Πραξικόπημα …«δημοκρατίας» στὴν Μολδαβία ὑπὲρ Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως!

Στην Μολδαβία απηγόρευσαν, λίγο πριν τις εκλογές, το φιλορωσσικό κόμμα, για να μπορέσει να επανεκλεγεί το υπό κατάρρευση φιλο-ευρωπαϊκό μαφιόζικο κόμμα.

Στην Ελλάδα έβαλαν φυλακή τον Παπαγεωργόπουλο για να βγει ο Μπουτάρης.
Έβαλαν φυλακή την Χ.Α για ν’ ανέβει ο φιλο-ευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ των εκατομμυριούχων και των πρασινοφρουρών.

Οἱ gangsters τῆς βουλῆς.

Η Ευρώπη των Rothschild στηρίζει την …«Δημοκρατία» ΜΟΝΟΝ όταν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι νεκροί ή στην φυλακή. Διαφορετικά είναι πρόθυμοι να στηρίξουν και γνωστούς ανώμαλους Δικτάτορες και Δολοφόνους μέχρι η «Δημοκρατία» να φέρει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Σίγμα

Υ.Γ. Όταν δεν τους βγαίνει η συνωμοσια μεχρι και …τανκς κατεβάζουν!!!

Διαβάστε τι έγινε στην Μολδαβία για να παραμείνει στην εξουσία ο προστατευόμενος γκάνγκστερ της ΕΕ.
(Αυτό είναι «πραξικόπημα», σε εισαγωγικά. Όχι ξεκάθαρο πραξικόπημα!)

Εκλογές Μολδαβίας: «Πραξικόπημα» της φιλο-ΕΕ κυβέρνησης

Σημεία και τέρατα έκανε ο φιλογερμανικός συνασπισμόςν που κυβερνά την Μολδαβίαν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής για να μπορέσει να διατηρήσει την εξουσία. Έφτασε μέχρι του εξωφρενικού σημείου τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, την Πέμπτη, να… απαγορεύσει την συμμετοχή στις εκλογές ενός φιλορωσσικού κόμματος που θα έμπαινε σίγουρα στην Βουλή και θα έδινε την νίκη στο αντι-ΕΕ στρατόπεδο!!!

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα του φιλο-ΕΕ κυβερνητικού συνασπισμού, το οποίο ανήκει στον Μολδαβό ολιγάρχη Βλαντ Φιλάτ, έχασε δέκα ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες!

Κατρακύλησε στο 19,4% και ήλθε δεύτερο κόμμα, πίσω από το πιο ανοιχτά φιλορωσσικό μολδαβικό κόμμα, το Σοσιαλιστικό, το οποίο έκανε την έκπληξη και ήρθε πρώτο με 21,5%. Ξεπέρασε έτσι το επίσης φιλορωσσικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια έπαιρνε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ποσοστό μεταξύ 40% και 50%. Αυτή την φορά οι κομμουνιστές ήρθαν τρίτοι με μόνο 17,9% των ψήφων.

Αιτία της συρρικνώσεως της εκλογικής τους επιρροής ήταν το γεγονός ότι ο 73χρονος ηγέτης του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Μολδαβίας Βλαντιμίρ Βορόνιν έκανε «νερά» αναφορικά με τον φιλορωσσικό προσανατολισμό του κόμματός του.

Αλλωστε ο Βορόνιν ήταν αυτός που ως πρόεδρος της Μολδαβίας άρχισε τις διαπραγματεύσεις για την εταιρική σχέση ΕΕ – Μολδαβίας. Αντιθέτως, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της ακυρώσεως της συμφωνίας συνδέσεως ΕΕ – Μολδαβίας και υποστηρίζει την ένταξη της Μολδαβίας στην τελωνειακή ένωση της οποίας ηγείται η Ρωσσία.

Η προεκλογική του εκστρατεία μάλιστα βασίστηκε σε αφίσες που απεικονίζουν τον ηγέτη των Μολδαβών σοσιαλιστών Ιγκόρ Ντοντόν με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Με αυτήν τη γραμμή βγήκε πρώτο κόμμα. «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έγινε η κύρια δύναμη της αντιπολιτεύσεως. Θέλουμε το μέλλον μας να είναι με τους παραδοσιακούς εταίρους μας. Θα είμαστε μαζί με την Ρωσσία!» δήλωσε ο Ντοντόν μόλις ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο Ντοντόν θα ήταν ήδη πρωθυπουργός, αν η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στο ομολογουμένως πρωτοφανές εκλογικό πραξικόπημα να απαγορεύσει, θέτοντας εκτός νόμου, το φιλορωσσικό κόμμα Πατρίδα, του Μολδαβορώσσου επιχειρηματία Ρενάτο Ουσάτι, μόλις διεπίστωσε ότι το κόμμα αυτό θα έμπαινε σίγουρα στην Βουλή τρεις (!) ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος αυτού έγινε με πρόσχημα ότι δήθεν το χρηματοδότησαν ρωσσικές πηγές με… 500.000 ευρώ! Ο Ουσάτι έφυγε αμέσως από την Μολδαβία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για κατάρτιση σχεδίου δολοφονίας του. Την Τετάρτη, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση συνέλαβε τέσσερις άντρες ως δήθεν υπόπτους τελέσεως τρομοκρατικών πράξεων και την Παρασκευή τους κατηγόρησε ότι σχεδίαζαν… πραξικόπημα!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της Μολδαβίας ουσιαστικά απηγόρευσε στους Μολδαβούς μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ψηφίσουν.

Στην Ρωσσία, ιδιαιτέρως προκλητική ήταν η στάση της μολδαβικής κυβερνήσεως. Σωστά εκτιμώντας ότι οι Μολδαβοί που εργάζονται στην Ρωσσία ήταν πολύ πιθανόν να ψηφίσουν κόμματα της φιλορωσσικής μολδαβικής αντιπολιτεύσεως, η μολδαβική κυβέρνηση άνοιξε στην Ρωσσία, όπου ζουν περίπου 700.000 Μολδαβοί μετανάστες, μόνο… 5 (ναι, πέντε!) εκλογικά τμήματα. Αν υποθέσει κανείς ότι από τους 700.000 Μολδαβούς της Ρωσσίας περίπου 400.000 με 500.000 είναι σε ηλικία που έχουν δικαίωμα ψήφου, θα έπρεπε να ψηφίσουν σε μία ημέρα σε κάθε εκλογικό τμήμα περίπου… 100.000 ψηφοφόροι!!! Τελικά, από τους 700.000 Μολδαβούς της Ρωσσίας ψήφισαν μόνο… 15.000 – δηλαδή 3.000 άτομα σε κάθε εκλογικό τμήμα! Με αυτές τις πραξικοπηματικές κινήσεις όμως ο φιλο-ΕΕ κυβερνητικός συνασπισμός της Μολδαβίας κατέκτησε, έστω και οριακά, την νίκη.

Οι Δημοκρατικοί πήραν το 15,7% των ψήφων και οι Φιλελεύθεροι το 9,4%, οπότε συνολικά ο κυβερνητικός συνασπισμός πήρε λίγο πάνω από το 44% των ψήφων και η φιλορωσσική αντιπολίτευση λίγο κάτω από το 40%. Η κυβέρνηση «ανέστησε» ξαφνικά μια φράξια «μεταρρυθμιστών» κομμουνιστών, την οποία χρηματοδότησε και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει αρχικά που ταυτίζονται με εκείνα του κομμουνιστικού κόμματος! Οι «Μεταρρυθμιστές Κομμουνιστές» της κυβερνήσεως πέτυχαν να παραπλανήσουν αδαείς ψηφοφόρους και πήραν 4%, αφαιρώντας ουσιαστικά τις ψήφους αυτές από το φιλορωσσικό μπλοκ! Ένας επίσης φιλορωσσικός σχηματισμός που συμμετείχε στις εκλογές, το Μπλοκ υπέρ της Τελωνειακής Ενώσεως με την Ρωσσία, πήρε 4% των ψήφων, αλλά δεν εκπροσωπείται στο μολδαβικό κοινοβούλιο, καθώς το όριο εισόδου σε αυτό βρίσκεται στο 6%. Η τελική κατάληξη όλων αυτών των μηχανορραφιών είναι ότι κατάφεραν να δώσουν στην φιλο-ΕΕ μειοψηφία την κυβέρνηση της Μολδαβίας!

ΕΘΝΟΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply