Ὁ Ἐρντογὰν ἐξελλίσσεται σὲ πρότυπο ἡγέτου μὲ πατριωτικὴ συνείδησιν.

Ὁ Ρετζὲπ Ταγυὶπ Ἐρντογᾶν, μοναδικὸ λαμπρὸ παράδειγμα πατριωτικοῦ ἡγέτη, ποὺ σὲβεται τὴν ἱστορία τοῦ λαοῦ του, ἀντιστεκόμενος στὴν δόλια προπαγάνδα τῆς Δύσεως.

Ὁ Μουσταφὰ Κεμὰλ ἐπέβαλε στανικὰ τὴν λατινικὴ γραφὴ στὴν τουρκικὴ γλῶσσα τὸ 1928, ἀντικαθιστῶντας τὸ ἀραβικὸ ἀλφάβητο καὶ ἀπὲκοψε ἔτσι τοὺς Τούρκους ἀπὸ ὅλα τὰ προγενέστερα συγγράμματά τους, καθὼς καὶ τὴν ἱστορία τους.
Αὐτὴν τὴν βίαιη ἐκδυτικοποίηση ἔχουν ὑποστεῖ ἀμφότερες οἱ κοινωνίες – καί τῆς σύγχρονης Ἑλλάδος καί τῆς κεμαλικῆς Τουρκίας.

Ἀλέξιος Ῥαφαηλίδης

Υ.Γ. Ἡ προωθούμενη ἀγλωσσία στὶς τριτοκοσμικὲς χῶρες, δορυφόρους τῆς δολίας Δύσεως, ἦσαν ἀνέκαθεν ὁ στόχος, τὸν ὁποῖο πραγματοποιοῦσαν, μέσω τῶν ὀργάνων τους, ἐγκαθιστῶντας κυβερνῆτες μαριονέτες σὲ κάθε μία ἀπὸ αὐτὲς.

Ερντογάν: Τα τούρκικα δεν είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας

Άλλη γλώσσα τα τούρκικα και άλλη τα «οθωμανικά» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και κατήγγειλε την υϊοθέτηση του λατινικού αλφαβήτου από τον Μουσταφά Κεμάλ.

Νέες απόψεις για την «νέα Τουρκία» που έχει στα σκαριά, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αγκυρα.

Τα τούρκικα δεν είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στην «σύγχρονη τουρκική γλώσσα» και στην Οθωμανική. «Είχαμε μια πολύ πλούσια γλώσσα, την Οθωμανική, που είχε την δυνατότητα να παράξει επιστήμη. Και μια ημέρα ξυπνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι αυτή η γλώσσα είχε χαθεί.» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην υϊοθέτηση από τον Μουσταφά Κεμάλ του λατινικού αλφαβήτου το 1927. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η γλωσσική αλλαγή επέβαλε στους Τούρκους να διδάσκονται την επιστήμη από ξένες γλώσσες. «Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεχάσουν χιλιάδες όρους και έννοιες, οι οποίες και αφαιρέθηκαν από τα λεξικά.» είπε ο Ερντογάν. Τόνισε δε, ότι είναι αδύνατον κάποιος να σπουδάσει φιλοσοφία με το ισχύον τουρκικό λεξιλόγιο: «Είτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις οθωμανικές λέξεις και έννοιες ή όρους από τα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά.»

Σύμπλεγμα κατωτερότητας έναντι της Δύσης

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε λόγο για σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχουν οι Τούρκοι έναντι της Δύσεως και τόνισε: «Δεν χρειάζεται να αντιγράφουμε και να ακολουθούμε την Δύση, αλλά να κινηθούμε στην γραμμή του Θείου δώρου που μας προσφέρει η γεωγραφική τοποθέτησή μας». 

πηγή

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply