Ὑδρογονάνθρακες

Το βράδυ της Παρασκευής ο Αντώνης Φώσκολος εμφανίστηκε στην εκπομπή Αντιθέσεις στο Κρήτη TV σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γ.Σαχίνη.
Τους ευχαριστώ που μου επέτρεψαν την αναδημοσίευση.

 

Γιῶτα Χουλιάρα

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ!

Tην Παρασκευή 3-10 η εκπομπή  Αντιθέσεις και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης με καλεσμένο τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολο απεκάλυψαν νέα δεδομένα για την Κρήτη και τις γεωστρατηγικές συνέπειες της ενέργειας.
Αντώνης Φώσκολος- Σύντομο Βιογραφικό.

Ο Αντώνης Φώσκολος είναι ομότιμος καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Berkeley της Καλιφόρνιας το 1966 προσελήφθη στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Καναδικής Κυβέρνησης, με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Αλμπέρτα, Βορειοανατολική Βρετανική Κολομβία, την θαλάσσια περιοχή του Beaufort MacΚenzie και των εκβολών του ποταμού Mac-Kenzie και τα πολικά νησιά του Καναδά (Canadian Arctic Islands). Ένα τρίτο των επιστημονικών δημοσιεύσεων του σχετίζονται με την έρευνα σε αυτές τις περιοχές. Το 1986 αποχώρησε από το Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου της Καναδικής Κυβέρνησης αλλά παρέμεινε έως σήμερα ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Το 1986 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αντικείμενο της διδασκαλίας ήταν η «Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία και Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων». Η διδασκαλία συνεχίστηκε μέχρι το 2003.

Μεταξύ των ετών 1986 έως το 1997 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, 1988-1993, πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, 1993-1995, μέλος της συγκλήτου από το 1985 έως το 1997, σύμβουλος για θέματα ενεργειακά των Ηνωμένων Εθνών κατά την διάρκεια των θητειών των Kurt Waldheim και Xavier Perez de Cuellar, 1976-1986, και συμβασιούχος καθηγητής στα τμήματα Γεωγραφίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρυ, Αλμπέρτας, 1975-1986.

Το επιστημονικό του έργο συνοψίζεται σε: 82 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, Citation Index of 291, 47 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Αμερική και 14 τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ (Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου-Έρευνα Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων), ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και τα Ηνωμένα Έθνη.

 

geopolitics

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply