Ἔφυγε μία ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!

Εχθές το απόγευμα μας εγκατέλειψε αιφνιδίως μία πολύ καλή φίλη και μια υπερήφανη Ελληνίδα, που διέμενε μόνιμα στην FYROM, στο Prilep (ή Περλεπέ) διδάσκοντας Ελληνικά στους νέους της περιοχής.

Όσα προσέφερε αυτή η πολύπαθη γυναίκα στην Ελλάδα δεν τα προσέφεραν ούτε 100 χρυσοπληρωμένοι πρέσβεις.

Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα.
Ερχόταν μόνο σαν τουρίστρια…
…Αλλά έκανε πολύ περισσότερα για την Ελλάδα, από πολλούς ελληνοφώνους, δήθεν …Έλληνες.

Ο αγώνας της μακριά από τη δημοσιότητα κι απέναντι σε μία Ελλαδα που δεν είχε την θέληση ούτε βιβλία διδασκαλίας να την προμηθεύσει, για να μην …θυμώσει ο νταβατζής μας ο George Soros.

Οι τοκογλύφοι δεν προβλέπουν στους σχεδιασμούς τους την ύπαρξη …Ελλήνων στα Σκόπια…
Και η κυρία Κατερίνα τους χαλούσε την «σούπα».

Ο πατριωτισμός στις ημέρες μας δεν επιχορηγείται αλλά διώκεται.
Η κυρία Κατερίνα Βίδα μετέδωσε την λατρεία της για την Ελλάδα σε δεκάδες νέους στην FYROM, όπου η ίδια δεχόταν συχνά επιθέσεις από φανατικούς μακεδονιστές.

Και η …Ελλάδα της έδωσε με το ζόρι ένα Ελληνικό Διαβατήριο, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες προδότες, γενίτσαροι και κλέφτες, αντί να είναι στην φυλακή απολαμβάνουν …βασιλικά προνόμια, γλεντώντας με τον ιδρώτα μας. Η πάντα χαμογελαστή, ευγενική και υπερήφανη κυρία Κατερίνα θα μας λείψει πολύ…
…αλλά δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

Σίγμα

Η “ΖΟΥΓΚΛΑ” στους Έλληνες της ΠΓΔΜ

Με τον ξεχασμένο Ελληνισμό της ΠΓΔΜ, ασχολήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (21 Φεβρουαρίου) η εκπομπή “ΖΟΥΓΚΛΑ” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ.
Χωρίς εξάρσεις και εθνικισμούς, η εκπομπή προέβαλλε μια πραγματικότητα που μέχρι σήμερα αγνοούσαν πολλοί στην Ελλάδα, και όχι μόνο.
Την ύπαρξη ενός κομματιού Ελληνισμού, εκτός συνόρων, που λόγω των γεγονότων με τη γειτονική χώρα, “διαγράφει” για τους ιθύνοντες του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, όχι μόνο σήμερα, αλλά απο πολύ παλαιά.
Συγκίνησαν τα λόγια του Θανάση Στεργίου και της Κατερίνας Βίδα, που με δική τους πρωτοβουλία λειτουργούν φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας, στο Μοναστήρι και στο Περλεπέ. Ξεκάθαρος ο πρόεδρος των Σαρακατσάνων Σκοπίων, Δημήτρης Αποστόλου, που βροντοφώναξε “Είμαστε Έλληνες“. Τέλος ό ομογενής Νίκος Κωνσταντινίδης, απο τη Ρέσνα, μίλησε για τους γηγενείς ελληνόβλαχους που παρά τις δυσκολίες, παραμένουν πιστοί στις ρίζες.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, που χειρίστηκε υπεύθυνα και με την πρέπουσα σοβαρότητα το θέμα, τόνισε στον “αέρα”, πως το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής έχει “σπάσει” απο τηλεθεατές που θέλουν να βοηθήσουν υλικοτεχνικά τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας, που λειτουργούν στη γειτονική χώρα.
Με παρέμβασή του ο μητροπολίτης Περιστερίου, Χρυσόστομος, τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να στηριχτούν οι άνθρωποι στην ΠΓΔΜ και στην πολιτισμική τους προσπάθεια, για τη διατήρηση της γλώσσας και της παράδοσης, “μακριά απο πολιτικές σκοπιμότητες” όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Η εκπομπή έθεσε και ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο αφορά το αίτημα των ομογενών της ΠΓΔΜ για παραχώρηση (και) της ελληνικής υπηκοότητας, όπως συνέβη με τους Βορειοηπειρώτες.
Εμείς που αποτελούμε την ομάδα του northmacedonians.com, στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και το εξωτερικό, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που με τις λίγες δυνατότητές μας, βοηθήσαμε τη δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και των συνεργατών του, ώστε να δημοσιοποιηθεί αυτό το σοβαρό θέμα.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἔφυγε μία ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Der Geist der Wahrheit.. καὶ σχολίασε:
    Nie in Griechenland gelebt.
    wurde nur als Tourist kommt …
    Aber … hat mehr für Griechenland, aus p e haben viele griechisch-sprechenden Griechen … angeblich.

    Das Spiel von Werbung und gegen ein Griechenland, das den Willen oder Anweisung Bücher von George Soros zu versorgen, nicht böse … Der Zuhälter uns.

    Die Geldverleiher bieten nicht für die Existenz ihrer Entwürfe … Griechen in Skopje …
    Und die Dame Katerina verderben die “Suppe”.

    Patriotismus heute nicht subventioniert, sondern strafrechtlich verfolgt.
    Frau Katerina Schraube übertragen den Kult der Dutzende von jungen Menschen in Griechenland in Mazedonien, wo sie in der Regel von Fanatikern Macedonists angegriffen.

    Und … Griechenland gab kaum einen griechischen Reisepass, zur gleichen Zeit Hunderte von Verrätern und Dieben Janitscharen, statt im Gefängnis … genießen königlichen Privilegien glentontas mit unseren Schweiß. Die immer lächelnd, höflich und stolze Dame Katerina werden ihn vermissen eine Menge …
    aber … ich werde nie vergessen.

Leave a Reply