Υἱὸς Μπουτάρη κι ὅμιλος Βαρδινογιάννη σὲ κοινὲς ἐπιχειρηματικὲς δράσεις

Θα γλύτωνε η Σαχάρα από την επέλαση της νέας τάξεως;
Μήπως θα απείχαν οι απόγονοι αυτών που σήμερα πραγματοποιούν τις επιθυμίες της νέας τάξεως;
Και ποιος θα μας …«διοικεί» αύριο;;;
Τόσα …«καλά» παιδιά προετοιμάζονται.

Σίγμα

Ο γιος του Μπουτάρη και το deal με τον Βαρδινογιάννη

Το κοινό project της Nur με την ΜΟΗ προβλέπεται να κάνει χρήση της ίδιας τεχνολογίας με εκείνη των έργων στην έρημο της Σαχάρας, για την καλλίτερη αξιοποίηση της ενέργειας, που παράγεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι ηλιοθερμικές μονάδες εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας.

Ενώ δηλαδή στα φωτοβολταϊκά η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για να παραχθεί απευθείας ηλεκτρική ενέργεια, στα ηλιοθερμικά η ενέργεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος στην συνέχεια αξιοποιείται σε στρόβιλους, για να παραχθεί ηλεκτρισμός.

Δουλειές στην έρημο

Η έρημος της Σαχάρα γίνεται επενδυτική «όαση», για όσους ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν την ηλιακή της ενέργεια, με στόχο την τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με πράσινη ενέργεια. Γι’ αυτό και αναμένεται πολλοί εγχώριοι και ξένοι παίκτες να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Nur Energy του Μιχάλη Μπουτάρη, η οποία σχεδιάζει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα την ανάπτυξη ενός γιγαντιαίου project με προβλεπόμενη ισχύ 2.000 MW, το οποίο θα εγκατασταθεί, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, στο τμήμα της Σαχάρας, που βρίσκεται στην Τυνησία.

Το συγκεκριμένο έργο, προβλέπει ακόμη την δημιουργία διασυνδέσεως, για την μεταφορά της ενεργείας στην Ευρώπη.

Αλλά και στην Ελλάδα, η Nur έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς πολλοί ξένοι επενδυτές έχουν στρέψει το «βλέμμα» τους προς την χώρα μας, μεταξύ των οποίων η Solar Millenium, που αναπτύσσει πάρκο με παραβολικά κάτοπτρα στην Κρήτη, η ισπανική Abengoa με την ελληνική Enolia που επίσης αναπτύσσουν ηλιοθερμικό στην Κρήτη, σε συνεργασία με την εταιρεία asset management Impax.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Υἱὸς Μπουτάρη κι ὅμιλος Βαρδινογιάννη σὲ κοινὲς ἐπιχειρηματικὲς δράσεις

Leave a Reply