Ἡ Γερμανία ἀδυνατεῖ νὰ ἐκπληρώσῃ κάποιες ὑποχρεώσεις της πρὸς τὸ ΝΑΤΟ

H Γερμανία δεν θα ήταν επί του παρόντος  σε θέση να κρατήσει τις αμυντικές  υποσχέσεις της προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ,  δήλωσε η  υπουργός Άμυνας της της Γερμανίας Ursula von der Leyen στην Bild am Sonntag.

«Τα αερομεταφερόμενα συστήματά μας είναι σήμερα κάτω των αριθμητικών στόχων που ανακοινώθηκαν  πριν από ένα χρόνο, όταν καθορίζαμε  το τι θα θέλαμε να θέσουμε  στην διάθεση του ΝΑΤΟ εντός 180 ημερών σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης»,  δήλωσε η von der Leyen  .

Το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel  ανέφερε, επίσης, ότι δεν μπορεί σήμερα να προσφερθεί  ο στόλος των 60 Eurofighters,  που προηγουμένως  είχαν υποσχεθεί. 

Την Παρασκευή, υπήρξε μια έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό, ανέφερε η  Süddeutsche Zeitung.

Αυτή την στιγμή, μόνο 24 από τα  συνολικά 109 Eurofighters είναι λειτουργικά έτοιμα  και 38 από 89 – λιγότερο από τα μισά-  μαχητικά Tornado   θα μπορούσαν  να χρησιμοποιηθούν πλήρως.

Σε έναν πόλεμο στην Βαλτική, ο στρατός θα κατατροπωθεί.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το γερμανικό ναυτικό έχει μόνο τρία επιχειρησιακά ελικόπτερα και το Σάββατο προέκυψε ότι ένα  πολεμικό ελικόπτερο  Tiger έχασε έναν φορέα όπλων  κατά την διάρκεια μίας ασκήσεως. 

«Από το 2016 θα είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός – σε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό είναι απαραίτητο για να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας», είπε ο  εμπειρογνώμονας για την   άμυνα των Χριστιανοδημοκρατών Henning Otte  στο  «Welt am Sonntag». 

Η πρόσφατη έκθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση στην Επιτροπή Αμύνης ως προς την ετοιμότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και την ικανότητα της Γερμανίας  να παρέχει διεθνή βοήθεια και να ανταποκριθεί σε μια κλήση για την αντιμετώπιση  κρίσεως.

Την Παρασκευή η υπουργός Αμύνης συγκέντρωσε σε συνάντηση  όλους τους αρχηγούς των ενόπλων  δυνάμεων.

Μετά από μια συζήτηση, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συναντήσεις είναι  επιτακτική ανάγκη και θα πρέπει να πραγματοποιούνται  πιο τακτικά στο μέλλον, με την  επομένη  να έχει προγραμματιστεί χρονικά μετά από  14 ημέρες. 

Αυτά συμβαίνουν καθώς ο  Υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σάββατο ότι το Βερολίνο ήταν έτοιμο  να αναλάβει έναν μεγαλύτερο διεθνή ρόλο. 

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το άρθρο είναι αποκαλυπτικό για το τι σχεδιάζεται στο παρασκήνιο από το ΝΑΤΟ.

Πρόκειται μάλλον για στρατιωτικές  και ναυτικές επιχειρήσεις στην Βαλτική εναντίον της Ρωσσίας , που προϋποθέτουν  δραστηριότητα εναέριας υπεροχής και απαιτούν την χρήση 60 Eurofighters και ελικοπτέρων   ναυτικής συνεργασίας.

Δεν είναι ίσως  καθόλου τυχαίο το ότι η συγκυβέρνηση προβάλλει αυτή την χρονική στιγμή τις μαχητικές ικανότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε φιέστες ανά την Ευρώπη.

Μήπως σκέφτεται κάποιος ανεγκέφαλος στην συγκυβέρνηση να διευκολύνει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία την Γερμανία, αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις της στο σκέλος της αεροπορικής καλύψεως;

Δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά η αεροπορία της Βουλγαρίας βρίσκεται σε μαύρα χάλια και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ίσως κληθεί να την βοηθήσει, καθώς και οι δύο χώρες βρίσκονται στο ΝΑΤΟ.

Πριν λίγo καιρό  έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα έστειλε πυρομαχικά στους Κούρδους του Ιράκ για να «αντιμετωπίσουν» το ISIS.

Δεν αναφέρθηκε όμως πουθενά από που πηγάζει μία παρόμοια υποχρέωση και πρωτοβουλία της Ελλάδας, καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση στον ΟΗΕ ή σε άλλον διεθνή οργανισμό.

Σε ποιόν ανήκαν τα πυρομαχικά που στείλαμε και ποιός τα πλήρωσε άραγε;

Προγενέστερα η  Γερμανία είχε  δηλώσει στην Βουλή της ότι δεσμεύεται και δεν μπορεί να αποστείλει πυρομαχικά στους εμπολέμους στο Ιράκ.

Στην συνέχεια   οι Γερμανοί προσφέρθηκαν να μας πουλήσουν πυρομαχικά για τα Ελληνικά Leopard-2 αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ

Η συγκυβέρνηση δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μπλέξει σε στρατιωτικές  περιπέτειες την Ελλάδα ενάντια στην Ρωσσία ή οπουδήποτε αλλού για χάρη της Γερμανίας.

Αν ελπίζουν ότι μία παρόμοια διευκόλυνση θα τους βγει σε καλό, θα πρέπει να θυμηθούν τις συνέπειες των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσσία, που κατέληξαν να βλάψουν τις εξαγωγές  οπωροκηπευτικών της Ελλάδας προς την Ρωσσία.

Η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφθεί τα ευρύτερα συμφέροντά της στην περιοχή και να αποφύγει τους ερασιτεχνισμούς και την δουλική συμπεριφορά προς την Γερμανία.

O Εντοργάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας μέσα στα εδάφη της Συρίας και να την προστατέψει με Τούρκους στρατιώτες, μετά από μελλοντική απόφαση στον ΟΗΕ για το θέμα αυτό.

Θα ζητήσει όμως προληπτικά την έγκριση των Τούρκων βουλευτών στην συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου για χρήση του στρατού της εκτός συνόρων.

Η Ελλάδα θα τολμήσει να μπει σε περιπέτειες χωρίς το θέμα αυτό να έλθει για έγκριση στην Βουλή;

Eπίσης από το άρθρο προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να είναι προγραμματισμένες το αργότερο στο επόμενο εξάμηνο (σε 180 ημέρες).

‘Ολοι οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι η κατάλληλη περίοδος για στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι η Άνοιξη.

Κατά …«σύμπτωση» σε 6 μήνες θα έχουμε ‘Ανοιξη.

Κάτι μου λέει  όμως ότι οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν τελικά τον Οκτώβριο μετά τις Ουκρανικές εκλογές.

Σε διαφορετική περίπτωση  οι μισοί αντίπαλοι θα γίνουν κατεψυγμένοι τον Χειμώνα, όταν οι Ρώσσοι κλείσουν τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου.

Για να γίνει εφικτό  κάτι τέτοιο χρειάζονται δύο καλοκαίρια…

Θα υπάρξουν;;;;;

 ΠΟΛΕΜΟΣ;;;;;;;;

ΠΟΛΕΜΟΣ;;;;;;;;

 

Son ofEon

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply