Οἱ «δημοκράτες» καὶ οἱ «ἀντιδημοκράτες» πρυτάνεις.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κατηγόρησε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ ότι φοβάται το διάλογο με τους φοιτητές.
Διαβάστε τι του λέει:

«Και τι μήνυμα στέλνει ένας πρύτανης που αποφεύγει την συζήτηση με τους φοιτητές, που κλειδαμπαρώνεται φοβούμενος να αντιμετωπίσει τα μέλη της κοινότητάς του και που διοικεί με τους σεκιουριτάδες, σαν να διοικούσε μεραρχία;»

Λέει δηλαδή, με άλλα λόγια, «γιατί ρε φίλε δεν αφήνεις να μπούνε στο γραφείο σου εκατό φοιτητές να τιμήσετε το διάλογο και τη δημοκρατική διαδικασία;».

Έτσι είναι πρύτανη Φορτσάκη.
Άνοιξε το γραφείο σου στον λαό.
Να μπαίνουν ό,τι ώρα θέλουν και όσοι θέλουν.
Τι δυο, τι τρεις, τι χίλιοι δεκατρείς.
Τι διάολο κλασική παιδεία έχεις; Δεν έχεις διαβάσει τους περίφημους διαλόγους του Πλάτωνα που απαντούσε ο Σωκράτης σε εκατό ταυτόχρονα που έσκουζαν λέγοντας ο καθένας το μακρύ και το κοντό του;

Αυτό είναι δημοκρατία ρε χαϊβάνι Φορτσάκη! που μου θες και κανόνες στο διάλογο.
Κανόνες… Που ακούστηκε;…

(Μυλόπουλε, πολιτισμένε και γενναίε άνδρα, είμαστε καμμιά διακοσαριά πρώην αδικημένοι φοιτητές σου που θέλουμε να μιλήσουμε και να εκτονωθούμε. Πού έχεις το γραφείο σου να γιορτάσουμε… τον διάλογο και την δημοκρατία;)

Καί ἡ συνέχεια;

Δημιουργία του Ελληνικού κράτους: 1830.
Απόφαση για την φύλαξη και προστασία ΕΝΟΣ κτιρίου του πανεπιστημίου (Πρυτανεία): 2014.
184 χρόνια μετά!

Καλά είναι.
Πάμε για το δεύτερο (κτίριο).
Υγεία να ‘χουν τα δισέγγονα.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Οἱ «δημοκράτες» καὶ οἱ «ἀντιδημοκράτες» πρυτάνεις.

Leave a Reply