Οἱ τράπεζες ΔΕΝ ἔχουν δικαίωμα στοὺς πλειστηριασμούς!!!

Μέ ποιούς εἶναι αὐτοί πού διενεργοῦν τούς πλειστηριασμούς;
Μέ τούς πολῖτες ἤ μέ τούς τραπεζῖτες;

Ἐπὶ τέλους πρέπει νὰ τὸ ἀποδείξουν. Ὅλοι μας πρέπει νὰ τοποθετηθοῦμε.
ΟΛΟΙ μας πρέπει νὰ ἀποδείξουμε πὼς θέλουμε, ἀξίζουμε καὶ τελικῶς δικαιούμεθα τὴν Ἐλευθερία μας.
Κι αὐτὸ ΔΕΝ συμβαίνει μὲ εὐχολόγια καὶ μὲ τὸν ὠχαδελφισμό μας. Οὔτε θὰ τὸ κάνουν οἱ ἄλλοι γιὰ ἐμᾶς.
Οὔτε θὰ μᾶς χαριστῆ  κάτι.
Ὅλα, μὰ ΟΛΑ πρέπει ΜΟΝΟΙ μας καὶ νὰ τὰ διεκδικήσουμε καὶ νὰ τὰ κερδίσουμε καὶ νὰ τὰ κτίσουμε ἀπὸ τὴν ἀρχή.

Ἄς ἐπιστρέψουμε ὅμως στοὺς ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ὑπαλλήλους.
Διότι ὅλοι αὐτοί, ποὺ συνεργοῦν μὲ τὸ κράτος ἐναντίον μας, ΔΕΝ εἶναι παρὰ ἡ οὐρὰ τῶν τραπεζῶν.
Διότι αὐτὰ τὰ ὄντα πρέπει νὰ ἀποφασίσουν γιὰ τὸ ἐὰν θὰ εἶναι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ὑπάλληλοι ἤ θὰ εἶναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ὑπάλληλοι!!!

Καὶ ἡ διαφορά τους, ὡς ἔννοιες, εἶναι ἁπλῆ:

Δημόσιοι ἤ Κρατικοί ὑπάλληλοι;

Δυστυχῶς ἤ εὐτυχῶς σὲ αὐτὸν τὸν ἀγῶνα, ἤ γιὰ τὴν ἀκρίβεια, σὲ αὐτὸν τὸν πόλεμο, ὑπάρχουν οἱ Ἕλληνες ἀπὸ τὴν μία μεριὰ καὶ οἱ ἐχθροί τους ἀπὸ τὴν ἄλλην. Αὐτὸ σημαίνει πὼς ὅλοι αὐτοὶ ποὺ δὲν θὰ ὑπερασπίζονται τὸ κοινὸ καλό, τὸ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δημόσιον συμφέρον καὶ τὴν Πατρίδα, συγκαταλέγονται στοὺς ΠΡΟΔΟΤΕΣ καὶ θὰ ἔχουν ἀνάλογη ἀντιμετώπισιν.

Ὁ ὁποιοσδήποτε κρατικὸς ὑπάλληλος, σὲ ὁποιοδήποτε σημεῖον τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ κι ἐὰν ὑπηρετῇ, ξέρει τὶ πρέπει καὶ τὶ ΔΕΝ πρέπει νὰ κάνῃ. Ὅσοι σιωποῦν, συμβάλλουν ἤ ἀκόμη καὶ προωθοῦν τὰ συμφέροντα τοῦ κράτους-Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως-(παλαιᾶς καί) νέας τάξεως πραγμάτων ἔχουν ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ τὴν κατάληξίν τους.

Ὁ Δῆμος Πετρουπόλεως, γιὰ παράδειγμα, ξεκινᾶ νὰ διαχωρίσῃ τὴν θέσιν του ἀπὸ τὸ κράτος.
Ἐὰν τὸ τηρήσῃ τότε ἔχει καλῶς.

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ, Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Το Ψήφισμα του Ενιαίου Συντονισμού που πέρασε με ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρουπόλεως και εκφωνήθηκε χθες, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στην δράση ακυρώσεως των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Ιλίου.

ΚΑΠΑ

Ἐὰν ὄχι…
Τὴν κατάληξιν τὴν γνωρίζουν.

Βέβαια…
Τὸ Κράτος, (ὀρθότερα ὁ Κράτος) ἄρχισε νὰ φοβᾶται.
Κι ὅταν κάποιος φοβᾶται ἀγριεύει… Κι ὅταν ἀγριεύῃ στέλνει τὰ …ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ του γιὰ νὰ μᾶς ἐκφοβίσουν.
Ἐκατὸ ΜΑΤατζῆδες ἔστειλαν στὸ Πρωτοδικεῖον Θεσσαλονίκης οἱ ῥιψάσπιδες

Θεσσαλονίκη: Πλειστηριασμοί κατοικιών με ΜΑΤ και εντάσεις

Ένταση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια κινητοποιήσεως ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι συγκεντρωμένοι αρχικά φώναζαν συνθήματα ενώ στην συνέχεια επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διαδικασία η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις αίθουσες του ισογείου του δικαστικού μεγάρου.

Αποτέλεσμα της εντάσεως ήταν να παρέμβουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που απώθησαν τους διαμαρτυρομένους από τις αίθουσες. Ωστόσο δεν ανεφέρθησαν ούτε προσαγωγές ούτε συλλήψεις.

Η χθεσινή ήταν η τετάρτη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών. Το σκηνικό εντάσεως δεν έλειψε ούτε τις προηγούμενες φορές, όταν, μάλιστα, διμοιρίες των μέτρων τάξεως είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις.

πηγή

 Οὔτε ἡ πρώτη φορὰ λοιπὸν εἶναι, μὰ οὔτε καὶ ἡ τελευταία.
Ὅμως…

Ἐδῶ ὑπάρχει ἕνα πολὺ μεγάλο «ὅμως», τὸ ὁποῖον ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὸ ἐὰν ἔχουν, ἤ ὄχι, δικαίωμα οἱ τράπεζες στοὺς πλειστηριασμούς.
Ἐρωτῶ λοιπόν.

Γιατί οἱ τράπεζες «τσίμπησαν» τά δισεκατομμύρια;
Μήπως γιά νά καλύψουν τήν ζημία τους ἀπό τήν μή πληρωμή τῶν «κοκκίνων δανείων»…
Χμμμ…
Μὰ ἐὰν ἔχουν πληρωθεῖ ἤδη, τότε γιατί ἀξιώνουν νά ξαναπληρωθοῦν;

ΟΛΟΙ οἱ πλειστηριασμοὶ κατοικιῶν ἀπὸ τράπεζες εἶναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ καὶ ἀντισυνταγματικοί.
Οἱ δικηγόροι τὸ γνωρίζουν καὶ ὀφείλουν νὰ ἐνημερώσουν τὶς ὁμάδες ποὺ δραστηριοποιοῦνται, γιὰ τὴν ἀκύρωσιν τῶν πλειστηριασμῶν, πρὸ κειμένου νὰ περάσουν ἐπὶ τέλους οἱ πολῖτες στὴν ἐπίθεσιν.
Καὶ διὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθὲς μόλις ἀπεφάσισε ἡ κυβέρνησις πὼς ἴσως καὶ νὰ μποροῦν νὰ …ἀναβληθοῦν οἱ πλειστηριασμοί.
Γιατί ἄρα γέ;

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί

Σε αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας για χρονικό διάστημα έξι μηνών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μπλοκάροντας έτσι την εκποίηση σπιτιών που ανήκουν σε οφειλέτες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί επί τάπητος και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Η «βουτιά» στις τιμές των ακινήτων έχει οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της αξίας των προσημειώσεων οι οποίες καλύπτουν τα στεγαστικά δάνεια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες. Στελέχη των συστημικών τραπεζών επισημαίνουν πως η πτώση των τιμών στα ακίνητα έχει επιφέρει μία μείωση της τάξεως του 15% – 20% στην αξία των προσημειώσεων, κάτι που επιτείνει το ήδη οξύ πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

ζούγκλα

Καὶ φυσικὰ ΔΕΝ εἶναι μόνον τὸ κράτος, ἀλλὰ καὶ οἱ …τράπεζες ποὺ ζητοῦν νὰ …ἀναβληθοῦν οἱ πλειστηριασμοί.
Ποιός στραβός δέν θέλει τό φῶς του;
Ἀπό πότε αυτός πού ἔχει νά λαμβάνῃ παραιτεῖται ἀπό τίς ἀπαιτήσεις του;

«Όχι» των τραπεζών στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικίαΟἱ τράπεζες ΔΕΝ ἔχουν δικαίωμα στοὺς πλειστηριασμούς!!!3

 Αντίθετες στο ενδεχόμενο της άρσεως απαγορεύσεως των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εμφανίζονται οι τράπεζες.

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο, έρχονται να προστεθούν και οι χθεσινές δηλώσεις του διεύθυνοντος συμβούλου της Eurobank Χρήστου Μεγάλου.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε πως ειδικά για την πρώτη κατοικία δεν έχει νόημα η άρση απαγορεύσεως των πλειστηριασμών, ενώ ο επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι, είτε απελευθερωθούν είτε όχι οι πλειστηριασμοί, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της τράπεζας στο θέμα της πρώτης κατοικίας. «Το κόστος διαχειρίσεως είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καλαντώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σάλλας είχε δηλώσει πως οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται», είχε πει χαρακτηριστικά κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της κυβερνήσεως με την Τρόικα, με την τελευταία να πιέζει για την άρση του καθεστώτος προστασίας που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία.

Μόνον ἡ πρώτη κατοικία εἶναι λοιπόν, γιὰ τὶς τράπεζες, τό πρόβλημα;
Ἤ μήπως γενικῶς ΟΛΑ τά «κόκκινα δάνεια» πού ἔχουν πρό πολλοῦ ἀποπληρωθεῖ;
Μήπως θά ἔπρεπε νά ζητούσαμε ἀπό τίς τράπεζες πρῶτα νά μᾶς ἐπιδείξουν τό ἐάν τό δικό μας δάνειον εἶναι μέσα στά ἐξοφληθέντα καί μετά νά τούς ἐπιτρέψουμε τό ὁ,τιδήποτε;
Διότι ἕνα συμπέρασμα εἶναι ἀληθές, ἀπὸ τὰ παραπάνω.
Οἱ τράπεζες ἔχουν πληρωθεῖ ἤδη.
Ἔχουν εἰσπράξει ἀπὸ τὸ κράτος ΟΛΟ τὸ ποσὸν τῶν «κοκκίνων δανείων» καὶ ΔΕΝ δικαιοῦνται νὰ προβοῦν σὲ πλειστηριασμούς. Αὐτὸ καὶ ΤΕΛΟΣ!!!

Φιλονόη

Σημείωσις

Ἐπεὶ δὴ πολλοὶ συμπολῖτες μας ΔΕΝ γνωρίζουν τὰ παραπάνω, καλὸ εἶναι, εἶτε κινδυνεύῃ τὸ ἀκίνητόν τους, εἶτε ὄχι, νὰ ξεκινήσουν σιγὰ σιγὰ νὰ συμπράττουν μὲ αὐτοὺς ποὺ ἤδη ἀκυρώνουν τὸν ἕναν πλειστηριασμὸ πίσω ἀπο τὸν ἄλλον.
Στὴν Κρήτη, στὴν Θεσσαλονίκη, στὴν Ἀττική, ἀλλὰ καὶ σὲ ὅλες σχεδὸν τὶς πόλεις μας, ἡ δράσις, κάθε Τετάρτη, εἶναι δεδομένη.

Ανακοίνωση:
~~~~~~~~~~~

Σε κάθε περιοχή ανά την Ελλάδα θα γίνουν ομάδες κρούσεως σε περίπτωση κατασχέσεως που δεν προλαβαίνουμε να αντικρούσουμε δικαστικώς, γιατί κάποιος μπορεί να δικάστηκε ερήμην κ.λ.π (είτε από τράπεζα είτε από εφορία, είτε από εταιρείες)!
Οι ομάδες αυτές θα αποτελούνται από 50-100 άτομα που θα βοηθούν και όμορες περιοχές!
Για συμμετοχές δηλώνετε το όνομα, τηλέφωνο, και περιοχή!
Θα συμμετέχετε σε κάθε πλειστηριασμό κ.λ.π άνθρωποι που βοηθήθηκαν και γλύτωσαν για το δικό τους σπίτι θα είναι υποχρεωτικό να μην λείπουν από την κάθε συγκέντρωση που θα υπάρχει για κάποιον άλλον συμπολίτη!

Δηλώστε συμμετοχές να βγάλουμε λίστα

Ὁμάδα κρούσεως κατὰ τῶν κατασχέσεων.

 Τὸ συμπέρασμα λοιπὸν εἶναι ἕνα: Μποροῦμε. Ὅσο αὐτοὶ εἶναι παράνομοι, ἀντισυνταγματικοὶ καὶ ἀνήθικοι ἐμεῖς ἔχουμε τὸν πρῶτο λόγο.
Αὐτοὶ παραμένουν ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Οἱ τράπεζες ΔΕΝ ἔχουν δικαίωμα στοὺς πλειστηριασμούς!!!

Leave a Reply