Νὰ γιατὶ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ τὴν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!

Το 90% της Ελληνικής Παραγωγής Φράουλας καταλήγει στη Ρωσσική αγορά.

Έτσι εξηγείται η μαζική επίθεση εναντίον των παραγωγών φράουλας με αφορμή το επεισόδιο στην Μανωλάδα.
Δημοσιογράφοι-πράκτορες, παρέα με τις ΜΚΟ της Mossad, πήραν το ΟΚ από τους επικυριάρχους για να καταστρέψουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ παραγωγούς φράουλας, μιας και κανένας σιωνιστής δεν θα ζημιωνόταν.

« Russia buys more than 60 percent of Greek peach exports, and almost 90 percent of strawberries, says Christos Yannakakis, the president of Greece’s largest regional association of growers and cooperatives.

Approximately a tenth of European agricultural exports go to Russia, which is worth around €11 billion a year, according to European Commission data.

Russia is Greece’s biggest trading partner outside the EU with total turnover exceeding €5.7 billion in 2013, figures from the Hellenic Statistical Authority show.

Greek producers estimate losses from fruit and conserves exceeding €178 million over the course of the year.

Producers say around 15,000 families living in the fruit growing regions of northern Greece survive on the industry.»

Russian food ban takes huge bite out of Greek fruit growing industry

Σίγμα

«Ματωμένες Φράουλες»- Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση αθώωσης

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την απόφαση του Εφετείου για αθώωση των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων της υπόθεση της Ν. Μανωλάδας.
 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου καταγγέλει: «H απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας (και μάλιστα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Τράφικινγκ), επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή και μας εξοργίζει».
 
Στη συνέχεια, προσθέτει: «Η αθωωτική απόφαση δεν μεροληπτεί απλώς υπέρ των θυτών: αφήνει χώρο για νέα θύματα, κλείνοντας τα μάτια σε μια άγρια, απάνθρωπη και με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργάτες γης, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η παρά λίγο δολοφονία τους».
 
Ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε: «Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των εργατών γης της Νέας Μανωλάδας αφήνει την αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα ερευνήσει αν οφείλει να πράξει κάτι για αυτό. Με αυτά τα δεδομένα καθίσταται επείγουσα η συζήτηση για τα πιθανά δικαιώματα εργασίας που μπορούν να έχουν οι υπό το καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης αλλοδαποί αλλά και η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία».
 
Το ΚΚΕ επεσήμανε για την απόφαση αθώωσης: «η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, που επιτέθηκαν στους μετανάστες εργάτες γης, επειδή διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν είκοσι από αυτούς, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν την πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».
 
Υπενθυμίζεται ότι αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας και ένας επιστάτης.
 
Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.
 
Ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

6 thoughts on “Νὰ γιατὶ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ τὴν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!

Leave a Reply