Μὲ ἕνα ἁπλὸ …τηλεφώνημα ἀκυρώθηκε ἡ …«δῆθεν» διάλυσις τῆς FYROM!!!

Μ’ ένα απλό …τηλεφώνημα ματαιώθηκε η δημιουργία «κράτους».
Διεθνής Παράγων…
…ακύρωσε την …δήθεν διάσπαση της FYROM.

«Η ιδέα της δημιουργίας της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, αναστήθηκε μετά από 22 χρόνια, όταν, τότε, διοργανώθηκε το σχετικό δημοψήφισμα στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων.»

Σίγμα

Σκόπια: Ματαιώθηκε η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας…
…μετά από πιέσεις διεθνών παραγόντων

Η ιδέα της δημιουργίας της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, αναστήθηκε μετά από 22 χρόνια, όταν, τότε, διοργανώθηκε το σχετικό δημοψήφισμα στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Τώρα, ο Νεβζάτ Χαλίλι (Невзат Халили), γράφει η σκοπιανή MKD, ενώ ήταν έτοιμος να ανακηρύξει, σήμερα, στα Σκόπια τηΝ Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, δηλαδή, ως αλβανική επικράτεια, το δυτικό τμήμα του μικρού κράτους των Σκοπίων, φαίνεται να ματαιώθηκε, κάτω από την πίεση του διεθνούς παράγοντα.

Ο Χαλίλι, συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ήταν πρώην ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατικής Ευημερίας (PDP)- των Αλβανών των Σκοπίων, και τώρα είναι ο επικεφαλής του κινήματος για την ελεύθερη Ιλλυρίδα.

«Εμείς, δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή την πράξη, αλλά υπό την πίεση του διεθνούς παράγοντα, αποφασίσαμε να το αναβάλλουμε», δήλωσε ο Χαλίλι.

Εξάλλου, το αλβανικό δημοσίευμα του ‘Almakos’, γράφει ότι ο Χαμντί Ντρέτσα (γνωστός με το ψευδώνυμο ‘Πάνθηρ’), χρήσθηκε ως γενικός διοικητής της Εθνική Φρουράς της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας και δήλωσε ότι η δημοκρατία θα έχει τοΝ δικό της στρατό, τηΝ δική της αστυνομία και δικούς της κρατικούς θεσμούς.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να μην προκαλεί και να μην εμποδίσει την αυτοδιάθεση της δημοκρατίας.

Επίσης, τα τοπικά μέσα ενημερώσεως, όπως η εφημερίδα «Ούτρινσκι Βέσνικ» και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του «lokalno» και «falanga», αφιερώνουν δημοσιεύματα για το θέμα, και αναφέρονται στο δημοψήφισμα που είχε γίνει για την δημιουργία της Δημοκρατία της Ιλλυρίδας το 1992, και που κατελάμβανε τα δυτικά εδάφη του σημερινού κράτους και είχε λάβει την θετική ψήφο των 99% των ψηφισάντων Αλβανών.

Ο Νεβζάτ Χαλίλι γεννήθηκε στο χωριό Πορόι του Τέτοβο το 1946 και ήταν ο πρώτος πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων PDP.

Το 2001, κατά την διάρκεια της συγκρούσεως Αλβανών και Σλάβων στην περιοχή των Σκοπίων, ήταν επικεφαλής ομάδας διευθύνοντας τις πολιτικές απαιτήσεις των ενόπλων Αλβανών, αλλά απέτυχε στην απόσπαση τότε των εδαφών που κατοικούνταν από Αλβανούς.

Κατέφυγε στο Κοσσυφοπέδιο και άρχισε να δημιουργεί τον Στρατό της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.

Ο διοικητής «Πάνθηρ», από την άλλη, συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001 με τις τάξεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, δημοσίευσε, πρόσφατα, ένα μήνυμα με το οποίο προτρέπει όλους τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες, να βγάλουν τις στολές της φασιστικής και του μορφώματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, γιατί η επανάσταση θα ξεκινήσει σύντομα.

«Βλέποντας την αυξανόμενη ένταση του φασιστικού κράτους και του μορφώματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, καλώ όλους τους Αλβανούς και τους συμμάχους τους, που αποτελούν μέρος του σλαβομακεδονικού κράτους (στο κείμενο: Ντρατζάβνια σλαβομακεντόνσκι- държавния славомакедонски) να πετάξουν τις στολές του φασιστικού κράτους και της σλαβομακεδονικής αστυνομίας (σλαβομακεντόσκατα πολίτσια -славомакедонската полиция), είπε ο διοικητής Πάνθηρ, όπως γράφει το βουλγαρικό Φόκους.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply