Ὁ Λειβαδίτης στὴν Θράκη!


Νεράιδες που λούζονται, Σάτυροι που χορεύουν σε διονυσιακές ιεροτελεστίες, τραγούδια από την κιθάρα του Ορφέα και του Απόλλωνα και φωνές των Μουσών που μπλέκονται με τον ήχο του νερού: Με τέτοιες εικόνες έχει ντύσει η λαϊκή παράδοση και η μυθολογία τον καταρράκτη του Λειβαδίτη κοντά στο ομώνυμο χωριό της Θράκης, μια ανάσα από τον Νέστο και τη Σταυρούπολη.

Και η φαντασία της λαϊκής παράδοσης δεν είχε άδικο να οργιάσει, αφού εδώ θα συναντήσετε τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων, εκεί που οδηγεί δασικός δρόμος επτά χιλιομέτρων με αφετηρία το χωριό του Λειβαδίτη, μια διαδρομή πνιγμένη στις οξιές, τις φλαμουριές και τους σφενδάμους. Τα νερά πέφτουν κάθετα από ύψος 60 μέτρων, ενώ στο χαμηλότερο σημείο του καταρράκτη υπάρχει περιφραγμένο πλάτωμα για να τον θαυμάσετε με την άνεσή σας. 

Θράκη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply