Ὁ ὁρισμός τοῦ «ἐγκληματία πολέμου» ποιός εἶναι;

«Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν σε 1.118, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 827 είναι πολίτες και ανάμεσά τους 243 παιδιά. Από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά.»

…Παρακαλῶ…
Μπορεῖ κάποιος νά μοῦ δώσῃ τόν ὁρισμό τοῦ ἐγκληματία πολέμου;
Ἤ μήπως ὁ ὁρισμός εἶναι ἕνα ἀκόμη κατά «συνθήκην ψεῦδος»…;;;;

Ὄθων Δρακᾶτος

Κήρυξαν εκεχειρία για να σκοτώσουν αμάχους! Βομβάρδισε λαϊκή αγορά στη Γάζα το Ισραήλ – Περισσότεροι από 15 νεκροί

– Νέο λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας με θύματα αμάχους
– Μια ώρα πριν τελειώσει η «ανθρωπιστική» εκεχειρία βομβάρδισαν αγορά γεμάτη κόσμο!
– Η εκεχειρία “έσπασε” μπροστά στην κάμερα του CNN
– Θρήνος και οργή για την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια
– «Είχαμε ειδοποιήσει» πως εκεί βρίσκονταν αθώοι» υποστηρίζει ο Οργανισμός
– ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Να είναι τόσο νοσηρά κάποια μυαλά που κήρυξαν εκεχειρία απλά για να βγει κόσμος στους δρόμους της Λωρίδας της Γάζας και να πετύχουν ακόμη ένα πολύνεκρο χτύπημα. Να το χωρέσει ανθρώπου νους δε γίνεται. Αλλά ποιος δεν το σκέφτεται;

Η φρίκη του πολέμου δεν εγκαταλείπει τη Λωρίδα της Γάζας. Από τα μεσάνυχτά έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα θύματα του νέου μακελειού.


Το Ισραήλ κήρυξε “ανθρωπιστική” εκεχειρία μέχρι τις 19:00 εκτός από τα σημεία όπου γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είχε καλέσει τους Παλαιστίνιους να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να μην γυρίσουν να δουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους γιατί μπορεί να γίνουν ξανά στόχος, αφού «το Ισραήλ θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης».

Κανείς δεν ξέρει τι επίθεση επιχείρησαν κατά του Ισραήλ οι άμαχοι που βρέθηκαν μια ώρα πριν λήξει η εκεχειρία στην αγορά Σετζάγια ανατολικά της πόλης της Γάζας. Εκατοντάδες Παλαιστίνοι είχαν πάει στην αγορά για να αγοράσουν φρούτα και λαχανικά. 17 από αυτούς δεν θα γυρίσουν σπίτια τους.
Σκοτώθηκαν από την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ. Μια ώρα πριν λήξει η εκεχειρία, βομβάρδισαν αγορά γεμάτη κόσμο. Σκότωσαν 15 και τραυμάτισαν άλλους 150. Αυτή είναι η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα μετέδωσε εικόνες από την αγορά στις οποίες φαίνεται μαύρος καπνός να σηκώνεται από την περιοχή.
Περαστικοί μεταφέρουν σε κουβέρτες ή σε φορεία άψυχα σώματα, μεταξύ αυτών και παιδιά, προς ένα ασθενοφόρο ή αυτοκίνητα. Άλλες σοροί κείτονται στον δρόμο. Πολλοί άνθρωποι αιμόφυρτοι, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, φαίνονται στις εικόνες.
Μεταξύ των ανθρώπων που κείτονται ακίνητοι είναι ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.  

Σε επίθεση στη Χαν Γιουνές, από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, σκοτώθηκαν ακόμη επτά Παλαιστίνιοι. Και αυτή η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της “εκεχειρίας”. Δείτε τη στιγμή που “έσπασε” η εκεχερία

Και αυτό λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνοι είχαν βρει καταφύγιο. 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Ισραήλ είχε ενημερωθεί 17 (!) φορές ότι στο συγκεκριμένο σχολείο βρίσκονταν άμαχοι!

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις, 1.330 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 7.200 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Όπως ανέφεραν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων ανερχόταν σε 1.118, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 827 είναι πολίτες και ανάμεσά τους 243 παιδιά. Από τους συνολικά 6.233 τραυματίες οι 1.949 είναι παιδιά.

Εξάλλου περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των βομβαρδισμών, σύμφωνα με το OCHA. Περισσότεροι από 200.000 βρίσκονται 85 καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και οι υπόλοιποι σε σπίτια φίλων ή μελών της οικογένειάς τους.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply