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ-Παλαιστίνη-Λίβανος-Συρία). Η νέα ελληνική έρευνα υποστηρίζει πως η πρώτη διαδρομή ήταν η βασική, αν και όπως είπε η Πάσχου, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις άλλες διαδρομές, πιθανότατα όλες χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε ένα βαθμό».

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται, τα νησιά του Αιγαίου και η ηπειρωτική Ελλάδα δέχτηκαν διαδοχικά μεταναστευτικά κύματα από την Ανατολή – αν και παραμένει άγνωστο με τι είδους πλεούμενα γίνονταν αυτά τα θαλάσσια ταξίδια. Ένα μέρος αυτών των αποίκων -με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη- συνέχισε πιο δυτικά (επίσης δια θαλάσσης) και εγκαταστάθηκε στη Σικελία και στην Ιταλία.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η εξάπλωση της γεωργίας σιγά-σιγά σε όλη την Ευρώπη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η γεωργία αναπτύχθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό στη νότια Ευρώπη από ό,τι στη βόρεια.

Οι πρώτες γεωργικές πρακτικές πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν στη λεγόμενη «Εύφορη Ημισέληνο», στην έκταση μεταξύ Μέσης Ανατολής και Μεσοποταμίας, πριν από περίπου 11.000 έως 12.000 χρόνια. Ήταν αυτή η νεολιθική αγροτική επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων πόλεων και έμελλε να αλλάξει το «πρόσωπο» της Γης και της ανθρωπότητας.

Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας (Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών-Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ρενσελάερ Νέας Υόρκης), Ευαγγελία Γιαννάκη και Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος (Τμήμα Αιματολογίας Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης), Αννα Ράζου και Μανώλης Μιχαλοδημητράκης (Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), Φώτης Τσέτσος (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου) και Γιάννης Σταματογιαννόπουλος (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον).

Ισπανική επιβεβαίωση
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο ίδιο ουσιαστικά συμπέρασμα καταλήγει και μια νέα ισπανική έρευνα. Οι γενετιστές, με επικεφαλής τον Ντανιέλ Τουρμπόν του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής “PLoS Genetics”, ανέλυσαν για πρώτη φορά μιτοχονδριακό DNA (κληρονομείται μόνο μέσω της μητέρας) των πρώτων μεσανατολιτών γεωργών που ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Συρίας πριν από 8.000 χρόνια.

Η σύγκριση του προϊστορικού DNA των ανατολιτών γεωργών με αντίστοιχο γενετικό υλικό από σκελετούς ηλικίας 7.000 ετών, που βρέθηκαν σε νεολιθικά χωριά της Γερμανίας και της Ισπανίας, έδειξε την μεταξύ τους γενετική συγγένεια, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι οι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής ήσαν όντως οι πρόγονοι των κατοπινών αγροτικών πληθυσμών της Ευρώπης.

Οι ισπανοί επιστήμονες βρήκαν επίσης στενή γενετική συγγένεια των ανατολιτών γεωργών με τους κατοίκους της Κύπρου και της Κρήτης και έτσι συμπεραίνουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η νεολιθική αγροτική μετανάστευση προς την Δύση ακολούθησε τη θαλάσσια οδό από την Μέση Ανατολή μέσω Κύπρου και των νησιών του Αιγαίου (και όχι τη χερσαία οδό μέσω Τουρκίας και Βοσπόρου, καθώς οι τουρκικοί πληθυσμοί έχουν σήμερα μικρότερη γενετική συγγένεια με τους συριακούς σκελετούς).

ἔθνος

(Κοκκινισμένα καὶ μὲ πλάγια γράμματα τὰ ὅσα ἀξίζουν προσοχῆς, σχολιασμῶν καὶ ἀποδομήσεως, βάσει πάντα τῶν ὑπαρχόντων εὑρημάτων-ἀποδείξεων!!!)

Νομάδες νομάδες, ἀλλὰ τὴν βαρκούλα τους τὴν εἶχαν…
Τί σοῦ κάνει ὅμως ἡ …ἐπιστημοσύνη τους…
Ἐδῶ μίαν κιβωτὸ εἶπαν νὰ φτιάξουν, γιὰ νὰ σωθοῦν, ἀπὸ τὴν ὀργὴ τοῦ Διός.. ἔεεε, συγγνώμη, τοῦ Γιαχβέ, καὶ δὲν κατεῖχαν… Διάβασαν, ξαναδιάβασαν, ξαναματαδιάβασαν τὴν Ἑλληνικὴ μυθολογία καὶ ὅσα κατάλαβαν κατάλαβαν… Τὴν μία ὁ κόραξ καὶ τὴν ἄλλην ἡ περιστερά… Ἐπιστημοσύνη …σκηνιτῶν παρακαλῶ…
Πόσους μῆνες εἴπαμε περιεφέροντο ὁ Νῶε καί τά σόγια του;
Ἔ… Καμμία σχέσις μὲ τὴν πραγματικότητα…
Ἀλλὰ δὲν βαριέστε…
Ποῦ ἀπευθύνεται ὅλη αὐτή ἡ μυθομανία; Στούς ἐλεγχομένους ἀπό τούς «ἐκλεκτούς» λαούς;
Ἔ… Κατὰ πῶς εἶναι οἱ «ἐκλεκτοί» εἶναι καὶ οἱ …ἐλεγχόμενοι ἀπὸ αὐτούς…

Οὔπς… Προηγμένοι εἴπαμε γεωργοί…
Σωστά…
9.000 χρόνια εἴπαμε…
Ἐπίσης σωστά…
Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως… Εἶναι κι ἔτσι;

Πολιτισμός και ανθρώπινα εργαλεία 400.000 ετών στην Θεσσαλία!!

σ.σ. Περάσανε και από εδώ οι “ινδοευρωπαίοι”..

Και προϊστορικά σιτοβολώνας η Θεσσαλία

Μοτό: Τα κτήματά τους είναι γεμάτα από κοπάδια με πρόβατα και ίππους, ενώ εκατοντάδες δούλοι τα υπηρετούν.
Στη Θεσσαλία αναπτύχθηκε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης. Εργαλεία της Παλαιολιθικής περιόδου που βρέθηκαν στη Ροδιά, κοντά στη Λάρισα, χρονολογούνται από 200.000-400.000 χρόνια π.Χ. Άλλα ευρήματα, για παράδειγμα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και στις όχθες του Πηνειού, που χρονολογούνται από το 50000 έως το 3ΟΟ00 π.Χ., τεκμηριώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τη Μέση Παλαιολιθική εποχή. Με τις ανασκαφές στο σπήλαιο της Θεόπετρας Τρικάλων, διαπιστώθηκε η συνεχής ανθρώπινη παρουσία από την παλαιολιθική έως τη νεολιθική εποχή, η οποία ξεκίνησε με το τέλος των παγετώνων στην Ευρώπη, διήρκεσε από την 7η έως την 4η χιλιετηρίδα π.Χ. και συνδέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, με την έναρξη της άσκησης της γεωργίας από τον άνθρωπο. Αυτά αναφέρουν σε σχετική εργασία η Στέλλα Γαλανοπούλου-Σενδουκά, τέως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Ελένη Κ. Κοντσιώτου τέως επίσης διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας, οι οποίες εξετάζουν τη γεωργία και τον πολιτισμό στη Θεσσαλία.

Προϊστορική-κλασική περίοδος
Με τη διάρρηξη των Τεμπών και την απόσυρση των υδάτων, της τέως Θεσσαλικής λίμνης, στον  Θερμαϊκό κόλπο (~7000 π.Χ.), σχηματίζεται, αναφέρουν οι ερευνήτριες, η «πλατυτάτη» και «ευφορωτάτη» θεσσαλική γη, αναφέρουν οι ερευνήτριες, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πεδιάδα της Ελλάδος.
Ακολουθεί η «πεδινή Νεολιθική περίοδος» όπου οι παλαιοί Θετταλοί αρχίζουν να κατεβαίνουν από τα όρη στις πεδιάδες εποχιακώς ή για μόνιμη εγκατάσταση, κυρίως στους γηλόφους, τις γνωστές μαγούλες. Έτσι η Θεσσαλία, η οποία από την εποχή του Δευκαλίωνα ήταν γνωστή για τους ίππους και τους ανδρείους ιππείς, γίνεται πλέον περιώνυμη και για τον σιτοβολώνα της, με αποτέλεσμα να κατοικηθεί πυκνότατα από τη λίθινη εποχή, όπως μαρτυρούν οι πρώτες νεολιθικές ακροπόλεις της προϊστορικής Ελλάδος (6000π.Χ.-3000π.Χ.).

Ακμή
Η ακμή της γεωργίας στη Θεσσαλία, κατά τη Νεολιθική περίοδο, τεκμηριώνεται και από τους σπόρους σιταριού και
κριθαριού που βρέθηκαν στην Άργισσα Λαρίσης και στο Σέσκλο Μαγνησίας και αποτελούν ένδειξη υψηλού πολιτισμού αντίστοιχου των πρώτων παγκοσμίως οικισμών Μεσοποταμίας. Οι οικισμοί στην Άργισσα και το Σέσκλο αποτελούν τους πρώτους οικισμούς στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Η ακμάζουσα γεωργοκτηνοτροφία απλώνεται, σταδιακά, από τις Θεσσαλικές μαγούλες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κατά την εποχή του χαλκού (4.000 π.Χ.-1.100 π.Χ.), με τις μεγάλες πολιτιστικές εξελίξεις στον Ελλαδικό χώρο, δημιουργούνται και νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία. Περί τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. η Θεσσαλία, επισημαίνουν, είναι μία περιφέρεια των μεγάλων γαιοκτημόνων στις αυλές των οποίων φιλοξενούνται ποιητές και διανοούμενοι. Τα κτήματα τους είναι γεμάτα από κοπάδια με πρόβατα και ίππους, ενώ εκατοντάδες δούλοι τα υπηρετούν. Τα σημάδια όμως της ολιγαρχίας είναι έντονα.
Διχόνοιες
Οι διχόνοιες, ανάμεσα στις εξέχουσες οικογένειες, οδήγησαν σε πολέμους για την κατάργηση του απολυταρχικού αξιώματος των Θεσσαλών Βασιλέων. Το αποτέλεσμα ήταν να καταργήσει το Ομοσπονδιακό κράτος και να γίνει η περίφημη Θεσσαλική Ομοσπονδία, ονομαζόμενη «Κοινό των Θεσσαλών», με έδρα τη Λάρισα, που συνέβαλε ώστε να γνωρίσει η Θεσσαλία μεγάλη ακμή σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα μεταξύ του 5ου και 1ου αιώνα π.Χ.. Οι εμφύλιοι πόλεμοι των Ρωμαίων κατά τους 2 τελευταίους αιώνες πριν την έναρξη της Βυζαντινής περιόδου (323 μ.Χ.), έφεραν μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες και στη γεωργία των Θεσσαλών, λόγω της εγκατάλειψης των αγρών και της ανασφάλειας των κατοίκων που μετακομίζουν στις ορεινές περιοχές. Αποτέλεσμα ήταν η έλλειψη σιταριού και άλλων προϊόντων. Με το τέλος των πολέμων, η Θεσσαλία αναπτύσσει και πάλι αξιόλογη ευημερία, χάρη στους ακάματους Θεσσαλούς, που καλλιεργούν και πάλι τους εύφορους αγρούς.

Βισάλτης

Τί; 400.000 ἐτῶν γεωργικές κοινωνίες; Πᾶμε καλά; Ἄ πὰ πά… Κάτι δὲν μέτρησαν σωστά…
Διότι Ἰσπανοί, Ἕλληνες (;;;) καὶ λοιποὶ …ἐπιστήμονες, ἐπιμένουν στὰ δικά τους συμπεράσματα.
Ἰδίως …Ἕλληνες…
Αὐτοὶ πιὰ κι ἐὰν ἰσχυρίζονται τὰ …ἀνάποδα!!!
Ἔλα ὅμως ποὺ αὐτὰ τὰ συμπεράσματα δὲν εἶναι καὶ τόσο …φρέσκα!!! Ἔλα ὅμως ποὺ κάποιοι ἄλλοι, ὅπως ὁ Ἄρης Πουλιανός, μὲ ἐπιστημονικὲς μελέτες ἐτῶν, σὲ μεγάλα δείγματα πληθυσμιακά, ἀπέδειξε πὼς τὰ συμπεράσματά τους εἶναι μᾶλλον …ἐξ ὑπαγορεύσεως.

 Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ – ΑΙΓΑΙΩΝ

Το βασικό συμπέρασμα (Α. Πουλιανός, 1971, 1999) είναι ότι ο σύγχρονος πληθυσμός της Κρήτης (σε ένα δείγμα 3.000 ατόμων) και όλου του Αιγαίου μαζί με την ενδοχώρα της Θράκης και της Μ. Ασίας έμεινε αναλλοίωτος τουλάχιστον από τη μινωική εποχή και ανήκει στον αυτόχθονα αιγαιακό ανθρωπολογικό τύπο. Οι μεταναστεύσεις που έγιναν σε διάφορα χρονικά διαστήματα επέφεραν ελαφρές αλλαγές, αλλά δεν άλλαξαν την μορφολογία του αρχικού τύπου. Οι επιδράσεις δεν ξεπερνούν το 1-3 % και αυτή η ομοιογένεια προδίδει πάλι το γηγενές των κατοίκων γενικότερα της λεκάνης του Αιγαίου, τουλάχιστον από την Μεσολιθική εποχή, δηλ. πριν από 15.000 χρόνια.

Το 1987 ο Ιταλός καθηγητής ανθρωπολογίας Τζ. Φακίνι ανακοίνωσε στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παλαιοανθρωπολογίας στο Τορίνο την ύπαρξη ανθρώπινου σκελετού από την Κρήτη 50.000 ετών, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζει τη μορφολογία του σύγχρονου (Homo sapiens) και όχι του νεαντερτάλειου ανθρώπου. Η είδηση ουδέποτε έφτασε στα ελληνικά ΜΜΕ, καθόσον το υπουργείο Πολιτισμού επέδειξε μέχρι στιγμής τη συνηθισμένη του αδιαφορία.

Το 1999 στο ιατρικό περιοδικό Tissue Antigens (Αντιγόνα Ιστών, τ. 53, Ιανουάριος) δημοσιεύεται ένα αιματολογικό άρθρο σχετικά με την καταγωγή των Κρητών. Βασικό συμπέρασμα ότι… οι Κρήτες συγγενεύουν περισσότερο με τους Βέρβερους, τους Σημίτες και τους Γιαπωνέζους παρά με τους υπόλοιπους Έλληνες (οι οποίοι έφτασαν από κάπου βόρεια πριν από 4000 χρόνια στην Ελλάδα) και ότι… έτσι είναι πιθανή η αφρικανική και μεσανατολική καταγωγή των Κρητών πριν από 10.000 χρόνια. Το άρθρο υπογράφουν 7 Ισπανοί μαζί με 3 Έλληνες καθηγητές ιατρικής και δυστυχώς καταλήγουν αβασάνιστα στα συμπεράσματά τους αφού αντιπροσωπεύονται μόνο 135 κάτοικοι τού νησιού και μελετάται μόνο το γονίδιο HLA. Επίσης, κινούνται αντιδεοντολογικά, χωρίς δηλαδή να ληφθεί υπόψη η προηγούμενη και φυσικά πιο σίγουρη μεθοδολογικά ανθρωπολογική βιβλιογραφία (ο φαινότυπος, δηλ. τα εξωτερικά ανθρωπολογικά γνωρίσματα αντιπροσωπεύουν χιλιάδες γονίδια). Έτσι, στη βιβλιογραφία τους δεν απαντάται και το έργο του Α. Μούραντ (“Η κατανομή των ανθρώπινων ομάδων αίματος και άλλοι πολυμορφισμοί”, εκδ. Οξφ., 1976, σελ. 1055 ), όπου αναφέρεται ότι δεν είναι αξιόπιστη η μελέτη του γονιδίου HLA, γιατί με βάση αυτό βγήκε το αβάσιμο συμπέρασμα ότι οι Βάσκοι, οι Ισλανδοί και οι Κονγκολέζοι συγγενεύουν μεταξύ τους περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους πληθυσμούς. Μπορεί να σημειωθεί πάντως ότι ήδη από το 1965 που δεν είχαν ακόμα καν ξεκινήσει οι βιο-μοριακές συγκριτικές μελέτες τού ανθρώπινου DNA, είχαν ξεφυτρώσει ανάλογες απόψεις, τις οποίες ακολούθησαν κι άλλες, παραδόξως συντονισμένες στην ίδια κατεύθυνση (Π.χ. πρβλ.NEW YORK TIMES“Cretans labeled non-Greek people”, 17/4/1966, παρά τις αντίθετες δημοσιεύσεις οκτώ ελληνικών εφημερίδων της 15/4/1966, όπως της Καθημερινής: Ο πληθυσμός της Κρήτης έμεινεν     αναλλοίωτος ανθρωπολογικώς ήδη από της νεολιθικής εποχής (βλ. και ειδική σελίδα).

Από τις ιστορικές, γλωσσολογικές και αρχαιολογικές αναφορές των πιο πάνω αιματολόγων αρθρογράφων, γίνεται φανερό ότι δεν είναι γνώστες ανάλογων ζητημάτων και ότι ακροβατούν σε ένα ιδιότυπο συνοθύλευμα αναπόδεικτων υποθέσεων. Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι: όταν αποξηράνθηκε η Σαχάρα προ 10.000 ετών, ίσως οι Βέρβεροι μετανάστευσαν στην Κρήτη και δημιούργησαν το μινωικό πολιτισμό. Δηλαδή, αντί να κοιτάξουν (οι Βέρβεροι) πώς θα επιβιώσουν, έφτιαξαν πλοία, όσοι πρόλαβαν, και μετανάστευσαν μαζικά;. Δεν προβληματίστηκαν καν οι αρθρογράφοι μήπως οι θαλασσοκράτορες Κρήτες ταξίδευαν αντίστροφα, όπως αναφέρουν πάμπολλες πηγές; Εξάλλου προ 10.000 ετών ήταν η εποχή των τελευταίων κατακλυσμών; Η Σαχάρα αποξηράνθηκε προ 5.500 ετών (βλ Σάρα Σίμπσον, Scientific American Oct. 1999). Εάν δεν ήταν παροιμιώδες το συχνά ευφάνταστο όσων δεν έχουν την παιδεία να ασχολούνται σφαιρικά με ανάλογα θέματα, θα μπορούσε κανείς να εκλάβει τα πάρα πάνω ότι έχουν ανάλογες με της Κύπρου σκοπιμότητες, και όχι απλά σαν ένα κακόγουστο αστείο. Φέρνουμε όμως σαν παράδειγμα το παραπάνω άρθρο από το Tissue Antigens για να καταφανεί πόσο εύκολο είναι κάποιος, σκόπιμα ή μη, άσχετος να λαθέψει. Μόνο που είναι λυπηρό στο κατώφλι της 3ης χιλιετίας να υπάρχουν επιστημονικά περιοδικά που δημοσιεύουν άκριτα τέτοια «πονήματα».

Ἡ προέλευσις τῶν Ἑλλήνων

Κοινῶς;
Γιὰ νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους, τώρα ποὺ οἱ …ἰνδοευρωπαῖοι, ὡς σενάριον, ἀκυρώνεται, ἐφ΄ ὅσον οὔτε κοιτίδα ὑπάρχει, οὔτε σαφὴς προέλευσις, ἀλλὰ οὔτε κἄν κάποια σύμπλευσις στὶς θεωρείες ὅλων αὐτῶν ποὺ προωθοῦν τὸ ἐν λόγῳ σενάριον, πρέπει νὰ ἐφευρεθῇ κάτι νέον.
Καί τί καλλίτερο ἀπό τήν ἀοριστία τῆς …Ἀνατολῆς;
Νὰ δεῖτε ποὺ σὲ λίγο θὰ μᾶς διδάσκουν πὼς ἐὰν δὲν ὑπῆρχαν οἱ πρῶτοι, ἐξ Ἀνατολῶν πάντα, πιθηκάνθρωποι, δὲν θὰ ὑπῆρχε οὔτε Ἀριστοτέλης, οὔτε Πλάτων ἀλλὰ οὔτε καὶ κάποιο ἀπὸ τὰ μέγιστα ἔργα τῶν παππούδων μας…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς βασιλεύουν οἱ …πιθηκάνθρωποι. Νομίζετε πώς τούς εἶναι δύσκολο τό νά «δημιουργήσουν» ἕνα ἀκόμη σενάριον «πιθηκοϊστοριῶν»;

Ἔλα ὅμως ποὺ τὰ εὑρήματα διαψεύδουν λέξιν πρὸς λέξιν τὴν ἐν λόγῳ δημοσίευσιν…

Δῆλα δή…
Γιὰ νὰ λέμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους…
Παραδέχονται πὼς ὑπάρχει συγγένεια μεταξὺ τῶν κατοίκων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τῆς Μεσοποταμίας, τοῦ Αἰγαίου, ἀλλὰ ΠΡΕΠΕΙ κάποιοι (ποιοί ἄρα γέ;) ὁπωσδήποτε νὰ ἦλθαν ἐξ ἀνατολῶν κι ὄχι νὰ πῆγαν οἱ ἐδῶ …ἀνατολικότερα.
Ναὶ μὲν ἀναγνωρίζουν πὼς τὰ εὑρήματα εἶναι εὑρήματα, ποὺ δὲν ἀμφισβητοῦνται, ἀλλὰ πρέπει νὰ τὰ δημιούργησαν ΑΛΛΟΙ κι ὄχι οἱ ἐντόπιοι.
Ναὶ μὲν ἐντοπίζουν κοινὲς ῥίζες, ἀλλὰ ἀποκλείεται, βάσει τῶν συμπερασμάτων τους, νὰ γονιμοποίησαν οἱ ἐδῶ τοὺς ἐκεῖ. Πρέπει νὰ συμβαίνῃ, κατ’  αὐτοὺς πάντα, τὸ ἀνάποδον.

Καὶ φυσικὰ ἀγνοοῦν συστηματικὰ εὑρήματα ποὺ ἀποδεικνύουν πὼς ἡ Κρήτη (κι ὄχι μόνον) πρὸ 130.000 ἐτῶν εἶχε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ναυσιπλοΐα.
Ἐὰν εἶχε ναυσιπλοΐα ἠ Κρήτη, τότε συμπερασματικῶς, κατ’  αὐτοὺς πάντα,  οἱ τότε Κρῆτες ἐτρέφοντο ΜΟΝΟΝ μὲ ψάρια καὶ καλαμάρια καὶ ὄστρακα καὶ ῥίζες καὶ κατσαρίδες καὶ σκουλήκια καὶ φύλλα καὶ ἀέρα κοπανιστό!!!
Περίμεναν νὰ ἔλθουν οἱ ἐκπολιτιστές τους ἀπὸ τὰ βάθη τῆς Ἀνατολίας γιὰ νὰ τοὺς διδάξουν σιταροσπορές, κριθαροσπορές, μελισσοκομία, κτηνοτροφία, γεωργία γενικότερα… Ἔως τότε, ἄν κι ἁλώνιζαν σὲ ὅλες τὶς θάλασσες τῆς ὑφηλίου, ἄν κι ἐμπορεύοντο τὰ πάντα, ἀπὸ χρυσὸ κι ἀσήμι καὶ χαλκό, ἀκόμη καὶ τεχνογνωσία ἐδίδασκαν, περίτεχνα ὅπλα καὶ κοσμήματα μοίραζαν στὸν πλανήτη, ὅμως ἀδυνατοῦσαν νὰ …διδαχθοῦν τὴν γεωργία καὶ παρέμεναν τροφοσυλλέκτες.

Κι εὐτυχῶς ποὺ ἔφθασαν οἱ ἀνατολῖτες γιὰ νὰ τοὺς …διασώσουν…
Καὶ σὲ ἀνώτερα βρέ… Καὶ σὲ ἀνώτερα…

Ἐπίσημος παραδοχή τοῦ ὑπουργείου γιά τήν ὑπάρξιν ναυσιπλοΐας πρό τοὐλάχιστον 130.000 χρόνια;

Λοιπόν…
Πρὸ 130.000 ἔτη ἁλώνιζαν τὸν πλανήτη οἱ Κρῆτες, ἀλλὰ ἀπὸ …ψωμί, ἰδέα δὲν εἶχαν!!!
Σέ ποιόν νά τό πῷ καί ποιός νά μέ πιστέψῃ βρέ; Ἔ;

Πᾶμε ὅμως παρακάτω…
Ἐποικισμοί…
Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν ἔγραφα γιὰ τοὺς …πρώτους Ἕλληνες ποὺ ἦσαν, κατὰ τὸ ὑπουργεῖον ἀ-παιδείας,  οἱ …Ἀχαιοί!!!
Ὅλοι δῆλα δή, οἱ προηγούμενοι, δὲν ἦσαν Ἕλληνες… Ἥσαν …ἐξωγήινοι!!!

Ὄχι, ὄχι… Οἱ Μινωΐτες καὶ οἱ Κυκλαδῖτες δὲν ἦσαν Ἕλληνες.

Ἄν καὶ γνωρίζουμε, ἀπὸ …ἐπίσημα χείλη, πὼς οὔτε κάθοδος τῶν Δωριέων ὑπῆρξε οὔτε ἄλλη κάθοδος, ἄνοδος, περιφορά, πήγαινε κι ἔλα, ἀνέβα καὶ κατέβα…

Ἀκυρώνεται ἡ «κάθοδος τῶν Δωριέων»;

Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως καὶ τὴν ἐπιστήμη τῆς γενετικῆς, κι ὄχι βιολογίας.
Τί μᾶς λέει ὁ Τριανταφυλλίδης;

Ἡ δίχως διακοπὲς συνέχεια τοῦ γένους τῶν Ἑλλήνων.

Ὅλο τὸ ἄρθρο ἀπὸ τὸν καθηγητῆ: Ἡ δίχως διακοπὲς συνέχεια τοῦ γένους τῶν Ἑλλήνων.
(Ἄν τὲ καλέ… Εἶναι δυνατόν νά ληφθῇ ὑπ΄ ὄψιν, σέ μία …ἐπιστημονική ἔρευνα, μελέτη πού ἔγινε ἀπό Πανεπιστήμιον; Τέλος πάντων… Ὅλα τὰ μεγάλα καὶ τὰ σοβαρὰ Πανεπιστήμια τοῦ πλανήτου αὐτὴν τὴν μελέτη υἱοθετοῦν. Ὅσο γιὰ τοὺς Τούρκους, τοὺς πραγματικοὺς Τούρκους, ποὺ ἔφθασαν ἀπὸ τὰ βάθη τῆς Ἀσίας, οὐδὲ μίαν σχέσιν ἔχουν μὲ τοὺς Μεσογειακοὺς λαοὺς καὶ τοὺς Ἕλληνες. Κάποιοι Ἑλληνογενεῖς, πολλοί, σαφῶς καὶ παρέμειναν ἀπέναντι… Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν τὸ λέμε… Σσσσσοῦτ… Θὰ μᾶς μαλώσουν!!!)

Καὶ φυσικὰ οἱ Μινωΐτες δὲν ἦσαν …Ἕλληνες…
Εἴδατε… Τὸ …ἐπιβεβαιώνουν καὶ οἱ …«ἐρευνητές»!!!!
Ὤ… Χαρὲς καὶ πανηγύρια!!!

Αὐτό ἦταν λοιπόν τό ζητούμενον; Νά ἀποδείξουν πώς …βάτραχοι μᾶς ἐξεπολίτισαν, πηδῶντας ἀπό νησί σέ νησί;
Καὶ φυσικὰ τρίβουν τὰ χέρια τους ἐντεταλμένοι, δοσίλογοι καὶ ξεπουλημένοι μὲ τὶς νέες δημοσιεύσεις τοῦ «ΕΘΝΟΥΣ», ποὺ ὅμως συστηματικῶς κι ἀποδεδειγμένος ἀσκεῖ προπαγάνδα εἰς βάρος μας, ὠθῶντας μας καὶ σὲ μόνιμες ἐξαρτήσεις καὶ σὲ ἀπόλυτον καταστολή, ἀλλὰ κυρίως, τώρα τελευταία, σὲ πραγματικὸ ἐμφύλιο. Μὲ  πραγματικὰ αἵματα!!!

Κι ἐρχόμαστε στὴν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΙΝ!!!
Διότι αὐτὸ πρέπει νὰ μᾶς ἐνδιαφέρῃ κι ὄχι ἡ κάθε παπαριά, ποὺ …ξεθάβεται ἀπὸ ἄκυρες ἔρευνες (ὅπως ἀπέδειξα παραπάνω), οἱ ὁποῖες δημοσιεύθηκαν πρὸ ἐτῶν μὰ  ἀπεδείχθησαν ὡς …Ἡμι-«ἔρευνες»,  ἐπανέρχονται τώρα ὡς …νέα συμπεράσματα!!!
Καὶ ἡ πραγματικὴ στόχευσις ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὸ πῶς θέλουν νὰ καταντήσουν τὴν Πατρίδα μας κάποιοι.
Κομματιασμένους μᾶς θέλουν καὶ τὸ ἐπιτυγχάνουν, ἐφ΄ ὅσον σταθερὰ ἐξυπηρετοῦν καὶ ὑπηρετοῦν αὐτοὺς ποὺ τόσα χρόνια μᾶς κρατοῦν σὲ καταστολή.

Γιὰ σήμερα σταματῶ.

Ἐπανέρχομαι αὔριο μὲ αὐτὰ ποὺ πιστεύω πὼς εἶναι οἱ πραγματικὲς στοχεύσεις, μὲ ἀποδείξεις καὶ μὲ τοποθετήσεις ὅλων αὐτῶν ποὺ ἔχουν ἀποφασίσει, ὅπως πάντα, πρὶν ἀπὸ ἐμᾶς, γιὰ ἐμᾶς, τὸ πῶς θὰ διαβιοῦμε κι ἐάν.

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Τὴν γεωργία μᾶς τὴν ἐδίδαξαν …βάτραχοι!!!

Leave a Reply