Μία περίεργη αὐτοκτονία.

Μόλις διάβασα αυτή την (κακογραμμένη) είδηση, την οποία θεωρώ συγκλονιστική:

«Ένας 45χρονος μαχαιρώθηκε θανάσιμα μπροστά στα μάτια κατοίκων και αστυνομικών που βρίσκονταν στο χωριό Λάδη Διδυμοτείχου, προκειμένου να μην τον οδηγήσουν στο ψυχιατρείο. Πριν από δύο μήνες η αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει τον 45χρονο για να τον οδηγήσει σε ψυχιατρείο. Ο 45χρονος, ο οποίος είχε επιστρέψει τα τελευταία χρόνια από την Ολλανδία στην Ελλάδα, μόλις έβλεπε τους αστυνομικούς κλεινόταν στο σπίτι του και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει.
Την Πέμπτη, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από το σπίτι του και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο 45χρονος ανέβηκε στη σκεπή γειτονικής αποθήκης και κρατώντας ένα μαχαίρι στα χέρια του, απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Επί τέσσερις ώρες οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, του έδωσαν τσιγάρα να καπνίσει, ενώ σε κάποια στιγμή του πέταξαν και πέτρες, με σκοπό να προσπαθήσει να τις αποκρούσει και να αφήσει το μαχαίρι. Ο 45χρονος, κατέβηκε από τη σκεπή, αλλά παρέμεινε πάνω από το έδαφος σε μία κληματαριά. Εκεί, έστρεψε στο στήθος το μαχαίρι που κρατούσε και έδωσε τέλος στη ζωή του.»

– Πρώτον. Πολύ σπάνιες τέτοιου είδους αυτοκτονίες. Θέλει μεγάλο κουράγιο να μπήξεις μαχαίρι στην καρδιά. Απείρως μεγαλύτερο από το να πατήσεις τη σκανδάλη ή να πέσεις στο κενό.
– Δεύτερον. Σύλληψη (Γιατί άραγε; Παρανόμησε;) ψυχικά διαταραγμένου ατόμου χωρίς τη συνδρομή ειδικού (ψυχολόγου, ψυχιάτρου) συνιστά έγκλημα.
– Τρίτον. Συνιστά έγκλημα;

(Μάγκας ο τύπος. Αν μπορούσα θα έψαχνα τη ζωή του. Μου θύμισε το θάνατο του “Βασίλη του Αρβανίτη” στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μυριβήλη. Να βιβλίο να διαβάσει κάποιος στις διακοπές)

Δημήτρης Ἀλικᾶκος

φωτογραφία

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μία περίεργη αὐτοκτονία.

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Aussiedlerbetreuung und Behinderten – Fragen καὶ σχολίασε:
    Google-Übersetzung: Ich habe gerade gelesen diese (schlecht gebildet) Nachrichten, die ich schockierend:

    “A 45, wurde tödlich vor Bewohnern und der Polizei, die in dem Dorf Ladi Didymoteichou, um nicht in eine psychiatrische Klinik führen waren erstochen. Vor zwei Monaten, versuchte die Polizei, um die Festnahme des 45-jährigen, um ihn in eine psychiatrische Klinik zu führen. Die 45, die sich in den letzten Jahren von Holland nach Griechenland zurückgekehrt war, sah nur die Bullen ausgeschaltet sein Haus und drohte, sich umzubringen. Mehr von diesem Beitrag lesen, Glück, Auf, meine Heimat!

Leave a Reply