Κινητοποιεῖται τό «Ἑλληνικό» κράτος μετά τίς καταγγελίες Λεκάκη γιά τίς δημοπρασίες νομισμάτων;

Σας είχα ενημερώσει για την συνέντευξή μου στο μόρφωμα ΝΕΡΙΤ.
Η ΝΕΡΙΤ, εκφράζοντας το υπουργείο, όπως μπορεί να καταλάβει ένας ακροατής πίσω από τις λέξεις της, λέει λοιπόν, πως μετά τις καταγγελίες μου «κινητοποιήθηκε το υπ. Πολιτισμού»…

Άντε να δούμε…

Γεώργιος Λεκάκης

Τὸ θέμα εἶχε ἀναδείξη ὁ Γεώργιος Λεκάκης, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν, (δὲν πρόλαβα νὰ δημοσιεύσῳ τότε τὴν σχετικὴ καταγγελία).
Νομίσματα ΚΑΙ ἀπὸ τὴν περιοχὴ της Ἀμφιπόλεως, δημοπρατῶνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ σὲ σχετικοὺς οἴκους δημοπρασιῶν, στὴν Γερμανία.
Ἐννοεῖται πὼς τὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν …χαιρετίζεται κανονικότατα, ὅπως πάντα.
Ἀλλὰ μετὰ τὴν φασαρία ποὺ ἔγινε, καὶ κατόπιν τῶν πολλαπλῶν ἀναδημοσιεύσεων, ἡ ΝΕΡΙΤ* ἀπεφάσισε (;;;) νὰ ἀσχοληθῇ μὲ τὸ θέμα.
Κι ἔτσι εὐελπιστοῦμε πὼς κάτι θὰ γίνη οὐσιαστικό!!!
Γιὰ νὰ δοῦμε λοιπὸν τὸ τὶ θὰ δοῦμε….

Φιλονόη

Ὅλη ἡ καταγγελία:

Στην Γερμανία δημοπρατούνται – ανάμεσα σε άλλα – και ξαφρισμένα νομίσματα από την Αμφίπολι!

Έχω πολλάκις πει και αναφερθεί σε διάφορες δημοπρασίες-πλυντήρια αρχαιοκαπηλικής λείας, που γίνονται με επίσημη και νομιμοφανή βιτρίνα, στο εξωτερικό, σε διάφορες χώρες, εις βάρος του πολιτισμού της Ελλάδος – αλλά και του παγκοσμίου!
Η Γερμανία είναι μια απ’ αυτές! Η κυριώτερη!
Εκεί διοργανώνονται και ετήσια υπαίθρια «παζάρια», με πάγκους διαφόρων περιέργων τύπων, σε μεγάλες πλατείες, που πωλούνται και αγοράζονται αντικείμενα που απαγορεύεται να πωλούνται και να αγοράζονται, όπως είναι τα αρχαία! Οι αστυνομικοί περνούν δίπλα και μέσα απ’ αυτό το «πλυντήριο», σφυρίζοντας αδιάφορα…
Φαίνεται πως στους Γερμανούς έχει απομείνει μαράζι το ν’ αποκτήσουν πολιτισμό επιπέδου, από την εποχή που αιματοκυλούσαν τον κόσμο, τον βίαζαν, τον εκτελούσαν και τον ακρωτηρίαζαν, για ν’ αποδείξουν πως… αυτοί έχουν υψηλότερο πολιτισμό!
Αυτοί οι χρόνοι επέρασαν όμως ανεπιστρεπτί για τους Γερμανούς, τους φίλους τους, τους εξαγορασμένους απ’ αυτούς οπαδούς, καθηγητές, δικαστές, δικηγόρους και πολιτικούς, και εν γένει τους νοσταλγούς του ναζισμού. Ο κόσμος – αν και με βήματα χελώνας – πάει μπροστά. Αφήνει πίσω του τα ερείπια και τα σκουπίδια, και σκαρφαλώνει προς τον ήλιο και την ανάταση. Κι αυτά τα βρίσκει μόνον στα υψηλά ελληνικά ιδεώδη και ιδανικά, του ανθρωπισμού και της κλασικής παιδείας και τρόπου ζωής, που η αρχαία Ελλάς εδίδαξε!
Με τίποτε δεν μπορεί η ανθρώπινη κτηνωδία να ανατρέψει την κοσμική συνέχεια και πορεία της ανθρωπότητος…
Ποτέ τα κτήνη δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν επί των ανθρώπων, ακόμη και μέσα στην ζούγκλα…
Όλα αυτά σκεφτόμουν, καθώς ξεφύλλιζα τους νέους καταλόγους δημοπρασιών, που ετοιμάζεται να διεξαγάγει η περίφημη γκαλερί «Gorny & Mosch» του Μονάχου, στην οποία επίσης έχω αναφερθεί πολλάκις, σε άρθρα και σε βιβλία μου. Ανάμεσα σε αυτά, πλήθος αρχαίων αντικειμένων, νομισμάτων, της αρχαίας Ελλάδος, που δεν νομιμοποιείται κανείς να πουλά!
Είναι στοιχεία της προσωπικότητος κάθε Έλληνος πολίτη και ως τέτοια δεν πωλούνται!
Ανήκουν σε όλους τους Έλληνες εξ αδιαιρέτου! Ανήκουν στην χώρα και τον πολιτισμό που τα γέννησε και τα φιλοτέχνησε.
Και τους κληρονόμους αυτού.
Οι Γερμανοί είναι κληρονόμοι του ναζιστικού Γ΄ Ράιχ. Μπορούν να πωλούν σβάστικες και αυτόγραφα του Χίτλερ, αλλά όχι πνευματική ιδιοκτησία άλλων λαών, και δη αυτών που προσέφεραν μόνον πολιτισμό σε αυτόν τον πλανήτη!
Ειδικώς, άνευ επίσημης αδείας για επιστημονικούς και ιστορικούς λόγους, τα αρχαία απαγορεύεται ακόμη και το να ευρίσκονται εκτός της χώρας στην οποία ανήκουν! Απαγορεύεται και αν ακόμη αναφέρεται ο ιδιοκτήτης ή ο πωλητής τους, διότι και αυτός τα κατέχει εξ ίσου παράνομα!
Τα εγκλήματα, λοιπόν, πολλά!
Και είναι συνένοχο και συγκατηγορούμενο το κοιμισμένο (;) ελληνικό (;) υπ. Πολιτισμού (;), που ενώ τα ξέρει όλα αυτά, καλλίτερα από εμάς τους ερευνητές, ενώ λαμβάνει καταλόγους δημοπρασιών αρχαίων αντικειμένων ξένων οίκων, δεν κάνει τίποτα, παρά μόνον στέκεται απλός παρατηρητής του ξεπουλήματος της χώρας, και της περιουσίας της, που αυτό είναι εντεταλμένο να προστατεύει!
Ακόμη και τώρα, την υστάτη στιγμή, για την τιμή των όπλων, μπορεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, να μπλοκάρει την διαδικασία δημοπρασίας παρανόμως εξαχθέντων αρχαίων ελληνικών αντικειμένων και νομισμάτων, αλλά δεν το κάνει…
Δεν το έχει κάνει ποτέ! Χρόνια τώρα…
Α΄ δημοπρασία:
Σε αυτήν την δημοπρασία οι Γερμανοί φρόντισαν και βρήκαν και πολλά νομίσματα από την Αμφίπολι…
Το θέμα είναι επίκαιρο: Η Αμφίπολις «παίζει» στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου και οι διοργανωτές τρίβουν τα χέρια τους, εκτιμώντας ότι τα νομίσματά της, θα πιάσουν τις καλλίτερες εφετινές τιμές (ξεκινούν από 500-2.500 ευρώ το ένα και ανεβαίνουν)…
Έτσι, στην μεγάλη δημοπρασία αρχαίων νομισμάτων «υψηλής ποιότητος», που θα γίνει στο Μόναχο στις 13.10.14, δημοπρατούνται – σαν να μην τρέχει τίποτε και να πουλάνε τα εσώβρακα του παππού τους – τα εξής νομίσματα του Φιλίππου Β΄ (359-336 π.Χ.):
  • Τετράδραχμο, βάρους περίπου 14,40 γραμμ.
    Νόμισμα του 356-355 π.Χ.
    Εμπρός εικονίζεται κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι. Αξιοπρόσεκτο είναι το σύμβολο σαν ημισέληνος-μάτι στην κορυφή της κεφαλής του. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και «ΔΥ»(ναστεία), και εικονίζει ιππέα σαν να χαιρετά με ανυψωμένο το δεξί χέρι. Κάτω από το άλογο υπάρχει ο κοσμικός μυστικιστικός κεραυνός-όπλο του Διός.
  • Άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,21 γραμμ.
    Νόμισμα του 355-349/8 π.Χ.
    Εμπρός εικονίζει κεφάλι του Διός, με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ» και «Λ», και εικονίζει ιππέα-αναβάτη επί πηγασόμορφου αλόγου, με κλαδί, δάφνης ή φοίνικα, και έναν καρκίνο (καβούρι). Δημοπρατούνται δυο τέτοια ίδια νομίσματα.
  • Άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,16 γραμμ.
    Παρόμοιο με τα προηγούμενα νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ.
    Εμπρός: Κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», ιππέας -αναβάτης με «καουμπόικο» καπέλλο, βαστώντας κλαδί, και τσεκούρι με μακρύ κοντό. Κάτω από το άλογο ένας λαγός – σύμβολο των Λαγιδών.
    (Ο πίλος, που σήμερα είναι γνωστός ως «καουμπόικος τύπος» καπέλλου, απαντάται χιλιάδες χρόνια πριν τον φορέσουν οι αγελαδάρηδες της Αμερικής, σε αρχαία ελληνικά νομίσματα και αγγεία…).
  • Τέλος, άλλο τετράδραχμο, βάρους 14,12 γραμμ. Νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ. Εμπρός: κεφαλή του Διός, με ένα δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζεται ιππέας-αναβάτης με κλαδί, ένα άφλαστον, και το γράμμα «Γ».

Και τα εξής νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου:

  • Δημοπρατείται τετράδραχμο, βάρους 17,25 γραμμ.
    Νόμισμα του 336-323 π.Χ.
    Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω: Γραφή «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ».
    Εικονίζεται ο Ζευς με ράβδο-σκήπτρο καθιστός, κρατώντας με τεντωμένο το δεξί του χέρι έναν αετό. Από κάτω υπάρχει ένα μακεδονικό κράνος.
  • Άλλο τετράδραχμο, βάρους 17,23 γραμμ.
    Νόμισμα του 325-315 π.Χ.
    Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και εικονίζεται ο Ζευς καθιστός, πατώντας σε υποπόδιο, κρατώντας βασιλική ράβδο (σκήπτρο) στο αριστερό χέρι, και στο τεντωμένο δεξί χέρι αετό, ενώ συνυπάρχουν μάλλον μέλισσα και ροδοπέταλα.
  • Και ένα νόμισμα του θλιβερού Περσέα (179-168 π.Χ.):
    Τετράδραχμο, βάρους 15,38 γραμμ.
    Νόμισμα του 173-171 π.Χ.
    Εμπρός εικονίζεται το κεφάλι του βασιλιά με διάδημα. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙ-ΛΕΩΣ ΠΕΡ-ΣΕΩΣ» και εικονίζει αετό με ελαφρώς ανοιγμένα πτερά, σε στάση απογειώσεως, ενώ ένας κεραυνός στέκεται στο κεφάλι του. Διακρίνεται το μονόγραμμα «ΘΕ»(ός) και το μονόγραμμα «AY». Μεταξύ των νυχιών του αετού το «AN», και το φλογοβόλο μυστικιστικό όπλο του Διός.
    Το σύνολο στο κάτω μέρος δεσμεύεται με κορδέλλα, που κλείνει ένα δάφνινο στεφάνι!
    (Αυτό το νόμισμα ίσως να μην προέρχεται από την Αμφίπολι, αλλά από την Πέλλα).

Β΄ δημοπρασία:

Στην δεύτερη δημοπρασία που θα διεξαχθεί επί διήμερον (14-15.10.2014) θα δημοπρατηθούν και πάλι αρχαία νομίσματα και συλλογές:

Νομίσματα του Φιλίππου:

  • Τρία χρυσά νομίσματα, στατήρες, βάρους 8,59 γραμμ.
    Νόμισμα του 340/336-328 π.Χ.
    Εμπρός: Κεφαλή του θεού Απόλλωνος με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠΠΟΥ», και εικονίζονται φύλλα κισσού.
  • Τετράδραχμο, βάρους 14,36 γραμμ.
    Νόμισμα του 342-329 π.Χ.
    Εμπρός: Κεφάλι του Διός με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζεται αναβάτης ιανόμορφου αλόγου, με κλαδί.
  • Και άλλο τετράδραχμο, ιδίου βάρους (14,36 γραμμ.).
    Νόμισμα του 323/2-316/5 π.Χ.
    Εμπρός: Κεφάλι του Διός, με δάφνινο στεφάνι. Πίσω γράφει «ΦΙΛΙΠ-ΠΟΥ», και εικονίζει αναβάτη ίππου με κλαδί, και το μονόγραμμα «Λ».

Και νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου:

  • Τέταρτο στατήρος, βάρους 2,12 γραμμ.
    Νόμισμα περ. 330-320 π.Χ..
    Εμπρός: Κεφαλή της θεάς Αθηνάς με κορινθιακό κράνος. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και εικονίζεται ο φλογοβόλος κεραυνός-όπλο του Διός, τόξο και ρόπαλο.
  • Τετράδραχμο, βάρους 17,25 γραμμ.
    Νόμισμα του 336-323 π.Χ.
    Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς με τον ιερό αετό του και έναν κόκκορα.
  • Και δεύτερο τετράδραχμο, βάρους 17,05 γραμμ.
    Νόμισμα του 336-323 π.Χ.
    Εμπρός: Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς με αετό. Κάτω από τον θρόνο, μονόγραμμα.
  • Τετράδραχμο, βάρους 17,19 γραμμ.
    Νόμισμα του 323-320 π.Χ.
    Εμπρός. Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Τα στολίδια της κεφαλής του θυμίζουν σε εμάς τα κατοπινά γνωστά ως «ινδιάνικα στολίδια κεφαλής». Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζει ένθρονο τον Δία, σε πολυτελή θρόνο, να κρατά το ιερό πτηνό του, τον αετό, με το δεξί και βασιλικό σκήπτρο με το αριστερό. Και μονόγραμμα του βασιλέως.
  • Τετράδραχμο, βάρους 17,19 γραμμ.
    Νόμισμα του 323-320 π.Χ.
    Εμπρός: κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντοκεφαλή. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ένθρονος ο Ζευς με τον αετό του και ένας αλέκτωρ (κόκκορας) από κάτω, ενώ υπάρχει και μονόγραμμα στον τομέα.
  • Και δυο τετράδραχμα, βάρους 17,11 γραμμ. Νόμισμα του 315-294 π.Χ. Εμπρός: Κεφαλή του Ηρακλέους με λεοντή. Πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», και εικονίζεται ο Ζευς ένθρονος κρατώντας αετό και σκήπτρο. Διακρίνεται το γράμμα «Λ», και κάνθαρος κάτω από τον θρόνο.

Και το νόμισμα με τον Ποσειδώνα… ποδοσφαιριστή!

  • Τέλος, το νόμισμα με τον… ποδοσφαιριστή!
    Ένα τετράδραχμο του Δημητρίου Πολιορκητού (306-283 π.Χ.), βάρους 16,89 γραμμ.
    Νόμισμα του 290-289 π.Χ. Εμπρός: Κεφάλι του βασιλιά με κέρατα ταύρου. Πίσω γράφει «ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», και το μονόγραμμά του, και εικονίζεται γυμνός και γυμνασμένος καλλίγραμμος ο Ποσειδών με την κοσμική τρίαινά του στ’ αριστερό χέρι. Στέκεται «σε στάση ποδοσφαιριστή», επί δυο ανομοίων βράχων, που παραπέμπουν, σχηματικά και αναλογικά, στην Γη και την Σελήνη, ως ενοσίγαιος θεός.
    Αριστερά, εικονίζεται το μυστικιστικό όπλο του Ποσειδώνος, αντίστοιχο με τον κεραυνό του αδελφού του, Διός.

Εικάζω, πως επειδή απ’ όλον αυτόν τον συμβολισμό και τον αποκρυφισμό οι Γερμανοί έχουν… μεσάνυχτα, το νόμισμα που θα πιάσει καλλίτερη τιμή σε αυτήν την δημοπρασία, θα είναι αυτό με τον Ποσειδώνα επί βράχου, διότι θα τον βλέπουν σαν τον… Κάιζερ Φραντς Μπέκενμπάουερ… Αγνοώντας, όμως και πάλι, πως το ποδόσφαιρο και η πετόσφαιρα (χάντμπαλλ), άθλημα που καυχώνται οι Γερμανοί ότι εφηύραν, είναι αρχαιότατα ελληνικά ομαδικά παιγνίδια, και μάλιστα παράσταση από το τελευταίο, έχουν και εκθέτουν και σε μουσείο τους, κλεμμένο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, επί Κατοχής (περισσότερα προσεχώς).

ΥΓ: Για να κατανοήσετε περισσότερο την αξία της περιοχής του Παγγαίου ως πανελλήνιου νομισματοκοπείου της αρχαιότητος, δείτε την συνέντευξη που μου παραχώρησε ο νομισματολόγος κ. Αστ. Τσίντσιφος στις www.fryktories.net, και στην εκπομπή «Εσ-ομολογήσεις» με τίτλο «Η Άγνωστη και απόκρυφη Ιστορία του Παγγαίου και της Αμφιπόλεως»: 

Επίσης, δείτε τα σχετικά βιβλία μου: «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012.
«Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013.
Και «Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.

Στην Γερμανία δημοπρατούνται – ανάμεσα σε άλλα – και ξαφρισμένα νομίσματα από την Αμφίπολι!

Συνένοχο το «κοιμισμένο» ελληνικό υπ. Πολιτισμού!

* Διαβᾶστε μὲ ΠΡΟΣΟΧΗ τὸ παρακάτω, γιὰ νὰ καταλάβετε τὸ ποιὰ θέματα …παίζουν στὰ δελτία εἰδήσεων τῆς ΝΕΡΙΤ. Μᾶλλον ἡ κινητοποίησις ἦταν μεγάλη!!!

Δημόσια τηλεόρασις γιά ὅλους τούς Ἕλληνες ἤ …μαγαζάκι γιά …παραγγελιές;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply