Οἱ νομάδες θά παίξουν κάποιον ῥόλο στήν ὑπόθεσιν τῆς Συρίας;

Πριν ένα χρόνο περίπου το είχαμε αναφέρει για την Συρία, αλλά τελικά οι ίδιοι δεν αποφάσισαν να μετέχουν στις συγκρούσεις.
Σήμερα διαβάζουμε στο turkish weekly, πώς 15.000 άντρες θα μετέχουν αποφασιστικά στην σύγκρουση του Ιράκ. Γιατί όμως έχει τόση σημασία η συμμετοχή τους;

Διότι τα νομαδικά φύλα είναι εξοικειωμένα σε πολεμικές συνθήκες, είναι εκπαιδευμένοι από πολύ νέοι σε όπλα και μάχη , ενώ συγχρόνως έχουν μάθει να επιβιώνουν στις πιο σκληρές και άνυδρες περιοχές του πλανήτη. Το επιπλέον χαρακτηριστικό τους , που το σέβονται όλοι στον Αραβικό κόσμο είναι πώς είναι πιστοί ακόλοθοι του Κορανίου αλλά όχι φανατικοί όπως οι Τζιχαντιστές.

Η δυναμική αυτών των φυλών , έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν να είναι καταλυτικός παράγοντας έκβασης μαχών , οδηγώντας την πλευρά που στήριζαν σε νίκες. Ένα Ισλαμικό χαλιφάτο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό αν οι φυλές δεν το αναγνωρίσουν.

Ἀλέξανδρος Νίκλαν

Οι Βεδουίνοι ίσως είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει το μέλλον της Συρίας.

 Οι νομαδικές φυλές είναι και αυτό που λέμε «γνήσιοι» Άραβες, καθώς η δημιουργία του τόξου του Ισλάμ ήταν δημιούργημα του Μωάμεθ, με ενα ιερό ΣΚΛΗΡΟ βιβλίο με αντίστοιχες διδαχές για να αντιμετωπίσει τόσο το Βυζάντιο αρχικά που είχε κατακτήσει τα πάντα γύρω γύρω όσο και μετέπειτα την επέλαση των σταυροφόρων. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και ηγέτες τους , όπως ο Καντάφι προτιμούσε την παραδοσιακή τέντα απο τα ανάκτορα του.
Από όσο φαίνεται και σήμερα οι νομάδες κινούνται εκ νέου για να δημιουργήσουν ένα νέο κύμμα ισορροπίας στις υπό κρίση περιοχές σαν την Συρία. Η ιστορία κάνει κύκλους.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply