Ἡ σημαία μας ἁπλῶς συμβολίζει …ΕΜΑΣ!!!

Πατρίδα, έθνος κλπ σημαίνει άνθρωποι. «Πατρίδα είναι ο λαός». Άνθρωποι. Πάντα άνθρωποι είναι.

Η σημαία μας συμβολίζει ανθρώπους.
Συμβολίζει τους πριν από μας, εμάς, και τους μετά από μας Έλληνες. Ανθρώπους. Έλληνες ανθρώπους. Χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε πατρίδα, ούτε έθνος, ούτε χρειάζεται καμμιά σημαία να συμβολίσει τίποτε.

Η σημαίας μας είναι το σύμβολο μιας διακριτής ομάδας ανθρώπων, των Ελλήνων, που κινούνται στον ιστορικό χρόνο. Συμβολίζει την ιστορική και κοινωνική πορεία των Ελλήνων. Συμβολίζει αυτό που λέμε ελληνικότητα.

Η σημαία μας δεν έχει ιδεολογικό περιεχόμενο. Έχει μόνο το ιδεολογικό περιεχόμενο εκείνο που θέλει να της δώσει ο καθένας που γυρεύει να εκμεταλλευτεί ένα σύμβολο για δικούς του λόγους. Που θέλει να κάνει πολιτική χρήση της σημαίας μας.

Η σημαία μας απλώς συμβολίζει εμάς.

Και…

…ούτε εμείς είμαστε όλοι καλοί, ούτε τα κάναμε όλα καλά και σωστά στο παρελθόν, ούτε θα τα κάνουμε όλα καλά και σωστά στο μέλλον.

Η σημαία μας απλώς συμβολίζει εμάς, με τα σωστά μας και τα στραβά μας. Και τις ελπίδες μας για κάτι καλλίτερο.

Όσοι δίνουν κακό ή και «δαιμονικό» ιδεολογικό περιεχόμενο στην σημαία, στο εθνικό μας σύμβολο, δείχνουν απλώς την αντιπαλότητα και την εχθρότητά τους προς το εθνικό σύνολο που είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες, προηγούμενοι, τωρινοί, και επόμενοι.

Θέλουν βασικά να πλήξουν την ελληνική κοινωνία, διότι ως κοινωνία διατηρεί ακόμα μια συνείδηση του διακριτού εαυτού της, δηλαδή έχει ακόμα συνείδηση πως αποτελεί ένα διακριτό έθνος.

Θέλουν να πλήξουν το έθνος των Ελλήνων και το έθνος ως έννοια γενικότερα.

Θέλουν να μην έχουμε εθνική ταυτότητα και συνείδηση ότι ανήκουμε σε μια κοινότητα πολιτισμού, διακριτή από άλλες παρόμοιες, στην κοινότητα των Ελλήνων.

Θέλουν να απομείνουμε μόνο με την ταξική μας ταυτότητα ή και με καθόλου ταυτότητα. Ωστε είτε να μας εξηγούν, καθοδηγώντας μας ιδεολογικά, με ποιων το μέρος πρέπει να είμαστε, είτε να γίνουμε μια σούπα ανθρώπων, ανέστιων, χωρίς γενιά και χωρίς τόπο, που απλώς περιφέρονται στην έρημο που προετοιμάζουν για μας, προς αναζήτηση καλλίτερων συνθηκών διαβιώσεως και εργασίας.

Το δικό μας συμφέρον, είναι να μείνουμε όλοι μαζί ως Έλληνες, με την σημαία μας ψηλά-ψηλά, να κάνουμε δημοκρατία και να πάμε να συναντήσουμε το μέλλον μας.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Με αφορμή μια συζήτηση αλλού.

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply