Ἐφαρμογὴ σὲ κινητὰ κατὰ τῶν τοκογλύφων …ΔΕΝ ὑπάρχει!

Εφαρμογή κατά των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων δεν υπάρχει αλλά εφαρμογή κατά των γραφικών νεοναζί υπάρχει.

Εφαρμογή για smartphones «κατά των ναζί»

Ένας γερμανικός σύλλογος τον οποίο υποστηρίζει η πόλη και το ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου παρουσίασε την Τρίτη μία εφαρμογή για smartphones «εναντίον των ναζί».

«Κάθε χρήστης της εφαρμογής θα λαμβάνει, εφόσον το επιθυμεί, αυτόματες ενημερώσεις σχετικά με κάθε δραστηριότητα των οργανώσεων των νεοναζί στο Βερολίνο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπιάνκα Κλόζε, διευθύντρια του Συλλόγου για τον Δημοκρατικό Πολιτισμό (VdK) με έδρα το Βερολίνο.

Ο χρήστης «θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε δράσεις εναντίον αυτών των εξτρεμιστικών κινημάτων, δηλαδή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις εναντίον τους, που θα γνωστοποιούνται κυρίως μέσω της εφαρμογής ή για παράδειγμα να κρεμάσει ένα πανό από το παράθυρό του» προσέθεσε η ίδια.

Η οργάνωση VdK δοκίμασε πιλοτικά το πρόγραμμα αυτό με τα μέλη της ομάδας «Το Βερολίνο εναντίον των ναζί» (Berlin gegen Nazis), που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014, προκειμένου να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών εναντίον της εξτρεμιστικής Δεξιάς.

Η εφαρμογή, που έχει ονομαστεί «Gegen Nazis» (Εναντίον των Ναζί) μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν στα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Android και στα iPhone και είναι διαθέσιμη σε 3 γλώσσες: τα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά. Λειτουργεί βάση ενός διαδραστικού χάρτη του Βερολίνου όπου καταγράφονται οι διαδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων και όλες οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται εναντίον τους σε πραγματικό χρόνο.

Η Ντιλέκ Κολάτ, που είναι υπεύθυνη για τα χαρτοφυλάκια της Εργασίας, της Εντάξεως και των Γυναικών στην κυβέρνηση του κρατιδίου, εξέφρασε την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία αυτή.

«Το Βερολίνο είναι μία πόλη ανοικτή και ανεκτική. Η εφαρμογή στοχεύει στο να συνοδεύσει τους Βερολινέζους στην δέσμευσή τους εναντίον του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του εξτρεμισμού» τόνισε η ίδια σε ένα δελτίο τύπου.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply