Ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεις ἔργων, γιὰ …ἀσφαλὲς ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!!!

Στις αμοιβές των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων είναι πολύπλοκο να βάλουν χέρι οι περιούσιοι.
Γι’αυτό τους απολύουν και ψάχνουν τρόπο να φάνε τα κονδύλια που …περισσεύουν, με πιο επικερδή τρόπο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ μπορεί να δώσει με απευθείας ανάθεση σε μία Ισραηλινή εταιρεία το έργο τοποθετήσεως καμερών, σε όλη την Αθήνα…
Όπως με το εικονικό έργο C4I…

Και η υφαρπαγή δημοσίου χρήματος γίνεται εύκολη υπόθεση!!!.

Σίγμα

Κάμερες σε σχολεία

Με 80 κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές ξεκινά ο δήμος Αθηναίων να χτίζει ένα, όπως το αποκαλεί, Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι έτσι θα καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Το κτίσιμο και η συντήρηση θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ η σχετική συζήτηση προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο που μεθοδεύθηκε.

Ο όρος Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕ) πρωτοακούστηκε πέρυσι και σε εποχή μάλιστα που δεν είχε ακόμη καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία ούτε είχαν απομακρυνθεί οι σχολικοί φύλακες.

Τότε, μάλιστα, δεν είχε περιγραφεί το αντικείμενο του έργου με την τοποθέτηση καμερών ούτε καν το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί.

Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η απόφαση ελήφθη αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο, όπου το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.

Αυτό που είχε αποφασισθεί ήταν να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply