Οἱ Ἰσραηλινοὶ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ νὰ ἁρπάξουν τὸ νερὸ τῆς Θεσσαλονίκης κι ἄς ὑπάρχῃ δημοψήφισμα ποὺ ΔΕΝ τὸ ἐπιτρέπει!!!

Το δημοψήφισμα για το νερό ΔΕΝ αφορά στην κυβέρνηση και στον Μπουτάρη.
Ουσιαστικά την δική μας γνώμη την έχουν …γραμμένη. Ούτε τους τύπους κρατούν!!!
Να αρπάξουν όλους τους πόρους και αυτό να φαίνεται …νομιμοφανές!!!

Γιατί ΠΑΝΤΑ οἱ «ΔΙΚΟΙ» μας ἐκπρόσωποι κάνουν τά ἀντίθετα ἀπό αὐτά πού θέλουμε;

Ποιός δέν ἤθελε τό δημοψήφισμα εἴπαμε;

Ὅλων τῶν εἰδῶν οἱ ἀποπροσανατολισμοὶ γιὰ νὰ ἁρπάξουν τὸ νερό!!!

Οι Ισραηλινοί βιάζονται να βάλουν στο χέρι την κερδοφόρο Ύδρευση της Θεσσαλονίκης που οι προδότες και πράκτορές τους στην Βουλή ιδιωτικοποίησαν χωρίς φυσικά να μας ρωτήσουν.

Προσέξτε όμως κάτι πολύ σημαντικό!!! Η εταιρεία υδρεύσεως του Ισραήλ παραμένει …ΔΗΜΟΣΙΑ

Σίγμα

Από την Ναυτεμπορική:

Mekorot: «Μην μας αναγκάσετε να πάμε στα δικαστήρια»

Η δημόσια εταιρεία ύδρευσης του Ισραήλ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Με προσφυγή στην δικαιοσύνη προειδοποιεί η Εθνική Εταιρεία Νερού στο Ισραήλ, Mekorot, για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ ΕΥΑΠΣ+3,79% διεκόπη «χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας της επιχειρήσεως, «το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να πάμε στα δικαστήρια».
Στο πλαίσιο συζητήσεως με περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων στο Τελ Αβίβ, ο επικεφαλής Business Development της Mekorot Noah Gal ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν δεν θέλετε οι ίδιοι να ιδιωτικοποιήσετε, εμείς δεν μπορούμε να σας πιέσουμε να το κάνετε. Ωστόσο, να μας το πείτε για να το γνωρίζουμε. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να πάμε στα δικαστήρια, διότι έχουμε ήδη ξοδέψει χρήματα για την συμμετοχή στην διαδικασία».
Στον διαγωνισμό ιδιωτικοποιήσεως της ΕΥΑΘ συμμετέχουν δύο επενδυτικά σχήματα. Το πρώτο αποτελείται από την SUEZ Environment SAS και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. Το δεύτερο απαρτίζουν η MEKOROT Development and Enterprise Ltd, η Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών, η MIYA Water Projects Netherlands BV και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABETE.
Ο διαγωνισμός για την διάθεση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο όταν -την περίοδο λήξεως της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών (τέλος Ιουνίου 2014)- έλαβε παράταση επ’ αόριστον. Είχε μεσολαβήσει (τέλος Μαΐου 2014) απόφαση του ΣτΕ, μετά από προσφυγή πολιτών, για την μεταφορά του 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ+1,23% στο ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έκρινε ότι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με τα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που αφορούν στην μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών και στην κατοχύρωση της προστασίας της υγείας, αντίστοιχα. Μετά την δικαστική απόφαση, το ΤΑΙΠΕΔ επέστρεψε στην ΕΥΔΑΠ (τέλος Ιουνίου 2014) τις μετοχές που είχε λάβει από το ελληνικό δημόσιο το 2012.
Ελληνικές πηγές υπογραμμίζουν στην «Ν» ότι υπάρχει προετοιμασία σε προχωρημένο στάδιο (από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ) η οποία βρίσκεται στην διάθεση της ΕΥΑΘ και επισημαίνουν ότι οι λόγοι της εμπλοκής στον διαγωνισμό είναι σαφώς πολιτικοί. Ειδικότερα, τονίζουν, αυτοί σχετίζονται με την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ -η οποία μπορεί να βρει εφαρμογή και στην περίπτωση της ΕΥΑΘ- εν μέσω των ευρυτέρων πολιτικών εξελίξεων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ισραηλινή εταιρεία, η οποία προειδοποιεί για προσφυγή στην δικαιοσύνη, έχει καταβάλει ήδη χρηματικά ποσά για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, τουλάχιστον σε επίπεδο συμβούλων.
Επί του παρόντος το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 74% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ. Το 5% ανήκει στην Suez Environment Company. Το υπόλοιπο είναι ελευθέρας διαπραγματεύσεως.Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
«Ο κόσμος δεν έχει λόγο να φοβάται. Δεν είμαστε ιδιωτική αλλά δημόσια εταιρεία, η οποία ασφαλώς υπολογίζει την παράμετρο του κέρδους, ωστόσο, δεν λειτουργεί στην λογική «πώς θα φάμε χρήματα». Εμείς επενδύουμε σε projects τα οποία θεωρούμε πραγματικά χρήσιμα για την περιοχή στην οποία υλοποιούνται. Και το νερό της Θεσσαλονίκης χρειάζεται management», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Gal, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» αναφορικά με τις αντιδράσεις οι οποίες καταγράφονται στην Ελλάδα γύρω από το καθεστώς της ιδιοκτησίας και διαχειρίσεως των υποδομών υδρεύσεως.
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αυξήσεως των τιμών στην περίπτωση ιδιωτικοποιήσεως της εταιρείας, εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, υπό την έννοια ότι οι τιμές θα είναι απόρροια της συμφωνίας που θα συναφθεί με το ελληνικό κράτος. Ωστόσο, παρατήρησε: «Στο τέλος της ημέρας, είτε η εταιρεία είναι ιδιωτική, είτε είναι δημόσια, αναγκαστικά θα πληρώσεις περισσότερο για το νερό. Πόσο περισσότερο; Είναι προς συζήτηση. Αλλά οι πολίτες σε όλες τις χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να μην πληρώνουν για το νερό». Συγκεκριμένα, αναφερόταν στις υψηλές απαιτήσεις που απορρέουν από τις σύγχρονες ανάγκες στον τομέα της υδρεύσεως και οι οποίες οδηγούν, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, τις δραστηριότητες των εταιρειών του κλάδου.

MEKOROT
H Mekorot προσεγγίζει την περίπτωση της ΕΥΑΘ συν τοις άλλοις ως δοκιμαστικό τεστ για πιθανή μελλοντική ανάμειξη στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία «είναι πολύ μεγάλη» για τους Ισραηλινούς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην ελληνική πραγματικότητα.
Περιγράφοντας το «βιογραφικό» της Mekorot, την οποία κατέταξε ανάμεσα στις 10 καλλίτερες παγκοσμίως, ο επικεφαλής Business Development σημείωσε ότι η εταιρεία παρέχει το 80% του πόσιμου νερού και το 70% της συνολικής καταναλώσρεως νερού στο Ισραήλ, έχει μειώσει κατά 1,5% μεσοσταθμικά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση, διαχειρίζεται την λειτουργία 34 εργοστασίων αφαλατώσεως, έχει εκτελέσει 1.000 γεωτρήσεις νερού στην Μέση Ανατολή, διενεργεί 271.000 τεστ ποιότητας νερού κάθε χρόνο, ανακυκλώνει κατά 60% λύματα για γεωργική χρήση και εφαρμόζει τεχνολογίες φιλτραρίσματος νερού. Συνολικά εφαρμόζει και σχεδιάζει 100 μεγάλα έργα εντός και εκτός συνόρων, στην Κύπρο, την Αργεντινή, το Μεξικό, το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και σε χώρες της Αφρικής και της Ινδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχος της ελληνικής κυβερνήσεως είχε προσεγγίσει την ισραηλινή εταιρεία πριν από έναν χρόνο συζητώντας την υλοποίηση υδρευτικού έργου σε 14 ελληνικά νησιά, ωστόσο, η διαδικασία δεν προχώρησε. «Πολλοί κερδίζουν χρήματα στην Ελλάδα από την διανομή νερού στα νερά μέσω δεξαμενοπλοίων, οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν δυσκολίες», αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή στο Τελ Αβίβ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply