Γιατί νά ξεπουληθῇ (ΟΣΟ ΟΣΟ) μία κερδοφόρα ἐπιχείρησις;

Η Ρωσσική GAZPROM, που ελέγχεται από το κράτος, απασχολεί 393.000 ανθρώπους και αποφέρει ΚΑΘΑΡΑ ΕΤΗΣΙΑ ΚΕΡΔΗ που φτάνουν τα 38,7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια, που σε σχέση με τα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ έσοδα είναι το …25%.
Δηλαδή το Ρωσσικό Δημόσιο έχει ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ίσο με το 12,5% του τζίρου στο Φυσικό Αέριο. (25% μαζί με τους άλλους μετόχους).

Κι όμως θα βρεθούν λοβοτομημένοι, ή καλοπληρωμένοι, σοφιστές οικονομολόγοι που θα υποστηρίξουν ότι το Δημόσιο θα κερδίζει …περισσότερα από το ξεπούλημα της GAZPROM.
Θα αφήσουν φυσικά ΕΞΩ από την εξίσωση ότι είναι η …ΔΙΑΦΘΟΡΑ που κάνει μία Δημόσια εταιρεία ζημιογόνο και όχι ο Δημόσιος χαρακτήρας της.

Στην Ελλάδα τις ιδιωτικοποιήσεις επιβλέπουν οι πιο διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ελληνικής ιστορίας.
Οι μεγαλύτεροι προδότες είναι αυτοί που σκίζονται να ξεπουλήσουν την Δημόσια Περιουσία, με το ίδιο πάθος που ο…«πατριώτης» Τσοχατζόπουλος μας χρέωνε ΔΕΚΑΔΕΣ Δισεκατομμύρια,  για να κρατήσει μερικά μόνο εκατομμύρια ως μίζα.

Το μισό ΤΑΙΠΕΔ κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα… και κάποιοι χαίρονται που …«ξεφορτωθήκαμε» τον υπερκεδροφόρο ΟΠΑΠ, μέσω του οποίου διατηρούνταν στη ζωή όλα τα επαρχιακά ΜΜΕ και όχι μόνο.
Κάπως έτσι, μετά τον πόλεμο του ΙΡΑΚ, δήθεν …εξόριστοι Ιρακινοί επιστήμονες. έβλεπαν  «κέρδη» από το ξεπούλημα του Ιρακινού Πετρελαίου.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Γιατί νά ξεπουληθῇ (ΟΣΟ ΟΣΟ) μία κερδοφόρα ἐπιχείρησις;

Leave a Reply