Ὁ GAP συνομιλοῦσε μὲ τὸ Κατάρ, ποὺ χρηματοδοτεῖ τὴν Ἀλ-Κάϊντα καὶ τὸ ISIS!

Χρηματοδότες της Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν το Κατάρ σαν Βιτρίνα !

Εκτός από την θεσμική και φιλανθρωπική υποστήριξη από το Κατάρ, την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της (συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Συρίας και του Ιράκ) λαμβάνουν σημαντική οικονομική υποστήριξη από ιδιωτικούς χορηγούς  !

Abd al-Rahman al-Nuaymi

Abd al-Rahman al-Nuaymi: Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ περιγράφει τον al-Nuaymi ως «Καταριανό Χρηματοδότη και διαμεσολαβητή, ο οποίος έδωσε τα χρήματα και υλική υποστήριξη και μετέφερε τις επικοινωνίες με την Αλ-Κάιντα και των θυγατρικών της στη Συρία, το Ιράκ,τη Σομαλία και την Υεμένη για περισσότερο από μια δεκαετία. Θεωρήθηκε ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη της κοιωνίας του Κατάρ και είναι βασίζεται υποστηρικτης των ιρακινών σουνιτών εξτρεμιστών.  Είναι, επίσης συνομιλητής μεταξύ του Κατάρ και των υπηκόων της Αλ Κάιντα και ηγέτες του Ιράκ.

Salim Hasan Khalifa Rashid al-Kuwari: Οι ΗΠΑ λένε ο αλ-Kuwari “παρέχει οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στην Αλ-Κάιντα, κυρίως μέσω της αλ-Κάιντα στο Ιράν. Με έδρα στο Κατάρ, Kuwari προσέφερε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε οικονομική υποστήριξη στην Αλ-Κάιντα και παρείχε χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της Αλ Κάιντα, καθώς και για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση κρατουμένων της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ιράν και αλλού. ”

Abdallah Ghanim Mafuz al Muslim Khawar: Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, “Al-Khawar έχει συνεργαστεί με τον Kuwari για να παραδώσει τα χρήματα,  μηνύματα και άλλο υλικό υποστήριξης στην Αλ-Κάιντα στο Ιράν. Όπως Kuwari, Khawar έχει εδρα στο Κατάρ και έχει βοηθήσει να διευκολύνει τα ταξίδια για τους εξτρεμιστές που ενδιαφέρονται να ταξιδεύψουν στο Αφγανιστάν για την τζιχάντ.

Khalifa Muhammad al-Turki Subaiy: Ο ΟΗΕ περιγράφει al-Subaiy ως «Καταριανό Χρηματοδότη και διαμεσολαβητή, ο οποίος παρείχε χρηματοδοτική στήριξη και ενήργησε για λογαριασμό της ηγεσία; της Αλ-Κάιντα (QE.A.4.01) . Ο ίδιος παρείχε βοήθεια στον ανώτερο ηγέτη της Αλ-Κάιντα Khalid Sheikh Mohammed πριν από την σύλληψη του Sheikh Mohammed, τον Μάρτιο του 2003

Yusuf Qaradawi: Ο αιγυπτιακής καταγωγής, που εδρεύει στο Κατάρ πνευματικός πατέρας της διεθνούς Μουσουλμανικής Αδελφότητας κάθεται επάνω σε ένα τεράστιο τρομοκρατικό δίκτυο χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της « Ένωσης “καλή ομπρέλα” δίκτυο των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτεί και τη Χαμάς. Qaradawi ήταν επίσης σύμβουλος της Σαρία για  το Al Taqwa που παρείχε τραπεζικές υπηρεσίες στην Αλ Κάιντα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ hellasforce.com

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply