ΕΠΕΙΓΟΝ γιὰ ΕΝΦΙΑ. ΜΗΝ ὑπογράφετε τὴν ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

Ε Π Ε Ι ΓΟ Ν !!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!

ΘΕΜΑ: ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ !

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ -ΚΕΦΑΛΙΚΟ-ΦΟΡΟ ΕΝΦΙΑ!

ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!!!!!
ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΑΙΣΧΡΟ ΑΥΤΟΝ «ΝΟΜΟ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ Α΄ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΣΔΑ.

ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ Δ Ε Ν ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΟΠΟΤΕ Η 60ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΕΔΡΑ ΣΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΤΕ ΥΠ΄ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΡΑ (ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ) ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ!

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΥ
Ὁδὸς Γ. Σεφέρεη, ἀριθμὸς 9, 172 34 Δάφνη
Τηλ./Φαξ: 210-6428888
Φορητό : 693-6428888
E-mail : [email protected]

ΥΓ.: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ.

—————

ΙΔΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ , ΑΥΤΟ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ-ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ/ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 29.07.2014 : 07:24
Από 1η Αυγούστου ξεκινά η ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων περίπου 2,65 δισ. ευρώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και του συμπληρωματικού φόρου (επιβάλλεται σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ). Ωστόσο η σχετική διαδικασία αναρτήσεων των εκκαθαριστικών μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν με τους κωδικούς που διαθέτουν να εισέρχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα προκειμένου να ενημερωθούν για τους φόρους που θα πληρώσουν και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των δόσεων. Για κάθε σύζυγο θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, ενώ σε περίπτωση που η σύζυγος δεν διαθέτει δικούς της κωδικούς πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου. Πάντως το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με τα οποία θα ενημερώνονται ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης. Οπως όλα δείχνουν, ο φόρος θα εξοφληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη στα τέλη Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η βεβαίωση του φόρου θα γίνει με ημερομηνία 31 Ιουλίου. Δηλαδή ακόμα και εάν η εκκαθάριση γίνει στα μέσα Αυγούστου στο εκκαθαριστικό σημείωμα θα αναφέρεται ως ημερομηνία προσδιορισμού του φόρου η 31η Ιουλίου. Και αυτό διότι στην περίπτωση που αναγραφεί ημερομηνία για παράδειγμα 5 Αυγούστου, ο φόρος θα πρέπει να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις. Ο νόμος προβλέπει ότι «η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους».

Σημειώνεται ότι υπολογισμός του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων καθώς και του συμπληρωματικού φόρου πραγματοποιείται με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο έντυπο Ε9. Οσοι λοιπόν θέλουν να διορθώσουν στοιχεία του Ε9 μπορούν να το πράξουν μέχρι αύριο στις 11 το πρωί. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική εφαρμογή θα κλείσει και όσες προσωρινές δηλώσεις δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε θα διαγραφούν, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα ξανανοίξει η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη. Συγκεκριμένα παρέχεται στους φορολογουμένους η δυνατότητα ειδικά για το έτος 2014 να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν στοιχεία της δήλωσης ακινήτων με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέχρι 30/11/2014. Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής προκύπτει μείωση του φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης.

Σημειώνεται ότι υπόχρεοι σε ΕΝΦΙΑ είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς φέτος για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι. Οσοι διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πληρώσουν μικρότερους φόρους σε σχέση με το ειδικό τέλος ακινήτων (που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ). Αντίθετα θα πληρώσουν περισσότερους φόρους όσοι εκτός από διαμέρισμα ή μονοκατοικία διαθέτουν και ένα οικόπεδο ή αγροτεμάχιο.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει από τον ΕΝΦΙΑ περίπου 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο ο ΕΝΦΙΑ που έχει καταλογισθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ και αυτό διότι υπολογίζεται περί τα 500 και πλέον εκατ. ευρώ δεν θα καταβληθούν και θα οδηγηθούν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

φωτογραφία

 

Σημείωσις

Ὅλο τὸ παραπάνω ἔχει διπλὸ νόημα καὶ στόχο.
1ον.  Ἀρνούμεθα τὸν νέο φόρο, ποὺ μᾶς ἐξοντώνει.
2ον.  Διαβᾶστε τὴν παρακάτω ἔνστασιν, γιὰ τὴν ὁποίαν ἔχει ὀριστεῖ δικάσιμος, καὶ μετὰ ἀποφασίστε.

Ἔνστασις

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

12 thoughts on “ΕΠΕΙΓΟΝ γιὰ ΕΝΦΙΑ. ΜΗΝ ὑπογράφετε τὴν ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ!!!

  1. Παπαριές!! Δηλαδή τόσοι και τόσοι που δεν εχουν πρόσβαση λόγω αγνοιας και έχουν προστρέξει σε λογιστη και ο λογιστής μπεί στην εφαρμογή του taxis χωρίς να το ξέρει ο εντολέας του, τότε θα καταλογισθεί ως ενημερωση??

  2. Κατ΄ αρχάς, παρακαλώ δείτε και δεύτερη ανακοίνωση πο έχω κάνει στην σελίδα μου στο facebook για το ΕΝΦΙΑ. Αναφορικά με τα ερωτήματα που τίθενται εδώ σας απαντώ ως εξής :Η απάντηση στο ερώτημα του εάν ο λογιστής μπεί με κωδικό μέσα και άν αυτό συνιστά ενημέρωση του πελάτη του είναι κατ΄ αρχάς όχι . Τούτο δε γιατί δεν είναι βέβαιον ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον πελάτη του άμεσα. Μπορεί να τον ενημέρωσε μετά απο 15-30-50 μέρες. Το κυριώτερο όμως πο πρέπει να προσέξουν ΟΛΟΙ, και κυρίως οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ, είναι να ΜΗΝ κάνουν επεξεργασία δηλαδή να εκδώσουν οι ίδιοι την πράξη καταλογισμού ΕΝΦΙΑ για τον πελάτη τους. βέβαια σε τέτοια περίπτωση, όταν θα την εκδώσει το Υπουργείο θα πρέπει να την επιδώσει στον φορολογούμενο για να αρχίσει να τρέχει η 30ήμερη προθεσμία ! Ομως, επειδή το ίδιο το ΤΑΧΙΣ θεωρεί -ΠΑΡΑΝΟΜΑ- ότι έλαβες γνώση (ΧΩΡΙΣ να έχεις λάβει στην πραγματικότητα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ) σου χρεώνει τόκους μετά την πρώτη δόση. Κοντολογίς, άς μπεί μέσα τρίτος (λογιστής) ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ αποκλειστικά και μόνον για να μήν ξεκινήσει η προθεσμία. Αν μπεί, τότε : Α) αυτοί που ΔΕΝ έχουν ακίνητα , η αξία των οποίων προσδιορίζεται με ΑΒΑ, μπορούν να καταθέσουν Ενσταση εντός 30 ημερών σε μία επιτροοπή του Υπουργείου και 30 ΜΕΡΕΣ μετά ΑΠΟ ΣΙΩΠΗΡΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ απο την κατάθεση της ενστασης , καταθέτουν Προσφυγή στο αρμόδιο διοικητικό Πρωτοδικείο Β) αυτοί που έχουν ακίνητα , η αξία των οποίων προσδιοριίζεται με ΑΒΑ, το πιό σώφρον -κατά την άποψή μου- είναι να καταθέσουν μέχρι 29 Αυγούστου 2014 ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΒΑ του Νομού στον οποίο ανήκουν ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ άν όμως καταθέσουν αργότερα δηλαδή μετά την 29 Αυγούστου 2014, χάνουν το πλεονέκτημα να ισχυριστούν ότι θα πρέπει να ακίνητά τους να υπολογιστούν με μικρότερη ΑΒΑ απο την ανώτατη του Νομού τους!

  3. Να ρωτήσω. Εφ όσων λέτε ο νόμος είναι αντισυνταγματικός (που πιστεύω είναι απ τα λίγα που έχω δει) γιατί χρειάζεται να κάνει προσφυγή ο καθ’ ένας ξεχωριστά και να μην γίνει μία προσφυγή και εφ όσων δικαιωθεί ο προσφυγών να ισχύει για όλους; Επιπλέον με την προσφυγή τι θα γίνει δηλαδή; Δεν θα πληρώσει καθόλου τον φόρο; Δηλαδή δικαιώνεται (και σε τι ακριβώς) σίγουρα;

Leave a Reply