Τὰ πλοῖα τοῦ πολεμικοῦ ναυτικοῦ μετατρέπονται σὲ …ἐπιβατηγά!!!

Ἐπεὶ δὴ ἔχουμε ποὺ ἔχουμε τὸ Πολεμικὸ Ναυτικό…
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ πληρώνουμε ποὺ τὸ πληρώνουμε…
Κι ἐπεὶ δὴ ΔΕΝ πρέπει νὰ κάάάθονται καὶ νὰ κάνουν …κρουαζιέρες…
…Βρῆκαν δουλειὰ γιὰ νὰ τοὺς εὑρίσκεται!!!

“Τσουνάμι” μεταναστών στο Αιγαίο! Πάνω κάτω πλέουν αρματαγωγά του ΠΝ για τη μεταφορά τους

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στο Αιγαίο με το κύμα μεταναστών να έχει πάρει διάσταση τσουνάμι. Το ΠΝ έχει κληθεί να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της επιχείρησης αντιμετώπισης αλλά και υποδοχής μεταναστών με κόστος μεγάλο . Αρματαγωγά του Στόλου πλέουν τα τελευταία 24ωρα διαρκώς πάνω κάτω στο Αιγαίο για να μεταφέρουν από ακριτικά νησιά εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που κατά κύματα αποβιβάζονται στις ακτές. Ή ακόμη χειρότερα πηδανε από τα δουλεμπορικά στη θάλασσα .

Το αρματαγωγό Ρόδος, απέπλευσε από τη Σάμο με περισσότερους από 200 μετανάστες και μόλις κατέπλευσε στην Καβάλα όπου τους αποβίβασε πήρε νέα διαταγή να επιστρέψει σε Χίο και Σάμο ώστε να παραλάβει ακόμη 250 !

Στο ΠΝ και στο Λιμενικό λένε ότι το μόνο που μπορεί να ανακόψει την διαρκώς αυξανόμενη ροή παράνομης μετανάστευσης, είναι…ο χειμώνας. Η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους και οι κατά καιρούς υποτιθέμενη “βοήθεια” της Frontex δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Περίπου 280 χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στα Μικρασιατικά παράλια να περάσουν σε ελληνικά νησιά. Το οικονομικό κέρδος των Τούρκων δουλέμπορων είναι ανεκτίμητο. Και απ΄ αυτό είναι βέβαιο ότι κερδίζουν πάρα πολλοί στην Τουρκία. Ίσως και τα πληρώματα των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής τα οποία επιδεικτικά αφήνουν να περνούν από δίπλα τους τα δουλεμπορικά.

Όχι ότι το επίσημο τουρκικό κρατος έχει καμία ανησυχία για το θέμα. Η ανενόχλητη προώθηση χιλιάδων ανθρώπων προς την Ελλάδα, εκτός από την “ανακούφιση” που προσφέρει στην Τουρκίς, προκαλεί τεράστια καταπόνηση υλικού και προσωπικού αλλά και οικονομικό κόστος στις ελληνικές ΕΔ.

πηγή

Εἴδατε γιατί ἀκόμη διατηροῦμε Πολεμικό ναυτικό στήν χώρα μας;
Γιὰ νὰ μεταφέρουν κατὰ χιλιάδες τοὺς …«νεοέλληνες» ἀπὸ ὁποιανδήποτε μεριὰ τοῦ Αἰγαίου στὸ κλεινὸν ἄστυ.
Καὶ νὰ μὴν ταλαιπωροῦνται τὰ πιντιά, ποὺ μᾶς …προτίμησαν ἀλλὰ καὶ νὰ μὴν κάθονται τὰ πολεμικά μας!!!

Κι ἐγὼ ἀπορῶ…
Παραμένουμε μία χώρα ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ!!!
Ὅσοι εἰσέρχονται στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΙ!!!!
Τὸ χρῆμα ποὺ (ἀκόμη) ῥέει πρὸς κάθε «νεοέλληνα» θὰ διακοπῆ συντόμως, λόγῳ …στενότητος!!!
Γιατί λοιπόν ἐξακολουθοῦν κι ἔρχονται; Τί τούς τραβᾶ;Ἡ βρώμικη ἀπό τήν ἀσιτία ἀνάσα μας; Ἡ φτώχεια μας; Ἤ μήπως τό …«ἀντιῤῥατσιτικό» μας πού πρόκειται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ νά τούς …ἑλληνοποιήσῃ;

Δὲν ῥωτᾶ κάποιος… Οἱ πορτες, τὰ παράθυρα κι ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ ἀνοίγματα χάσκουν καὶ ἀναμένουν τὴν εἰσβολὴ πλέον. (Περὶ αὐτοῦ πρόκειται καὶ καθημερινῶς μᾶς τὸ ἀποδεικνύουν!!!)

Καλημέρα και… νύχτωσε!

Επί τρεις ολόκληρους μήνες  πηγαινοέρχονταν κι έκαναν δηλώσεις περί… ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του θέματος των μεταναστών που αποβιβάζονται  στα νησιά μας.

Επί μήνες κάποιοι άλλοι διαφωνούσαν, ότι η πολιτική αυτή τακτική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» είναι λανθασμένη κι επικίνδυνη κι ότι έπρεπε να θέσουν το διεθνές αυτό ζήτημα, απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ ζητώντας, να γίνεται ισομερές και άμεσα η  κατανομή των προσφύγων αυτών ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Τι έγινε δηλαδή με λίγα λόγια;  Οι έξυπνοι της ΕΕ και του ΟΗΕ άφησαν την Ελλάδα να φορτωθεί ένα ακόμα καυτό πρόβλημα και το κράτος των Αθηνών, το φόρτωσε (παλιά του τέχνη κόσκινο δηλαδή) στις νησιωτικές μας κοινωνίες!

Σήμερα, τα χαμογελαστά και τα ροδομάγουλα παιδιά του χαβαλέ, ανακάλυψαν σε δηλώσεις που έκαναν ότι… η «κατάσταση δεν πάει άλλο!!!» με τα κύματα των προσφύγων. Αυτό ακριβώς φωνάζουμε κι εμείς τόσο καιρό: Ότι αυτή η κατάσταση με αυτό τον θίασο ανεύθυνων και υποτακτικών, δεν μπορεί να συνεχίζεται ακόμα για πολύ..!        

Μιχ. Μ.

Ὡραῖα πράγματα λοιπόν!!!
Κι ὅπως γράφουν κάποιοι φίλοι, ποὺ τὸ ἐρευνοῦν περισσότερο, τὰ πράγματα εἶναι ΠΟΛΥ σοβαρότερα ἀπὸ ὅσο φανταζόμαστε.

Το πρόβλημα της μετανάστευσης λόγω των πολέμων σε Ιράκ και Συρία θα μεγαλώσει και άλλο και ουσιαστικά βάση διεθνούς δικαίου, οι άνθρωποι απο εκεί θεωρούνται πρόσφυγες και έχουν κάθε δικαίωμα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ασύλου. Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ παραμονή τους στην Ελλάδα θα χρειαστεί να σχεδιαστεί εκ του μηδενός και να δοθούν σίγουρα τα απαραίτητα στοιχεία και βοήθειες σε αυτούς.

Εκεί που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι πώς αυτό θα γίνεται μόνο εφόσον διασταυρωθεί οτι πράγματι είναι πρόσφυγες από εκεί. Αυτό είναι εύκολο με μεταφραστές εφόσον λείπουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Όποιος δεν ταυτοποιηθεί ώς Σύριος, Ιρακινός ή Λίβυος.. άμεση απέλαση.. ούτε προσωρινή διαμονή ούτε τίποτα.. όπως ήρθε έτσι και στην έξοδο.

Για τους πρόσφυγες υπάρχει κονδύλι πληρωμών από την Ε.Ε. (1000 ευρώ ανά άνθρωπο) για την διαμονή τους ανά μήνα αρκεί να είναι καταγεγραμμένοι σε ειδικό μητρώο που έχει η FRONTEX και οι Ελληνικές Αρχές.

Ἀλέξανδρος Νίκλαν

Ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο
Περὶ τὶς 280.000 λαθρομετανάστες περιμένουν τὴν σειρά των γιὰ νὰ περάσουν σὲ ἑλληνικὸ ἔδαφος. Ἐμεῖς βέβαια ἀσχολούμεθα μὲ ὁμοφυλοφιλίες, προεδρολογίες, τὰ τακούνια τῆς Δούρου καὶ ὅ,τι ἄλλη μαλακία σκεφθῇ ὁ νοῦς μας.

Κωνσταντῖνος Δημητριάδης

Νά τά ἀθροίσουμε λοιπόν; Ἤ δέν ἀθροίζονται;;;
Πόσοι ἀναφέρονται ἀπό τόν Ἀπόστολο; 280.000;
Χμμμ…
Κάτι ποὺ ΔΕΝ διάβασα φυσικὰ στὰ παραπάνω, ἀλλὰ καὶ ΠΟΥΘΕΝΑ ἀλλοῦ, εἶναι ἡ φύσις τῶν φερομένων ὡς προσφύγων. Εἶναι κατά κύριον λόγον ἄνδρες; Εἶναι μήπως γυναῖκες; Εἶναι οἰκογένειες;
Διότι ἀπὸ τὶς εἰκόνες ἀντιλαμβάνομαι, καὶ πάλι, πὼς πρόκειται γιὰ ΑΝΔΡΕΣ κυρίως.
Δῆλα δή παράτησαν τίς οἰκογένειές τους καί μᾶς ἦλθαν; Γιατί; Παιδιά; Γυναῖκες;  Ποῦ εἶναι;
Μήπως κάτι ἄλλο συμβαίνει καί δέν τολμοῦμε  νά τό …ὀνομάσουμε;

Τρομάζω καὶ μόνον στὴν ἰδέα… Σκεφθεῖτε το!!!

Φιλονόη

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply