Δωράκι στὸν Λάτση τὰ ὀλυμπιακὰ ἔργα!!!

Τοὐλάχιστον ἔτσι θέλουν νὰ βλέπουμε ἐμεῖς.
Στὴν πραγματικότητα ὁ Λάτσης ΔΕΝ ὑπάρχει καὶ χρησιμοποιεῖται ὡς …βιτρίνα, γιὰ νὰ μεγαλώνῃ ἡ δική μας ὀργή, μὲ τὶς …πράξεις του καὶ νὰ συσκοτίζεται περισσότερο ἡ κατάστασις. Διότι πίσω ἀπὸ τὸν Λάτση εἶναι ἄλλοι κι ἄλλοι… Ἀφῆστε δὲ ποὺ αὐτὸς εἶναι τόσο πολὺ χρεωμένος, ποὺ μὲ ἕνα …ΤΣΑΦ ἐξατμίζεται!!!
Ψιλὰ γράμματα…

5,9 ευρώ το τετραγωνικό και δώρο ένα μουσείο!

Του Νέστορα Δημαρά

Ηχηρό παράδειγμα ξεπουλήματος και απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας αποτελεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο, αφού το πλήρωσε χρυσό ο Ελληνας φορολογούμενος, παραδόθηκε μέσω ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, με μείωση κατά δέκα φορές του αρχικού ενοικίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Τύπου (IBC).

Συγκεκριμένα, ενώ η αρχική σύμβαση του 2007 για τον χώρο όπου βρίσκεται το Golden Hall αντιστοιχούσε σε ενοίκιο 60,5 ευρώ το τετραγωνικό ανά έτος, με τη νέα σύμβαση του 2012 και την προσθήκη 21.600 τ.μ. του μουσείου το αντίτιμο του ενοικίου κατρακύλησε στα 5,9 ευρώ το τετραγωνικό ανά έτος.

Η υπόθεση της «κατάργησης» έχει διεθνή αντίκτυπο, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική χώρα που δεν διαθέτει ανάλογο μουσείο, ενώ ο προϋπολογισμός ανέγερσης του έργου είχε οριστεί στο ποσό των 38.297.000 ευρώ, που πήγε χαμένο.
Αν και ορίζεται στην τελική συμφωνία -χωρίς δέσμευση και με ασάφεια- η δημιουργία ενός συρρικνωμένου «μουσείου» 3.000 τ.μ. στους χώρους του εμπορικού κέντρου, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή θα λειτουργήσει ως «κράχτης» για την προσέλκυση αγοραστικού κοινού.

Η δημιουργία Μουσείου Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και Μουσείου Παγκόσμιου Κλασικού Αθλητισμού είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της μεταολυμπιακής χρήσης και αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η χωροθέτηση ορίστηκε στη δυτική πλευρά του Διεθνούς Κέντρου Τύπου (IBC).

πατῆστε ἐπάνω στὴν εἰκόνα γιὰ νὰ διαβάσετε τὸ ἄρθρον

πηγή

Ναί, ἀλλά τί διαβάζαμε τόν Μάιο;

ΤΑΙΠΕΔ: Ο Λάτσης παίρνει το Ελληνικό και 2 δισ. «προίκα»

 

Για «σκάνδαλο ολκής» κάνουν λόγο οι επικριτές της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσουν το «φιλέτο» του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων Λάτση.

Οι τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν τα όσα μέχρι σήμερα έχουν σχεδόν συμφωνηθεί, αποκαλύπτουν στο newpost ότι από την πώληση το δημόσιο θα πάρει- σε βάθος χρόνου και με δόσεις-300 εκατομμύρια ευρώ, αφού πρώτα πληρώσει 2 δισ. ευρώ!

Πώς προκύπτει αυτή η… σουρεαλιστική εξίσωση;

«Η εταιρεία του Λάτση θα αρχίσει να πληρώνει το 1/3 του αντιτίμου-δηλαδή τα 300 από τα 915 εκατομμύρια-μόνο αφού πέσουν όλες οι υπογραφές, ακόμη και εκείνες που αφορούν σε… “συμβατικές υποχρεώσεις” του δημοσίου. Αυτές οι “συμβατικές υποχρεώσεις”, που είναι η διαμόρφωση του χώρου, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και διάφορες άλλες εργασίες υποδομής, έχει υπολογιστεί ότι θα κοστίσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 2 δισεκατομμύρια», λέει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Δημήτρης Τσουκαλάς.

«Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν τεράστιο ουρανοξύστη που θα είναι, λένε, το σήμα κατατεθέν της επένδυσης, αφού φιλοδοξούν να φαίνεται… από την Αίγινα, και ένα τεράστιο Mall. Ισχυρίζονται ότι με την επένδυση αυτή θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας. Όμως το Mall κυριολεκτικά θα “σκοτώσει” την αγορά της Γλυφάδας και του Φαλήρου, οπότε, άλλες τόσες θέσεις εργασίας θα έχουν ήδη χαθεί», λέει ο κ. Τσουκαλάς.

Ξεπουλάνε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις… κάτω του κόστους

Στην έκταση που θα αγοράσει η εταιρεία του Λάτση περιλαμβάνεται το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, η παραλία με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και το αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην έκταση κόστισαν 342.8 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά:

    • Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστοπλοϊας στον Άγιο Κοσμά κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, με συνολικό κόστος 116,2 εκατ. ευρώ.
    • Το έργο «Κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Baseball, Softball, Hockey και των έργων υποδομής και ανάπλασης στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού» δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 88 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη έναντι 96 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) και το τελικό κόστος έκλεισε με 102,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).
    • Παράλληλα, το έργο «Κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού» δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 63 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη έναντι 57 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), όμως το κόστος ανήλθε τελικά σε 90 εκατ. ευρώ.
    • Ακόμη, το Ολυμπιακό Κέντρο Κανό – Σλάλομ δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η σύμβαση υπεγράφη με εργολαβικό τίμημα 22,9 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), όμως το τελικό κόστος έκλεισε με 34,4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

πηγή

Δωράκι στὸν Λάτση τὰ ὀλυμπιακὰ ἔργα!!!.pdf

 Τί λέγαμε;

Ὁ «λαγός» Λάτσης μαζεύει τὰ ΔΙΚΑ ΜΑΣ περιουσιακὰ στοιχεῖα, πρὸ κειμένου σὲ μίαν …«πτώχευσιν» νὰ τὰ ἁρπάξουν γιὰ μία μπουκιὰ ψωμὶ τὰ γνωστὰ …ἁρπακτικά.
Ἐδῶ εἴμαστε κι ἐδῶ θὰ εἶναι κι ὁ Λάτσης.
Μόνον προσοχή… Ὅταν θὰ τὸν δοῦμε ὡς …λουστρᾶκο, νὰ μὴ ῥίξουμε πολλὲς …φᾶπες. Δὲν φταίει αὐτός… Ἡ ἄτιμη κενωνία φταίει…

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Δωράκι στὸν Λάτση τὰ ὀλυμπιακὰ ἔργα!!!

Leave a Reply