Τί ἔδωσαν μέ διϋπουργική ἀπόφασιν στό ΤΑΙΠΕΔ;

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ! Δείτε τι έδωσαν με μια διυπουργική απόφαση στο ΤΑΙΠΕΔ

Εν λειτουργία στρατιωτικές εγκαταστάσεις – στρατόπεδο καταδρομέων, στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου λειτουργούν η σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Πάτριοτ, εν λειτουργία εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, οκτώ προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Natura 2000, ανταλλάξιμα ακίνητα και άλλα 

Την αντίδραση του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ροδίτικης “ δημοκρατική” για την απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, για την «ανακούφιση» του δημόσιου χρέους και το στρατόπεδο των καταδρομών στην Κάλαθο!

Η σχετική παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε με την υπ’ αριθμ. 234/24-04-2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο υπ΄ αριθμ. 1020Β τεύχος της, με την οποία μεταξύ άλλων μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση τα υπ’ αριθμ. 1767 και 1248 ακίνητα γαιών Καλάθου, σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ., που κείνται στη θέση «Βουνό» Καλάθου.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη δημοσίευση του ως άνω ΦΕΚ, χωρίς να αντιδράσει κανείς, γιατί κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι πρόκειται για έκταση στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο των επίλεκτων στρατιωτών του τάγματος καταδρομών της Ρόδου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ είχαν εγκαίρως ενημερωθεί προφορικώς και είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη του στρατοπέδου πλην όμως προχωρούν ακάθεκτοι.

Σε έγγραφο του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ, που έφερε στις 29 Ιουλίου 2014 στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατική», αναφέρονται τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Παραχωρήσεις ακινήτων

ΣΧΕΤ.: α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου
β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής Παιδουπόλεως Ρόδου γ. ΦΕΚ 1020/25-04-2013
δ. Φ.900/116/395068 /Σ. 1089/26 Μαΐ 14/ΓΕΣ/ΔΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ/1β ε. SIC ΡΑΑ 281015Ζ Μαί 14/ΑΣΔΕΝ/ΔΥΔΜ/ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Αναφέρεται σε εκτέλεση (ε) σχετικού, ότι μετά από δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Δημοκρατική» (dimokratiki.gr), διαπιστώθηκε ότι με την Αριθμ. απόφ. 234/2013, η οποία δημοσιεύτηκε με το (β) όμοιο, η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων (Συνεδρίαση 24.04.2013), μεταβίβασε χωρίς αντάλλαγμα, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε», κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, μεταξύ άλλων και το ακίνητο με ΑΒΚ 1767, που αντιστοιχεί στην Κτηματολογική Μερίδα 1249 γαιών Κάλαθου, συνολικής έκτασης 231.450 m2 και πρόκειται για το ύψωμα που κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ.

Συναφώς αναφέρεται επί του θέματος, ότι με την υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/28-6-84 (επισυνάπτεται ως Συνημμένο «1») απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου, παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την αποκλειστική και μόνο στέγαση του 6ου ΕΤΕΧ, ολόκληρος ο χώρος του Δημοσίου που περιλαμβάνει το κτιριακό συγκρότημα της τέως Παιδούπολης «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην περιφέρεια Καλάθου Ρόδου και το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής, υπεγράφη την 13 Ιανουαρίου 1986, από εκπρόσωπο της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου και επιτροπή ορισθείσα από την 95 ΑΔΤΕ.

Όπως αναγράφεται στο Πρωτόκολλο, μεταξύ των παραχωρημένων κτηματολογικών μερίδων παραχωρείται και η KM 1249, καθώς και παραθαλάσσια περιοχή περιλαμβανομένη μεταξύ των ορίων (δεξιού και αριστερού) του Στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 24.483 m2, η οποία κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου και αντιστοιχεί στην παραλία έμπροσθεν της KM 1249.

Στο εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα που αντιστοιχεί στην KM 1249, έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά. Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 mz, έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.

5. Προς επίρρωση των ισχυρισμών της 95 ΑΔΤΕ, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου σας, διαβιβάζονται συνημμένα:
α. Η υπ’ αριθμ Αρ Πρωτ. ΔΜ 1893/ 28-6-84 απόφαση της Οικονομικής Εφορίας Δημοσίων Κτημάτων Ρόδου (Συνημμένο «1»)
β. Το από 13 Ιανουαρίου 1986 Πρωτόκολλο Παράδοσης και παραλαβής Παιδούπολης Ρόδου (Συνημμένο «2»).
γ. Φωτοαπόσπασμα κτηματολογικού χάρτη περιοχής Κάλαθου Ρόδου, στο οποίο έχουν επισημανθεί με κόκκινου χρώματος περίγραμμα, τα όρια του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ (Συνημμένο «3»).

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να ακυρωθεί η παραχώρηση της KM 1249, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» και να παραμείνει, παραχωρημένη κατά χρήση, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το ΓΕΣ προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν (υ.τ.α.), παρακαλείται για την ενημέρωσή του.

Υπτγος Αλκιβιάδης Στεφανής».
Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ :

Δείτε  το σχετικό σημείο της απόφασης : “17. Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ως ακολούθως: πίνακας σελίδας 17386 (θέση 43) και τα συναφή 

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  ;;; 

ΟΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Οικονομικών) 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ( Παιδείας και Θρησκευμάτων κλπ) 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομων κλπ) 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ( Περιβάλλοντος, Ενέργειας κλπ) 
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ( Τουρισμού) 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ;;; 

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης και ακίνητα του δημοσίου μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

– Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

[1.Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών του ακολούθου ακινήτου, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων, συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του, όπως το εν λόγω ακίνητο εμφαίνεται και απεικονίζεται στο από Απρίλιο 1990 τοπογραφικό διάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού − Δ/νση Μελετών Τεχνικών Έργων με κλίμακα 1:500, αντίγραφο του οποίου προσαρτάται στην υπ’ αριθμ. 1132614/28.07.1992 απόφαση του Νομάρχη Πειραιά (Δ ́ 831/1992), με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής ]

– Τουριστικό Λιμένα Φαλήρου και οι εγκαταστάσεις του 

[2.Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. το προβλεπόμενο στο πρώτο εδάφιο της υποπαραγράφου ε ́ της παραγράφου 9 του άρθρου 82 του ν. 3057/2002 (Α ́ 239) δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένου δικαιώματος επέκτασης κλπ]

– «Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ 2653» ( Αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ 1.360.000,00 τ.μ.)

Εκτός από τις κατοικίες όπου ζουν οι οικογένειες των στρατιωτικών, στο αεροδρόμιο του Σέδες στεγάζονται και λειτουργούν η σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και η 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ) Πάτριοτ. Σε εξέλιξη μάλιστα βρίσκεται εδώ και χρόνια η κατασκευή κτιρίου για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΠΑ). Επιπλέον, εδώ και μία εικοσαετία υπάρχει πρόταση της ΥΠΑ να μεταφερθεί στο Σέδες όλη η κίνηση των αεροσκαφών γενικής αεροπορίας (αεροσκάφη αερολέσχης, ντακότες, ελικόπτερα κ.ά.), προκειμένου να αποσυμφορηθεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Μίκρα.[ 4. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου με Α.Β.Κ. 2653 μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, εμβαδού 1.360.000,00 τ.μ., κείμενο στη θέση Θέρμη του Δήμου Θέρμης Νομού Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόμενο ως «Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ 2653», όπως το ακίνητο εμφανίζεται στο Κτηματολογικό Φύλλο με αριθμό ΚΑΕΚ 190432902001/0/0 εκδοθέντος από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμαριάς.]

– Ακίνητα της ΕΡΤ

Προς «αξιοποίηση» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) φαίνεται ότι τέθηκαν  και τα βασικά κτίρια πάνω στα οποία στηριζόταν τότε το σύνολο της υποδομής της ΕΡΤ. Η λίστα σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Περαίας, οι οποίες μέχρι πριν ενάμιση χρόνο χρησιμοποιούνταν για τις εκπομπές μεσαίων και βραχέων. Στην Αθήνα η λίστα περιλαμβάνει το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων (φωτ.), τις εγκαταστάσεις της ΕΤ1 και του αρχείου στην Κατεχάκη, καθώς και τα «βοηθητικά» κτίρια στο κέντρο, στη Μουρούζη και στη Ρηγίλλης. Όλα τα προαναφερθέντα κτίρια τελούσαν υπό πλήρη κυριότητα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. [5. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο κυριότητας της ΕΡΤ Α.Ε. μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, κείμενο στην περιοχή Περαία του Δήμου Θερμαϊκού του νομού Θεσσαλονίκης, εμβαδού κατά τον τίτλο κτήσης αυτού 760.807 τ.μ.,κλπ, + πίνακας σελίδας 17386, σχεδιαγράμματα]

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Τα συγκεκριμένα ακίνητα εάν δόθηκαν όλα προς εκποίηση, δόθηκαν πριν την κατάργηση της ΕΡΤ,  δηλαδή όταν  υπήρχε ως φορέας και λειτουργούσε κανονικά. Συγκεκριμένα, η διυπουργική απόφαση 234/2013 με την οποία παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, εκδόθηκε στις 24 Απριλίου 2013 ενώ η ΕΡΤ καταργήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση Κεδίκογλου – Στουρνάρα στις 11 Iουνίου 2013. Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε σε ΠΝΠ η οποία εκδόθηκε αυθημερόν και τροποποίησε κατάλληλα το νόμο 3429/2005.

ΦΕΚ Β’ 1414/11-06-2013 : Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία − Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)».

ΦΕΚ A 139 – 11.06.2013 ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005. ( ρύθμισε μεταξύ άλλων και την τύχη της περιουσίας του καταργούμενου δημόσιου φορέα ). Το άρθρο 14Β προστέθηκε με το ν. 4002 ΦΕΚ 180 Α/22.08.2011

– Ανταλλάξιμα Ακίνητα

«Ανταλλάξιμη Περιουσία» ονομάστηκε η περιουσία των μουσουλμάνων που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα με την απόφαση της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών όπως όριζε η συνθήκη της Λωζάννης (1923), με στόχο την πλήρη αποκατάσταση όλων των Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη κα την Καππαδοκία και την πλήρη αποζημίωση για τις περιουσίες που εγκαταλείφθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταλλάξιμη περιουσία, αποτελούμενη από αστικά αλλά και μη αστικά ακίνητα, αντιστοιχούσε μόλις στο ένα δέκατο των περιουσιών που εγκατέλειψαν υποχρεωτικά οι εκδιωγμένοι Έλληνες.
Τα πέντε ανταλλάξιμα ακίνητα που συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων, περιλαμβάνονται στον πίνακα της σελίδας 17385 στις θέσεις 30 (ΑΚ5575/159), 72 (ΑΚ5749), 73 (ΑΚ19120), 74 (ΑΚ10374/Α), 75 (ΑΚ10663/Α) και είναι:

1. Οικόπεδο 163.125 μ2 στη θέση Πολύδροσο του δήμου Αρταίων του νομού Άρτας.
2. Οικόπεδο με κτίσμα 451.735,5 μ2 στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης
3. Οικόπεδο 9.107 μ2 στη θέση Γιασεμιών και Πασχαλιάς, στον οικισμό τοπογράφων, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης.
4. Οικόπεδο 3.777,44 μ2 στη θέση Λαχανόκηποι του δήμου Θεσσαλονίκης.
5. Οικόπεδο 2.000 μ2, επίσης στους Λαχανόκηπους Θεσσαλονίκης.

H Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (29/09/2013) αίτηση ακύρωσης της προαναφερθείσας απόφασης, επικαλούμενη παράβαση διατάξεων διεθνών συμβάσεων και παράβαση της ειδικής εξαιρετικής νομοθεσίας εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων.

– Οκτώ προστατευόμενες περιοχές NATURA σε Νάξο, Μήλο, Άνδρο, Πάρο και Αντίπαρο

Ενδεικτικά:

Έκταση 1091 στρεμμάτων της περιοχής «Αγερσανί -Λίμνη Αλυκής», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή της Αλυκής έχει χαρακτηρισθεί καταφύγιο άγριας ζωής (Κ 784-ΦΕΚ 652/Β/2004). (Οικότοποι προτεραιότητας 1150, Παράκτιες λιμνοθάλασσες 51-75% κάλυψης, 2250 θίνες των παραλίων με juniperus spp. <5%, 1120 εκτάσεις θαλάσσιας βλάστησης με posidonia <5%).[ στο ΦΕΚ δείτε τον πίνακα της σελίδας 17388: 95, ΑΒΚ 127, Δήμος Καλλικρατικός ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, τοπωνύμιο ΑΓΕΡΣΑΝΙ − ΛΙΜΝΗ ΑΛΥΚΗΣ 1.090.764, 52]

Έκταση 162 στρεμμάτων της περιοχής «Λίμνες Αγίου Προκοπίου», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 “Κεντρική και Νότια Νάξος” (GR4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011): Οικότοποι προτεραιότητας 1150, Παράκτιες λιμνοθάλασσες 76-95% κάλυψης [ στο ΦΕΚ δείτε τον πίνακα της σελίδας 17388: 96, ΑΒΚ 124, Δήμος Καλλικρατικός ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, τοπωνύμιο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ − ΑΓ. ΑΝΝΑ 161.776, 00 τμ]

Έκταση 50 στρεμμάτων της περιοχής « Καλαντός», στο νησί της Νάξου. Η περιοχή βρίσκεται εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 “Κεντρική και Νότια Νάξος” (GR4220014) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης Ν. 33/2011-ΦΕΚ 60/Α/2011) και εντός των ορίων της περιοχής του Δικτύου Natura 2000 “Νότια Νάξος ” (GR 4220026.) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας εντάσσεται δε σε Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά και μικρός νησιωτικός υγρότοπος (Υ422NAX015 ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012)[πίνακας σελίδας 17388: 100 ΑΒΚ 129, Δήμος Καλλικρατικός ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ,τοπωνύμιο ΚΑΛΑΝΤΟΣ 50.452,49 τμ]

Η παραχώρηση αυτών των περιοχών στο ΤΑΙΠΕΔ, αντίκειται εκτός άλλων και στο εφαρμοστικό νόμο 3986/2011 (ΦΕΚ Α 152/01-07-2011)-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του οποίου «δεν επιτρέπεται η αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων, τα οποία εμπίπτουν στο σύνολό τους σε οικότοπους προτεραιότητας και σε περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης ή προστασίας της φύσης” Περισσότερα εδώ (Εμπεριέχει όλες τις περιοχές  και σχετική ερώτηση στην Κομισιόν)

– Κάμπινγκ

Επανομής και Αγίας Τριάδας  Λεπτομέρειες : Ο δήμος Θερμαϊκού υποστηρίζει ότι η έκταση των 3.210 στρεμμάτων αποτελεί πλέον δημοτική περιουσία με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με δήλωση του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Αθανασιάδη «Το παράδοξο είναι ότι ενώ η νομική υπηρεσία του δήμου μας ήρθε προ μηνών σε επαφή με τη νομική υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ και με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δρομολογηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα, σήμερα ανακοινώνεται ότι η εν λόγω έκταση είναι υπό εκποίηση».

Το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας (έκταση 125 στρεμμάτων), εντάχτηκε από το 2007 στο σχέδιο πόλης και προσδιορίστηκαν οι κοινωφελείς χρήσεις γης, όπως πάρκο, σχολεία και δρόμος, ενώ πληρώθηκε ήδη το 55% της εισφοράς σε χρήμα και σε γη.

Καλάνδρας (Χαλκιδική) Το κάμπινγκ, έκτασης 293 στρεμμάτων, είναι μισθωμένο μέχρι το 2025 και βάσει της σύμβασης ο ενοικιαστής θα πρέπει να αποζημιωθεί με το σύνολο των μισθωμάτων που θα κατέβαλλε όλα αυτά τα χρόνια (100.000 ευρώ ετησίως), ενώ μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση για την επένδυση που έκανε στις εγκαταστάσεις (ύψους 1 εκατ. ευρώ).

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα φανερά αλλά και από τα κρυφά δώρα που έκαναν στο ΤΑΙΠΕΔ με μια και μόνο απόφαση. Εάν ψάξει όμως κάποιος καλά, ποιος ξέρει τι άλλο θα βρει ;;; 

πηγές:

http://www.dimokratiki.gr/29-07-2014/entones-antidrasis-gia-tin-parachorisi-tou-stratopedou-sto-teped/

http://www.makthes.gr/news/economy/104023/

http://milos.pblogs.gr/2013/07/sto-stohastro-toy-taiped-kai-oi-periohes-natura-twn-kykladwn.html

http://www.syriza.gr/article/Erwthsh-me-Aithsh-Katatheshs-Eggrafwn-boyleytwn-SYRIZA

http://www.et.gr

 

πηγή
 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τί ἔδωσαν μέ διϋπουργική ἀπόφασιν στό ΤΑΙΠΕΔ;

Leave a Reply