Ἀπάντησις τοῦ δικηγόρου Καραμιχάλη (στοὺς …«ἐπικριτές» του!)

Μετά την δημοσιοποίηση της εξαίρετης συνεντεύξεως που πήρε ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος, από το δικηγόρο Ι. Καραμιχάλη,
[youtube  https://www.youtube.com/watch?v=bYBSXgU2eTA]

ένας από τους φανατικούς οπαδούς του Σώρρα άρχιζε να τον βρίζει με μανία.

Μάλιστα κατασκεύασε και υβριστικό γραφικό, εδώ, το οποίο σας παρουσιάζω:
Ἡ ἀπάντησις Ἰωάννου Καραμιχάλη:
Ξεκινάω από τις ύβρεις προς το πρόσωπό μου (με απεκάλεσε ο κ. Διακομανώλης κάφρο, ξινόστυφο μπόμπο, γελωτοποιό, σαλιάρη κλπ.).
Ο καθένας μπορεί να βρίζει επώνυμα ή ανώνυμα οποιονδήποτε. Δεν απαντώ με ύβρεις γιατί δεν συνάδει με την αισθητική μου.

Έδωσα μία συνέντευξη εντελώς απροετοίμαστος (στην αρχή δεν είχα καταλάβει καν ότι είχε ανοίξει η κάμερα) και απήντησα λέγοντας αυτά που γνωρίζω και αυτά που κατά την προσωπική μου αντίληψη είναι σωστά. Μπορεί σ’ αυτά που είπα να κάνω και λάθος. Βέβαια το να βρίζεις κάποιον επειδή έχει άλλη άποψη από την δική σου δεν το καταλαβαίνω, αλλά ο καθένας λειτουργεί με τα δικά του κριτήρια αισθητικής και πολιτισμού.
Επί της ουσίας :
Δεν γνωρίζω τον Σώρρα ούτε τι άνθρωπος είναι.
Μπορεί να είναι ο καλλίτερος ή ο χειρότερος, πραγματικά δεν τον γνωρίζω. Ωστόσο όσον αφορά στα νομικά έχω άποψη. Σας λέω λοιπόν ότι δύο φορές ο Σώρρας πήγε να χάσει την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής. Δεν λέω ότι το έκανε επίτηδες, μπορεί να ήταν λάθος του δικηγόρου του, ωστόσο δύο φορές αποσόβησα μία οδυνηρή ήττα, η οποία ως νομολογία θα έκλεινε για πάντα την υπόθεση Τράπεζα Ανατολής εις βάρος των μετόχων.

Ο κ. Σώρρας και η εταιρία END έκαναν δύο αιτήσεις για διορισμό εκκαθαριστών στην Τράπεζα Ανατολής, η πρώτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (αρμόδιο) και η δεύτερη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (αναρμόδιο Δικαστήριο). Η πρώτη ορίστηκε να δικαστεί στις 31-1-2014 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Τρεις ημέρες πριν, με κάλεσε στο τηλέφωνο ο δικηγόρος του κ. Σώρρα, ο κ. Παπαδάκης και μου είπε να μην πάω στην Αθήνα διότι θα παραιτηθεί για λογαριασμό Σώρρα και END οπότε η υπόθεση θα ματαιωθεί. Εγώ, καχύποπτος ων, πήγα στην Αθήνα όπου διαπιστώνω ότι ο δικηγόρος είχε εξουσιοδότηση μόνο από τον Σώρρα κι όχι από την END για να παραιτηθεί.
Βλέπω επίσης μία Εθνική Τράπεζα πάνοπλη που απαιτούσε να δικάσει μία υπόθεση, στην οποία ο μεν Σώρρας παραιτήθηκε, η δε END ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΕΡΗΜΗΝ, με αποτέλεσμα να χάσει την δίκη. Παρενέβην στη δίκη, ήμουν επίσης πάνοπλος και πανέτοιμος και δίκασα μίαν υπόθεση, η οποία με βάση το υλικό και τις προτάσεις μας στο δικαστήριο, ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ για λογαριασμό των μετόχων. Αν δεν είχαμε εμφανιστεί εκεί, θα μετρούσαμε ήδη μία οδυνηρή ήττα.
Η δεύτερη αίτηση των Σώρρα και END ορίστηκε στις 26-9-2014 στο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αίτηση δεν κοινοποιήθηκε και η Εθνική Τράπεζα δεν έπρεπε να έλθει στην εκδίκαση. Ωστόσο ήλθε και πάλι πανέτοιμη για εκδίκαση. Τόσο η μη κοινοποίηση όσο και η υποβολή σε λάθος Δικαστήριο θα αποτελούσε και εδώ λόγο απορρίψεως (λιγότερο επώδυνης γιατί δεν θα ήταν επί της ουσίας) αλλά πάντως απορρίψεως. Μπλοφάροντας ότι θα δικάσω (πάντως ήμουν και πάλι ΠΑΝΟΠΛΟΣ) πέτυχα να παραιτηθεί η δικηγόρος του Σώρρα από το δικόγραφο και να μην δικαστεί μία υπόθεση καταδικασμένη να χαθεί.
Όλα αυτά έχουν γίνει με μελέτη δική μου και ενός 10μελούς συνεργείου που ασχολείται μόνο με την Τράπεζα Ανατολής εδώ και τρία έτη. Έχω αγοράσει και διαβάσει ΟΛΑ τα επιστημονικά βιβλία εταιρειών από το 1870 έως και το 1955, οι δε συνεργάτες μου έχουν διαβάσει και σταχυολογήσει πάνω από 20 χιλιάδες γνωμοδοτήσεις νομικού συμβουλίου του κράτους, ενώ έχουν περάσει μήνες ολόκληρους ψάχνοντας στοιχεία σε αποθήκες στην Αθήνα, στην Εθνική βιβλιοθήκη της Γαλλίας, του Καΐρου κλπ. Όλα τα παραπάνω έχουν γίνει με ατέλειωτες ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ώρες προσωπικής εργασίας, με Δικαστήρια το κόστος των οποίων καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον Ρήνο και τους λοιπούς μετόχους που συμμετέχουν στην προσπάθεια. Ξέρω ότι τόσο το όνομα του Ρήνου όσο και η συνεργασία μου μαζί του σας προκαλούν δυσφορία, όμως ο στόχος μας είναι κοινός: Να κερδηθεί η υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής.
Στην συνέντευξη δεν είπα ψέμματα.
Η υπόθεση κερδίζεται 100%. Έχουμε ανοίξει όλα μας τα χαρτιά, το ίδιο και η αντίδικος Τράπεζα και γνωρίζουμε ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να μας αντικρούσει με κανένα τρόπο και σε κανένα σημείο της επιχειρηματολογίας μας. Δεν είμαι «υπηρέτης του συστήματος» όπως μου καταλογίζει ο κ. Διακομανώλης. Γεγονός είναι ότι στο Δικαστήριο της Ρόδου οι Δικαστές στάθηκαν με σεβασμό στις νομικές μας θέσεις αλλά αντιμετώπισαν με οργή και χλεύη το ύψος του αιτήματος. Δεν γνωρίζω μακροοικονομία και ακόμη κι αν σπούδαζα 50 χρόνια δεν θα μπορούσα να ορθώσω ανάστημα και να συγκριθώ με τους Καρυώτη και Γεωργατζά, ούτε στις γνώσεις ούτε στην επιστημοσύνη.
Ωστόσο οι γνωματεύσεις τους πραγματικά δημιουργούν πρόβλημα στην δικαστική διεκδίκηση των αξιώσεών μας.
Και εδώ ο σκοπός δεν είναι να γίνουμε όλοι σεΐχηδες με δισεκατομμύρια. Ο σκοπός είναι να μην σαμποτάρουμε μόνοι μας την υπόθεση, ζητώντας ποσά που εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι τα Δικαστήρια δεν επιδικάζουν.
Ο σκοπός είναι να μην χάσουμε την υπόθεση λόγω απληστίας. Σας ενημερώνω ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υπολογισμού της αξίας της μετοχής. Η γνωμάτευση Γεωργαντζά με την γνωμάτευση Καρυώτη έχουν απόκλιση 300 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ.
Πόσο αξιόπιστοι φαινόμαστε στο δικαστήριο όταν, ενώ ζητούμε τόσα χρήματα, οι δύο γνωματεύσεις των αληθινά τεραστίων αυτών επιστημόνων, έχουν τέτοια διαφορά μεταξύ τους;;
Η Τράπεζα Ανατολής ήταν ισχυρότατη, είναι γεγονός. Ωστόσο αν «επιβίωνε» μέχρι τις ημέρες μας δεν θα ήταν η αξία της κάθε μετοχής της 670 δις, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό.
Και μερικές απαντήσεις επί προσωπικού:
Δεν είμαι πλούσιος, αν και υπήρξε εποχή που είχα 35 δικαστικές υποθέσεις τον μήνα.
Δεν είχα ποτέ «δώσε πάρε» με δικαστές, το θεωρώ εντελώς ανήθικο.
Δεν δέχομαι ποτέ πελάτες που δεν συμπαθώ ως ανθρώπους, όσα χρήματα κι αν μου δίνουν.
Δεν δουλεύω με ποινικό (γι’ αυτό και δεν είμαι πλούσιος – είμαι μάλλον φτωχός) γιατί δεν θέλω να έχω καμμία απολύτως σχέση με παιδοφίλους, εμπόρους ναρκωτικών και άλλα τέτοια «καλά παιδιά» (ναι δικηγόρος με συνείδηση, υπάρχει κι αυτό το είδος).
Δεν είμαι εβραίος, είμαι χριστιανός όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Παρ’ όλα αυτά έχω εκλεκτούς πελάτες που είναι είτε εβραίοι, είτε μουσουλμάνοι είτε ακόμα και άθεοι. Αν κάποιος από εσάς έχει κατάστημα γνωρίζει πως δεν ρωτάς κάποιον το θρήσκευμά του για να του πουλήσεις προϊόντα ή υπηρεσίες. Η Ρόδος δε, είναι πολυπολιτισμική με μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα και εβραϊκή κοινότητα.
Ο Ρήνος, τον οποίο βαφτίσατε εβραίο, δεν είναι εβραίος, είναι χριστιανός. Τον έχω δει προσωπικά σε εκκλησία να βαφτίζει μωρό.
Την οικογένειά του την γνωρίζω από το 1990 που δούλευα στο ίδιο συνεργείο με τον αδελφό του στον ΟΤΕ, σαν εργάτης, επί ένα χρόνο (ναι, κάποτε έσκαβα, δεν ήμουν πάντα δικηγόρος).
Οι γονείς του, δύο καλοκάγαθοι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι κάθε Κυριακή στην εκκλησία, σας διαβεβαιώ δεν είναι εβραίοι.

Δεν είμαι μασόνος ούτε σκοπεύω να γίνω, αν και μου έχει προταθεί επανειλημμένως.
Όλα αυτά τα αποκρυφιστικά τα βρίσκω βλακώδη, έχω δε κυριολεκτικά πετάξει έξω πελάτισσα, η οποία επέμενε να διαβάσω ένα αντιχριστιανικό βιβλίο («για να ξεστραβωθώ» κατά την άποψή της).

Όσο για την άποψή σας για τους δικηγόρους της Ρόδου, σας διαβεβαιώ ότι οι συνάδελφοί μου στην Ρόδο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εξόχως κατηρτισμένοι και ηθικοί τόσο επαγγελματικά, όσο και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Και πιστέψτε με, δεν έχω κανένα λόγο να τους υπερασπίζω, ειδικά όταν απευθυνόμαστε στους ίδιους πελάτες.
Και φεύγοντας από τα προσωπικά και γυρνώντας στην ουσία:
Δεν πρότεινα να δώσει τα 600 δις ο Σώρρας και να τα κάνουν οι κυβερνώντες ό,τι θέλουν.
Πρότεινα να εκδώσει μία εγγυητική επιστολή ελληνικής τράπεζας, ποσού 600 δις, καταθέτοντας τα χρήματα σε δικό του λογαριασμό, την οποία (εγγυητική) να επιδείξει στους δημοσιογράφους για να πάψουν να τον αποκαλούν ψεύτη, και εν συνεχεία με την βεβαιότητα ότι τα λεφτά είναι υπαρκτά, να διαπραγματευτεί και να ζητήσει ό,τι θέλει, εφόσον βέβαια αυτά που ζητά δεν παραβιάζουν τον νόμο.

Όπως και να έχει το πράγμα, αν στ’ αλήθεια έχεις 600 δις, το να αφήνεις τον κόσμο να αυτοκτονεί, μόνο και μόνο για να κάνεις πείσματα στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, είναι λίγο απάνθρωπο.
Επιμένω ότι δεν μπορείς να δικαστείς με νόμο μεταγενέστερο για κάτι που έκανες και όταν το διέπραξες ήταν βάσει νόμου ατιμώρητο. Αυτό μας οδηγεί στον νόμο της ζούγκλας.
Δηλαδή αν αύριο ποινικοποιηθεί π.χ. το διαζύγιο, ή η παραίτηση εργαζομένου από επιχείρηση, ή η καθυστερημένη πληρωμή των λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, πως θα σας φανεί;

Κι εγώ θέλω να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που εγκλημάτησαν σε βάρος του κόσμου.
Κι εγώ «φτώχυνα» επειδή κάποιοι «βολεύτηκαν» σε δημόσιες θέσεις, με ηγεμονικούς μισθούς, έχοντας λιγότερα προσόντα από εμένα και λιγότερη διάθεση να εργαστούν. Όμως ο νόμος είναι νόμος και δεν αλλάζει. Ακόμη και αν λέγεσαι Εθνική Τράπεζα. Ακόμη κι αν σου ζητούν κάποιοι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής ένα ποσό ασύλληπτο για μίαν υπόθεση, που σαν τράπεζα είχες ξεχάσει επί 80 έτη και πλέον.
Έχω ήδη δικάσει δύο φορές την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής με αντίδικο την Εθνική Τράπεζα και οι δύο φορές που δίκασα είναι οι μόνες δίκες που έχουν μέχρι σήμερα γίνει με σκοπό την δικαίωση των μετόχων.
Τούτο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βάσει των στοιχείων που παραθέσαμε στο Δικαστήριο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, νομίζω ότι οι καλές μου προθέσεις δεν αμφισβητούνται.
Αν διαφωνείτε με τις θέσεις μου καλώς πράττετε. Δεν μπορεί όλοι να έχουμε την ίδια γνώμη.
Όμως το να υβρίζομαι γιατί έχω κάποια γνώμη (σωστή ή εσφαλμένη), δεν το θέλει ούτε ο θεός (ούτε Αυτός των χριστιανών ούτε Αυτός των εβραίων).

Δεν θα απαντήσω σε υβριστικές τοποθετήσεις. Να είναι καλά όσοι με βρίζουν.
Ωστόσο είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση οποιουδήποτε εξ ημών, εφόσον την υποβάλει με κόσμιο τρόπο.
Το email μου είναι [email protected]

Με εκτίμηση και γι’ αυτούς που με άκουσαν καλοπροαίρετα, αλλά και για τους υβριστές μου.
Ιωάννης Στ. Καραμιχάλης
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply