Πόλεμος μέ πουλημένη στρατιωτική ἡγεσία γίνεται;

Σκεφτείτε να πάμε σε πόλεμο με τόσο βρώμικους ανωτέρους αξιωματικούς, που εκτός από κομματόσκυλα είναι και …ελαφροχέρηδες!!!

Κι ο άλλος από DJ, χέρι από ‘δω, χέρι από εκεί   βρέθηκε με …30-40 διαμερίσματα!!!
Όλα εξηγούνται τελικά αν έχεις πλήρη εικόνα της υποθέσεως.

Η τηλεόραση δεν μας δείχνει σχεδόν τίποτα…
Μόνον ό,τι θέλουν ΑΥΤΟΙ να δούμε…
Κι όντας ο ένας πιο βρώμικος από τον άλλο … εξηγείται και η ομερτά μεταξύ τους.

Σίγμα

Διώξεις – «φωτιά» για τα Super Puma: Βρέθηκαν στρατιωτικοί με μίζες και λογαριασμούς στις νήσους Γκέρνσεϋ

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Μίζες αλλά και λογαριασμούς στρατιωτικών στη νήσο Γκέρνσεϋ, εντόπισε ηεισαγγελική έρευνα για την προμήθεια των ελικοπτέρων AS 332C1 Super Puma που προμηθεύτηκε το Ελληνικό Δημόσιο από την εταιρεία EUROCOPTER έναντι τιμήματος 21,04 δισ. δρχ.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος προέκυψε ότι οι εταιρείες «KESTREL» και «MALWERN», συμφερόντων των Σταύρου ΚΟΜΝΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη και Αλέξανδρου ΤΣΑΤΣΟΥ του Κωνσταντίνου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες στην  επίμαχη σύμβαση.Πόλεμος μέ πουλημένη στρατιωτική ἡγεσία γίνεται;2

Η εταιρεία «MALWERN» είναι υπεράκτια (off-shore) με έδρα τον Παναμά η οποία εμφανίστηκε να εμβάζει χρήματα και στην υπεράκτια εταιρεία του Γιώργου Καρατζαφέρη. 

5.5 εκάτ μίζες 

Ο τραπεζικός λογαριασμός που διατηρούσε στην Alpha Bank Jersey Ltd η εταιρία MALWERN πιστώθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2002 – 2008 με εμβάσματα συνολικού ύψους 5.500.000 ευρώ περίπου από τις λιβανέζικες εταιρείες με τις επωνυμίες «COPSI SAL» και «MEDIFIN SAL». Οι τελευταίες ανήκουν στον Omar Zeidan, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας EUROCOPTER, που προμήθευσε τα ελικόπτερα SUPER PUMA στο Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε «προμήθεια» / παράνομη πληρωμή για την μεσολάβηση των ως άνω επιχειρηματιών στην πώληση των ελικοπτέρων AS 332C1 Super Puma.

Οι εισαγγελείς διεπίστωσαν ότι πέντε εκατομμύρια από το ανωτέρω ποσό διοχετεύθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συμφερόντων των ιδιοκτητών της KESTREL Α.Ε (ΤΣΑΤΣΟΣ – ΚΟΜΝΟΠΟΥΛΟΣ) σε Ελλάδα, Τζέρσεϋ και Ελβετία. Τα υπόλοιπα  χρήματα, αφού αναμίχθηκαν με άλλα ποσά, μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν άμεσα ή έμμεσα σε Έλληνες πολίτες στις νήσους Γκέρνσεϋ. Ανάμεσα στους αποδέκτες βρίσκονται πρώην στελέχη της Ελληνικής Αεροπορίας.

Διώξεις-φωτιά

Με βάση τα ανωτέρω ευρήματα, κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ασκήθηκε από την Επίκουρη Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, ποινική δίωξη σε βάρος των:

1) Σταύρου ΚΟΜΝΟΠΟΥΛΟΥ, 2) Αλέξανδρου ΤΣΑΤΣΟΥ  και των στρατιωτικών για: 1) ενεργητική δωροδοκία στρεφομένη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσα υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, το αντικείμενο της οποίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (σε βάρος των πρώτου και δεύτερου των ανωτέρω),

2) παθητική δωροδοκία στρεφόμενη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσα υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, το αντικείμενο της οποίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (σε βάρος των τρίτου, τέταρτου και πέμπτου εξ αυτών) και

3) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση (σε βάρος αμφοτέρων).

Το έμβασμα στον ΚαρατζαφέρηΠόλεμος μέ πουλημένη στρατιωτική ἡγεσία γίνεται;1

Στο πλαίσιο της ίδιας προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας MALWERN πραγματοποιήθηκε, κατά το έτος 2008, έμβασμα ύψους 150.000 ευρώ προς την εταιρία CATALINA Ltd.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν σε συντονισμένες ενέργειες για να αποκαλύψουν ότι ο λογαριασμός της CATALINA είχε «υποδεχτεί» δυο (2) εμβάσματα συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 2007, από την εταιρεία National Properties, συμφερόντων Αλέξανδρου ΤΣΑΤΣΟΥ και αφετέρου προέκυψαν οι πραγματικοί και ισότιμοι δικαιούχοι της εταιρείας CATALINA, οι οποίοι είναι οι Γεώργιος και Ιωάννης Καρατζαφέρης.  Στα στοιχεία που τηρούσε η Τράπεζα για τον Γεώργιο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ βρέθηκαν έγγραφα της υπεράκτιας (offshore) εταιρείας με την επωνυμία «HOMERIC (GT)» με έδρα στα νησιά Τερκς και Κέικος. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε την 28-10-1983 και μετονομάστηκε αργότερα σε HOMERIC (TCI).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών ο οποίος με την σειρά του απέστειλε ερώτημα στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply