Ὁ Χατζηνικολάου …«καθαρίζει» τὸν Καρατζαφέρη.

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ …«ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

Ο Χατζηνικολάου «καθαρίζει» τον Καρατζαφέρη ώστε να σκορπίσουν και τα δικά του πρόβατα, όπως αυτά της Χρυσής Αυγής, προς το νέο κεντροδεξιό πόλο που ετοιμάζουν.
Ελπίζουν όλοι οι υπόλοιποι να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Παρά τις αποκαλύψεις που θα κλωνίσουν πολλά γεροντάκια, που έπιναν νερό στο όνομα του Καρατζαφέρη, βλέπουμε ότι και πάλι …κανένας Ισραηλινός έμπορος όπλον δεν εμπλέκεται πουθενά και ΚΑΜΜΙΑ μίζα, που να αφορά αμερικανικά και ισραηλινά όπλα, δεν αποκαλύπτεται.
Τα 550.000.000 του Μιόνι (εμπόρου όπλων) και τα 500.000.000 της πεθεράς Κεφαλογιάννη (σύζυγος Τραπεζίτη) και τα άλλα του Ρωσσώνη (εμπόρου όπλου μαζί με Μοδιάνο),  γιατί δεν απασχολούν κανέναν;
Γιατί δεν ασχολείται κανένας από αυτούς τους παντοδύναμους, «πεντακάθαρους», «θαρραλέους» κι αποκαλυπτικούς δημοσιογράφους που κτυπούν με μανία …ΜΟΝΟ ακίνδυνα πολιτικά πτώματα, όπως ο Άκης κι ο Καρατζαφέρης;
Ακαδημαϊκό το ερώτημα…!!!

Σίγμα

Ηξεραν όλοι ότι ο Καρατζαφέρης ήταν μπλεγμένος με μίζες Τον εκβίασαν να μπει στην κυβέρνηση και να στηρίξει το μνημόνιο

Ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News για κατάθεση μαμούθ, ύψους 1.600.000 ευρώ σε off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη, από εταιρεία που ανήκει στο γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων και προμηθευτή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αλέξανδρο Τσάτσο.

Το ρεπορτάζ της Real News τεκμηριώνει με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαστικής διερευνήσεως. Άλλωστε η πλευρά του Αλέξανδρου Τσάτσου, που εμφανίζεται ως καταθέτης του συγκεκριμένου ποσού, σε ένα από τα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση του μνημονίου, επιβεβαιώνει στο ακέραιο το δημοσίευμα προβάλλοντας μόνο ενστάσεις ως προς την σκοπιμότητα της συναλλαγής υποστηρίζοντας μόνον ότι «δεν πρόκειται για μίζες από προμήθεια των ελικοπτέρων ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ».

Οι δραστηριότητες του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με διάφορα λόμπι που λυμαίνονταν τα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν γνωστές σ΄ ολόκληρη την πιάτσα εδώ και δεκαετίες.

Το «σύστημα», ειδικά οι υπηρεσίες πληροφοριών, γνώριζαν επίσης για τις off shore που είχε στήσει, προκειμένου να διακινεί μεγάλα ποσά και να κρύβει ακίνητη περιουσία που είχε αποκτήσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Μόνο που αντί να τον παραπέμψουν στην Δικαιοσύνη, τον έθεσαν σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας και εκβιασμού και τον χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα όταν τον χρειάστηκαν στην κυβέρνηση του μνημονίου. Στο διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε τη λάντζα για να περνούν στην κοινωνία τα μνημονιακά μέτρα, και δικαιολογούσαν την λεηλασία που συντελέστηκε από τους ξένους τοκογλύφους σε βάρος της χώρας μας, το σύστημα του εξασφάλιζε ασυλία και καθημερινή παρουσία στα μεγάλα κανάλια.
Όταν επιχειρούσε να φέρει αντιρρήσεις τον συμμόρφωναν, με στοχευμένες απειλητικές διαρροές στον Τύπο. Όταν τελείωσε ο ρόλος του και αφού το κόμμα του εξαφανίστηκε πολιτικά, τον έριξαν στα σκουπίδια, όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Ξαφνικά τα χέρια της Δικαιοσύνης λύθηκαν ως δια μαγείας και άρχισαν να εμφανίζονται οι περίεργες συναλλαγές του αρχηγού του ΛΑΟΣ με τους εμπόρους όπλων.

Στην συνέχεια μπορεί να δούμε πολλά ακόμα επεισόδια με εμπλοκή επιχειρηματιών και από άλλους νευραλγικούς τομείς που έχουν σχέση με προμήθειες και δημόσια έργα. Η ουσία είναι ότι για το σύστημα της τρόικας ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πλέον καμένο χαρτί και όπως όλα δείχνουν θα έχει μάλλον την τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν λεπτομερώς τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να κάνει επιθετικό λόμπιγκ, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα για την υπογραφή μεγάλων συμβάσεων. Στην περίπτωση των υποβρυχίων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πίεσε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραλάβει τα υποβρύχια που έγερναν. Επειδή ο τότε υπουργός Αμύνης αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις χρησιμοποίησε εκβιαστικές μεθόδους και τον κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής ως «προστάτζα». Βέβαια ο Μεϊμαράκης είχε αποκαλύψει στον τότε πρωθυπουργό ολόκληρο το όργιο πιέσεων και εκβιασμών, που είχε δεχθεί απ’ τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο βίος και η πολιτεία του Γ. Καρατζαφέρη δεν εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία να τον δεχθούν μετά βαΐων και κλάδων ως εταίρο στην κυβέρνηση που έστησε η τρόικα, εκχωρώντας μάλιστα και κρίσιμα υπουργεία στο κόμμα του, ενώ ντόπιοι και ξένοι γνώριζαν για τις off shore και τις συναλλαγές του με τους προμηθευτές του δημοσίου, τον κατέστησαν βασικό παράγοντα διακυβερνήσεως της χώρας, ενώ θα έπρεπε να είχαν από τότε στείλει ολόκληρο τον καυτό φάκελο στην Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται τώρα ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά και για εκβιασμό, με στόχο την χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης αυτοκτόνησε πολιτικά με την συμμετοχή του στην μνημονιακή κυβέρνηση. Μια συμμετοχή που ήταν προϊόν εκβιασμού απ’ την αόρατη πολιτική μαφία της τρόικας.

Αίτημα για να διαπιστώσει αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι του ανήκουν έχει αποστείλει η Δικαιοσύνη στην Βουλή, καθώς το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ προκύπτει ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα με σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000. Πρόκειται για δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Το αίτημα προς την Βουλή εστάλη διότι οι έρευνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν καταδείξει ότι μία από τις δύο εταιρείες, η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές αυτές φέρονται να προέρχονται από άτομο που απετέλεσε τον μεσάζοντα στο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε με τον Σταύρο Κομνόπουλο την γαλλογερμανική εταιρεία Eurocopter.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται η απάντηση της Βουλής στο εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα της αναγραφής των δύο εταιρειών στο πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη. Από εκεί θα αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ σε πληρωμές που έγιναν στο πλαίσιο της αποκτήσεως ελικοπτέρων Super Puma από το ελληνικό κράτος. Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αγοράς των εν λόγω ελικοπτέρων φαίνεται πλέον να προστίθεται στην μακρά λίστα με τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου.

«Λαβύρινθος» πληρωμών
Η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της γαλλικής εταιρείας Eurocopter υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου του 2000 από τον τότε υπουργό Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι 61.741.925 ευρώ. Στην σύμβαση υπήρχε και η πρόβλεψη για απόκτηση άλλων δύο Super Puma, κάτι που όντως συνέβη το 2002, όταν υπουργός Αμύνης ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου. Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες της Δικαιοσύνης πέφτουν μπροστά σε έναν …λαβύρινθο πληρωμών, ο οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.

Τον Νοέμβριο του 2007, η υπεράκτια εταιρεία Catalina International, με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη (με 50%) και τον υιό του Ιωάννη Καρατζαφέρη (επίσης με 50%), εμφανίζεται να δέχεται δύο εμβάσματα, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τα εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties, της οποίας πραγματικός δικαιούχος είναι ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπογραφή της συμβάσεως για τα Super Puma Αλ. Τσάτσος.
Το 1,5 εκατ. ευρώ φέρεται να αφορούσε σε εξόφληση δανείου που ο Τσάτσος είχε λάβει από την εταιρεία Catalina. Παρ’ όλα αυτά η Catalina δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει αντίστοιχο ποσό για να χορηγήσει δάνειο στην εταιρεία Premium Properties ή σε άλλον λογαριασμό του Τσάτσου, συνεπώς δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβιβάσεως του ποσού.

Το ίδιο άτομο, μαζί με τον Στ. Κομνόπουλο, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρείας της Malwern με έδρα τον Παναμά, που αποτελεί έναν από τους μεσάζοντες για την υλοποίηση της συμβάσεως των Super Puma. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την πληρωμή του 1,5 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008, η Catalina εμφανίζεται να δέχεται ακόμη ένα έμβασμα, ύψους 150.000 ευρώ από τη Malwern.

Ακριβώς την ίδια περίοδο –και μετά την πληρωμή των 150.000 ευρώ- η Catalina αλλάζει τράπεζα. Τον Αύγουστο του 2008 η εταιρεία, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη και τον υιό του, μεταφέρει τις καταθέσεις της από την τράπεζα Julius Baer, με έδρα την νήσο Γκέρνσεϊ της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, στην τράπεζα RBC, που επίσης έχει την έδρα της στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Στενών της Μάγχης. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται η μεταφορά των κεφαλαίων φαίνεται να είναι η μετακίνηση του τραπεζικού στελέχους Κωνσταντίνου Δέδε από την μία τράπεζα στην άλλη. Στο πλαίσιο της μεταφοράς λογαριασμών φαίνεται ότι η Catalina του Γ. Καρατζαφέρη και του υιού του έχει ένα portfolio ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και μεγάλη ακίνητη περιουσία, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέντε μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2009, η εταιρεία Catalina International Limited μετονομάζεται σε Sunlight Delight Ltd. Έναν χρόνο μετά την μετονομασία της υπεράκτιας εταιρείας εγγεγραμμένη μέτοχος της Sunlight Deliht ορίζεται η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη, Παναγιώτα Βασιλάκη. Ακόμη, οι λογαριασμοί στην τράπεζα RBC κλείνουν τον Απρίλιο του 2010, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με εντολή του ίδιου του προέδρου του ΛΑΟΣ τα υπόλοιπα των λογαριασμών έχουν ήδη μεταφερθεί στο όνομα του εμπιστεύματος «The Feriska Trust». Η δεύτερη υπεράκτια εταιρεία που ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη, η Homeric TCI, έχει ιδρυθεί από το 1983 και έχει έδρα τα νησιά Τερκς και Κάικος. Στον ίδιο φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής είχε ιδρυθεί το 1992 και η εταιρεία Catalina International Limited, που ανήκει στον Γ. Καρατζαφέρη και τον υιό του και εμφανίζεται να έχει λάβει τα συνολικά εμβάσματα του 1,65 εκατ. ευρώ…

Ποιος είναι ο Κομνόπουλος
Ο Σταύρος Κομνόπουλος είναι συνιδρυτής –με τον Αλέξανδρο Τσάτσο- της εταιρείας Kestrel S.A., η οποία την επίμαχη περίοδο εκπροσωπούσε την γαλλική Eurocopter, κατασκευάστρια των Super Puma, ενώ μέχρι και σήμερα εκπροσωπεί γαλλικά κυρίως εξοπλιστικά υλικά, όπως τους πυραύλους Mica, Scalp, Exocet, αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. των Ναυπηγείων Ελευσίνας και διευθυντής της OREC (Εταιρεία Προωθήσεως Αμυντικού Εξοπλισμού). Το όνομα του Στ. Κομνόπουλου δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε δικογραφία. Πριν από λίγο καιρό ο προφυλακισμένος για τα εξοπλιστικά Αντώνης Κάντας τον κατονόμασε στους ανακριτές ως τον άνθρωπο από τον οποίο πήρε 400.000 ευρώ για τα πρόγραμμα εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλικούς πυραύλους επιφανείας – επιφανείας Exocet. Ενώ και ο εκπρόσωπος της Ferrostaal στην Ελλάδα, Μιχάλης Ματαντός, στην απολογία του ανέφερε ότι η εταιρεία Kestrel αντιπροσώπευε για πάνω από μια δεκαετία το σουηδικό ναυπηγείο Kockums, το οποίο ήταν μαζί με τους Γάλλους ο σοβαρότερος ανταγωνιστής των Γερμανών στο πρόγραμμα των ελληνικών υποβρυχίων και γι’ αυτό οι Γερμανοί δωροδόκησαν της αντίπαλες εταιρείες, όπως την Kestrel, την οποία αντιπροσώπευε ο Στ. Κομνόπουλος.

Δήλωση Καρατζαφέρη
«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου. Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες»…»

ΚΟΝΤΡΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply