«Ἀπὸ τὴν μία τὰ βάζεις μὲ τὸ σύστημα κι ἀπὸ τὴν ἄλλην βρίζεις κάποιο παλληκαράκι ποὺ τὰ ἔβαλε μὲ τὸ σύστημα…»

 «…Μήπως κάτι κάνεις λάθος;»

Μου έθεσαν την παραπάνω ερώτηση και πρέπει να απαντήσω.

Δες το παιδάκι αυτό.
Δεν θεωρώ ότι πρόλαβε να καταλάβει τι παίζει κι ότι βρέθηκε με πολεμικά όπλα στο χέρι, πριν ξεπεράσει την ακμή ή πριν βρει καλά καλά γκόμενα…
Είναι κάτι άρρωστο κι επικίνδυνο. Δείχνει τραγική αμέλεια από τους γονείς του. Άλλωστε όταν βρέθηκε 15 ετών, ασυνόδευτος βράδυ στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε ναρκομανείς και μαστροπούς,  καταλαβαίνουμε πόσο νοιάζονταν οι δικοί του.
Σημείωσε ότι παιδιά 14 ετών οριακά επιτρέπεται να ανεβαίνουν ασυνόδευτα σε ασανσέρ κι ο Ρωμανός με τον Αλέξη γυρνούσαν μόνοι τους βραδιάτικα σε κακόφημη γειτονιά και ΠΟΛΥ μακριά από τα σπίτια τους.

Το παιδί αυτό, εφόσον είχε λεφτά, προφανώς δεν είχε ποτέ την αγωνία αν θα τους κόψουν το ρεύμα ή το νερό.
Δεν κρύωσε ποτέ το πουλάκι του, δεν έκανε ποτέ μπάνιο με παγωμένο νερό, δεν φόρεσε ποτέ τρύπιο βρακί, δεν χρειάστηκε να πάει περπατώντας στο σχολείο του, δεν χρειάστηκε να φορέσει τα ρούχα του μεγάλου του αδερφού, δεν παρακάλεσε ποτέ να του πάρουν έναν μαρκαδόρο, δεν χρειάστηκε ποτέ να μοιράζει πίτσες μέσα στον χειμώνα.
Δεν θέλω, δεν γίνεται και δεν μπορεί ένα τέτοιο παιδάκι να κάνει …επανάσταση.

 Άλλωστε…
Ποτέ και κανένας τοκογλύφος δεν έχασε λεφτά από ληστεία ή από πτώχευση.
Εκτός αν δεν ξέρεις ΠΟΙΟΙ πλήρωσαν τα κλεμμένα του Κοσκωτά, της PROTON και του ΤΤ.
Η χώρας μας δημιουργήθηκε από τοκογλύφους και όλοι οι νόμοι προστατεύουν τα συμφέροντά τους.
Γι’ αυτό και όλα τα λεφτά της Πειραιώς να σηκώσει ο Σάλλας και να φύγει, οι φοροολογούμενοι θα …«διασώσουν» την Τράπεζα.
Οι Αμερικανοί έσωσαν την LEHMAN BROS και οι Έλληνες την Πειραιώς κλπ

Αν ήθελε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να επιτεθεί στο σύστημα ο Ρωμανός, εκεί στην γειτονιά του έχει σφηκοφωλιά λαμογιών.
Θα μπορούσε να κάψει 5-10 Πόρσε πριν φτάσει στο φιλήσυχο Βελβεντό Κοζάνης για να τους κουβαλήσει την τρομοκρατία.
Θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε κάποια βίλα, να καταλάβει μία τράπεζα στην Γλυφάδα .
Αλλά θα μπορούσε να κάνει κάτι ακόμη πιο απλό…
Να ζητήσει από την μάνα του λεφτά για να αγοράσει τρόφιμα στους αστέγους. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο τεράστιο κτήμα του παππού του 1000 αστέγους.

Επαναστάσεις με τα λεφτά των άλλων, των φορολογουμένων δηλαδή,  από κολλεγιόπαιδα με υψηλές γνωριμίες και στήριξη από τα κανάλια των εφοπλιστών και τους εκατομμυριούχους της αριστεράς και της δημοσιογραφίας εγώ δεν θέλω.

Άρχισα να αμφιβάλλω πλέον αν ελευθερωθήκαμε τελικά ή αν γίναμε μέρος μίας ακόμα πιο ανίκητης κι αδίστακτης αυτοκρατορίας,  που μας έδωσε την εντύπωση ότι έχουμε ελευθερία επιλογής, ενώ στην πραγματικότητα, εδώ και 140 χρόνια «εκλέγουμε» ανθρώπους της Δυναστείας Μητσοτάκη.
Εφόσον είχαμε ανέκαθεν ΙΔΙΩΤΙΚΗ κεντρική τράπεζα, δηλαδή ήμασταν διασωληνομένοι με τους τραπεζίτες, πρακτικά δεν ελευθερωθήκαμε αλλά σκλαβωθήκαμε και καταδικαστήκαμε σε αργό θάνατο, από τον οποίο φάινεται πολύ δύσκολο να γλυτώσουμε….

Εάν 500.000 και 1.000.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα δεν προκάλεσαν ούτε μισή παραίτηση πολιτικού, καταλαβαίνες ότι οι μόνες επαναστάσεις κι ανατροπές που πετυχαίνουν είναι αυτές που …«βολεύουν», σχεδιάζονται κι εκτελούνται από το ίδιο το «σύστημα». Αλλιώς 500.000 ή 1.000.000  κόσμος  είναι σαν ένα σκόρπιο κοπάδι, που δεν ξέρει ούτε τον πραγματικό εχθρό του, ούτε τις αδυναμίες του συστήματος, ούτε τον τρόπο να το πλήξει.
Κιθάρες είχαν στο Σϋνταγμα αντί για μολότοφ.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κουνώντας μία σημαία και τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη πέφτουν οι Χούντες γιατί έτσι …έδειξε η τηλεόραση. Αλλά δεν μας είπαν ότι η οργή κατά της Χούντας προκλήθηκε με προβοκάτσιες από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές…
Θέλει «καλό μαγείρεμα» η κάθε …«επανάσταση»…
Θέλει και προβοκάτσια… Αλλιώς το κοπάδι δεν εξοργίζεται με τίποτα.

Κι από την άλλη…
Εγώ στα 35 μου βρέθηκα βράδυ στην Ομόνοια και έσφιξε η καρδιά μου.
Στα 20 μου κυκλοφορούσα βράδυ στο κέντρο της Ρώμης όπου σπούδαζα και δεν ένοιωσα αυτό που ένοιωσα στην Ομόνοια.
Ένα παιδάκι 15 ετών που θα του την πέσουν ναρκομανείς ή μεθυσμένοι ή απλά βλαμμένοι ή ένας παιδεραστής … ΠΟΙΟΣ θα το σώσει; Ποιος θα ασχοληθεί; Εκεί που ακόμα και να δουν ποιος το έκανε …αυτός ίσως δεν θα έχει καν χαρτιά, δεν θα είναι πουθενά καταγεγραμμένος.

Και στην Γιουγκοσλαβία η CIA κουβαλούσε μισθοφόρους τζιχαντιστές που παρίσταναν τους Βοσνίους Διαφορετικά κανένας Βόσνιος δεν θα είχε λόγω να σφάξει τον Σέρβο αδερφό του.
Το ίδιο έγινε και στην Συρία… Με ξένους μισθοφόρους και σφαγές προσπαθούν να εκκινήσουν εμφύλιο και να πέσει ο Άσαντ.

Αυτά δεν τα ξέρει ο Ρωμανός και … ό,τι «επανάσταση» και να κάνει ή θα κινδυνέψει η δική του ζωή ή κάποιου που θα βρεθεί στον δρόμο του.
Το σύστημα δεν σκοτίζεται ούτε με 1000 Ρωμανούς γιατί έχει στην διάθεσή του περισσότερους πιο έμπειρους και πειθαρχημένους αστυνομικούς και αν χρειαστεί και ο στρατός θα βοηθήσει για να μην πληγεί η …«Δημοκρατία»  τους…

Οι τράπεζες χρεώνουν σ’ εμάς τις απώλειές τους…
Ό,τι θα έπαιρνε ο Ρωμανός, θα το πληρώναμε εμείς σε εγγυήσεις κι ανακεφαλιοποιήσεις.
Οι Τράπεζες λόγω της ανακεφαλαιοποιήσεως είναι ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ…
Γι΄ αυτό μοιράζουν τόσο χρήμα στον τύπο, κάτι που έκανε παλιά ο εθνικός ΟΠΑΠ.
Δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις πλούτο από το σύστημα (από εφορία ή τράπεζα) χωρίς να επιβαρύνεις τους άλλους. Όλες οι δράσεις των κουκουλοφόρων επιβαρύνουν πάντα τους απλούς πολίτες, είτε καίνε μαγαζιά, ή κάδους ή τραίνα
Εμείς πληρώνουμε κι όχι η λίστα Λαγκάρντ.

Αν θέλει να πλήξει το κεφάλαιο πρέπει να πλήξει ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία κι αφού εξασφαλίσει ότι ΔΕΝ είναι ασφαλισμένη σε ΚΡΑΤΙΚΟ φορέα.
Γιατί οι επικυρίαρχοι αυτό κάνουν… Ακόμα και οι Ασφάλειες έχουν από πίσω το κράτος σε περίπτωση που χρεωκοπήσουν…
Είναι καλά στημένο το παιχνίδι ώστε να μην χάνει εύκολα.
Γι’ αυτό αυτοί ολοένα πλουτίζουν κι εμείς ολοένα …πτωχεύουμε.
Ακόμα και να κάψουν 100 τράπεζες  είμαι σίγουρος ότι η αποκατάστασή τους θα πληρωθεί από εμάς. Είτε μέσω ασφαλείας είτε με άλλο τρόπο.

Το σύστημα είναι δαιμονικά έξυπνο και έχει εμπειρία χιλιάδων ετών στην διαχείριση κρατών. Δεν περιμένουν έναν Ρωμανό να τους προκαλέσει έστω και μία αμυχή.

Επιπλέον και μόνο που τα ΜΜΕ ανέλαβαν υποστηρικτικό ρόλο,  ειδικά γι’ αυτόν κι όχι για τα δεκάδες αλβανάκια που καταστρέφονται, επίσης η υπόθεση βρωμάει. Θέλουν να κάνουν τον κόσμο θετικό σε μία εξαίρεση,  αλλά προφανώς δεν θέλουν να γενικευτεί και στους άλλους νεαρούς που κρατούνται. Το να είμαστε πάντα αντίθετοι σε ότι μας προτείνουν είναι ασφαλές. Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση αυτοί να δουλέψουν ΕΝΑΝΤΙΑ στα δικά τους συμφέροντα και άρα σύμφωνα με τα δικά μας.

Αν αρχίζεις λοιπόν να ταυτίζεσαι με την άποψη καναλιών κλπ  είσαι σε λάθος δρόμο εξ ορισμού…
Δεν χρειάζεται καν να ψάξεις τον λόγο. Δεν μπορεί να έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας …εξ ορισμού.

Παράλογο είναι να πιστεύεις ότι οι Έλληνες αποφασίζουν και δρουν για την Ελλάδα,  σε μία χώρα που ακόμα και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη διεγράφη  με τηλεφώνημα από το Λόμπυ της Νέας Υόρκης.

Σίγμα

 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “«Ἀπὸ τὴν μία τὰ βάζεις μὲ τὸ σύστημα κι ἀπὸ τὴν ἄλλην βρίζεις κάποιο παλληκαράκι ποὺ τὰ ἔβαλε μὲ τὸ σύστημα…»

  1. ο ρωμανος και ο καθε ρωμανος (καμια φορα μπορει να τον λενε πιστοριους, καμια φορα μικρο αλεξη κ.ο.κ.) ειναι απλως μια βαλβιδα αποσυμπιεσης…επειδη ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως λειτουργει ενας ανθρωπος
    παιρνουν και τα καταλληλα μετρα…

    Φορτιζουν συναισθηματικα τον ακροατη για να ξεχασει το σημαντικο….
    παιρνανε οτι θελουνε και πασαρουν μπαλα,πορνο μενεγακη και “ρωμανους”…

    αληθεια ποιο ειναι το σημαντικο? σιγουρα δεν ειναι ουτε o alexis, ουτε
    τα πετρελαια, ουτε το αεριο, ουτε ο χρυσος……………αυτα επι της
    ΟΥΣΙΑΣ δεν αξιζουν ουτε 1 σεντ..ειναι απλα η αφορμη…το δολωμα που κανεις δεν μπορει να ξεφυγει…και ετσι εγκλωβιζονται ολοι μεσα….

    επισης και μια σημειωση: οποιοδηποτε αρθρο, μας “ενημερωνει”
    για ενα “συστημα”, κτλ κτλ λειτουργει ΕΠΙΣΗΣ σαν βαλβιδα αποσυμπιεσης…διοτι δινει ΠΛΗΡΟ-ΦΟΡΙΑ και οχι ΓΝΩΣΗ…
    για αυτο το συστημα εχει ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙ τους ανθρωπους να
    ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ πληροφοριες…ωστε ΟΣΟ επαναστατικα και να γραψει
    καποιος…να μην αλλαξει κατι…γιατι δεν μπορουν να σκεφτουν ουτε δραμι παραπερα (γιατι θα το ειχαν κανει ηδη οι αρθρογραφοι)…για να μην δουνε την ΓΝΩΣΗ, αλλα να “μιλανε” για αυτη…

    το συστημα ειναι πιο πονηρο απο οσο καποιοι νομιζουν…γιατι εχει ΑΛΛΟΥΣ στοχους….

    (το πρωτο σχολιο να διαγραφει-ειναι λαθος)

Leave a Reply