ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι ὄχι …«οἰκουμενική» ἡ ἀνασκαφὴ στὴν Ἀμφίπολιν!!!

ΟΧΙ κυρία μου!!!
Δὲν πρόκειται γιὰ «οἰκουμενική» ἀλλὰ γιὰ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ, γιὰ ΕΛΛΗΝΙΚΟ καὶ ὄχι οἰκουμενικὸ εὕρημα …..

Ἀκριβῶς ὅπως οἱ πυραμίδες τῆς Αἰγύπτου εἶναι ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ καὶ δηλώνουν τὸν ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
καὶ κανεὶς δὲν τὶς ἀποκαλεῖ οἰκουμενικές…
Ὅπως τὸ Στόουνχενζ, ὅπως καὶ κάθε ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ καὶ ἀπὸ τὸν λαὸ ποὺ τὸ δημιούργησε.

Γιατὶ κατὰ τὸ πῶς τὸ πᾶτε «τὰ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ καὶ τὰ δικά τους ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!
Ἒ δὲν πάει ἔτσι!!!

Εὐσρατία Σουραβλᾶ

Κ. Περιστέρη: Καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή στην Αμφίπολη, που όμοιά της δεν υπάρχει

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιείται συμβολικά στην Αμφίπολη. Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τίμησε για την προσφορά της την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη. «Σεβόμαστε, εκτιμούμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακαλουθούμε νύκτα μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά της, η κα Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για «καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει. Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, η κα Περιστέρη είπε: “Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστᨔ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφιπόλεως, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή «αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας».

Μετά τη βράβευσή της, η κα Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο τιτλοφορείται «Μεθυσμένος έρωτας».

Ἀμφίπολις

Leave a Reply