Ἡ χαρὰ τῆς …Βουλγάρας!!!

Νὰ δῇς πόσες γνώρισα ἐγώ, ποὺ κινοῦμαι σὲ πιὸ …συντηρητικοὺς κύκλους καὶ νὰ …τρομάξῃς!!!
Ἀπὸ τὸ πουθενά, καθὼς πρέπει κυρίες, ποὺ ΔΕΝ εἶχαν στὸν …ἥλιο Μοῖρα, βρέθηκαν μὲ …σπίτια καὶ συντάξεις, ποὺ οὔτε στὰ πιὸ …τρελλά τους ὄνειρα δὲν φαντάστηκαν!!!
Κάποιες ἀπὸ αὐτές, πιὸ …τολμηρές, …βατεύτηκαν μὲ τοὺς παπποῦδες, τοὺς …«περιποιήθηκαν» δεόντως, καὶ μετά, πολὺ ἁπλᾶ, τοὺς …κληρονόμησαν.
Μερικὲς μάλιστα, γιὰ νὰ κατοχυρώσουν δικαιώματα καὶ νὰ …ξεπεράσουν ἐμπόδια ἀπὸ τοὺς λοιποὺς κληρονόμους, σκάρωσαν στὸ τάκα τάκα κι ἕνα κουτσούβελο, καὶ τώρα κυκλοφοροῦν …ἀνάμεσά μας, συνήθως …βρίζοντάς μας, καὶ παίζοντάς το κυρίες ἐπὶ τῶν …τιμῶν!!!

Ἀλλὰ αὐτές, στὶς ὁποῖες ἀναφέρομαι,  εἶναι ἡ μία περίπτωσις.
Ἡ ἄλλη εἶναι ἐτούτη:

Μεγάλη η χαρά για χιλιάδες βουλγάρες!

(συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά είχα καλεσμένους στο σπίτι… 😉
Να λοιπόν γιατί η χαρά….
Ως γνωστό, εκατοντάδες ή/και χιλιάδες συνταξιούχοι στην Ελλάδα έχουν (φιλοξενούν και καλά) Βουλγάρες στην δούλεψή τους.
Η συναλλαγή είναι σχετικά απλή, ο γέρος δίνει το μεγαλύτερο μέρος της συντάξεως και οι κυρίες αυτές μένουν στο σπίτι, κάνουν τον κήπο, «φροντίζουν» τον γέρο κλπ.

Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ, πως κάποια κυρία με παιδιά και εγγόνια, αφήνει την πατρίδα της το σπίτι της και γενικά τα πάντα και έρχεται στην Ελλάδα για 400 ευρώ;

Τόσο φτώχεια έχει στην Βουλγαρία;
Μπορεί και να έχει, το μυστικό όμως είναι άλλο

Όλες αυτές οι κυρίες έρχονται στην χώρα μας για να δουλέψουν λίγα χρόνια, προκειμένου τελικά να λάβουν Ελληνική σύνταξη! Ναι στη Βουλγαρία (Ε.Ε.) θα πάνε ξανά μετά από λίγα χρόνια και για ΠΑΝΤΑ θα λαμβάνουν την Ελληνική σύνταξη η οποία για τα Βουλγαρικά δεδομένα είναι πολύ υψηλή!

Οι περισσότερες στην Ελλάδα, έχουν γραφεί στον ΟΓΑ (αλλά και στο ΙΚΑ), βλέπετε έχουν όλες τους πολλά χρόνια ένσημα (στο πρώην ανατολικό μπλοκ, είχαν όλοι ένσημα από τα πολύ νεανικά τους χρόνια). Δηλαδή μία γυναίκα «αγρότισσα» της Βουλγαρίας που είναι σήμερα 55 χρονών… έχει τουλάχιστον 35 χρόνια εργασίας… Δηλαδή στα 60 της θα έχει χαλαρά 40….

Γενικά ακόμη μία φορά οι Ελληναράδες (όλοι μας, αριστεροί δεξιοί κεντρώοι, ανεξάρτητοι κλπ) βάζουμε στο λούκι τα παιδιά και τα εγγόνια μας να πληρώνουν τις «εργαζόμενες» βουλγάρες των παππούδων….

Και τώρα η είδηση…

______________________________
Τροπολογία με την οποία αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνταξιοδοτήσεως των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με την συμπλήρωση 40 ετών ασφάλίσεως και του 62ου έτους ηλικίας τους κατατέθηκε στην Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Το σημερινό καθεστώς συνταξιοδοτήσεως των αγροτών δεν τους επιτρέπει να συνταξιοδοτούνται πριν την συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφαλίσεως (αλήθεια ποιες θα έχουν χαλαρά 40 χρόνια στα 62 τους χρόνια;;;;).

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις», το καθεστώς αυτό «δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος των ασφαλισμένων των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών».

Συνεπώς, από την δημοσίευση του νόμου πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν την δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 40 χρόνια ασφαλίσεως και σε ηλικία 62 ετών.

Σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδοτήσεως από τον ΟΓΑ ή αν ο ΟΓΑ δεν είναι αρμόδιος για την κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδοτήσεως δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα πριν από την συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ετήσια δαπάνη από την πρόωρη καταβολή συντάξεως σε πρόσωπα ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που συμπληρώνουν το 62ο έτος ηλικίας και 40 χρόνια ασφαλίσεως, εκτιμάται (βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας) σε 10,5 εκατ. ευρώ από το 2017 και μετά.

Για το 2014 η δαπάνη εκτιμάται σε μόλις 225.000 ευρώ, για το 2015 σε 4.390.000 ευρώ και για το 2016 σε 7.560.000 ευρώ. (εμείς στο taxalia σας λέμε ότι δεν τα έχετε υπολογίσει καλά τα νούμερα κε Βρούτση…, μακάρι να έχουμε ΛΑΘΟΣ!)

τὰ χάλια

Δούλευε λοιπὸν ἐσὺ ΚΟΡΟΪΔΑΡΑ Ἕλληνα ἔως τὰ 67, περίμενε νὰ πάρῃς κάποιαν σύνταξιν, ἐὰν τὴν πάρῃς, καὶ φυσικὰ ἡ …Εὐρωπαία Βουλγάρα, ποὺ βρῆκε τὴν χαρά της σὲ ἐτοῦτον τὸν τόπο, γλεντᾶ …εἰς βάρος σου, κτυπῶντας παλαμάκια!!!
Αὐτά…
Μὲ τὶς ὑγιεῖες μας!

Φιλονόη

Υ.Γ.1. Στὶς κοροϊδάρες κι ἐγὼ φυσικά!!! Στὶς ΠΟΛΥ μεγάλες!!!

Υ.Γ.2. Καὶ ποῦ νὰ δεῖτε κάποιες ποὺ ἔφυγαν νύκτα, (ὄχι πολλές, εὐτυχῶς!!!) μὲ ὅσα μποροῦσαν νὰ σηκώσουν στὶς τσέπες καὶ στὴν πλάτη!!!

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply