Πῶς συνδέονται Σμπῶκος, Κάντας καί …Ξηρός;

Κοίτα κάτι συμπτώσεις…
Σύνδεση του …«Μαρξιστή» Ξηρού με στυγνούς επαγγελματίες δολοφόνους κι επιόρκους αστυνομικούς.
Η ιδεολογία του χρήματος επάνω απ’ όλα από τους …«αντικαπαλιστές» της 17Νοέμβρη.
Βομβιστικές επιθέσεις κατά εμπλεκόμενων με …εμπορία όπλων γιατί ...είναι πολλά τα λεφτά των εξοπλιστικών.

Απόπειρες κατά του Σμπώκου και κατά στελέχους του Υπουργείου Αμύνης, όπως και κατά Δικαστικού που κατεδίκασε τους ενόχους, για την απαγωγή Παναγόπουλου.

Βομβιστικές ενέργειες που απέκρυψαν ή διαστρέβλωσαν, ως προς την αιτία, τα ΜΜΕ για να μην προστεθούν στις προηγούμενες …«επαναστατικές» δράσεις, που ήταν σχετικές με την παραλαβή του C4I κι ήταν όλες …«δήθεν» κτυπήματα «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

Οι δημοσιοκάφροι που γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρξε «επαναστατική» οργάνωση, παρά μόνον στυγνοί επαγγελματίες εκτελεστές και πράκτορες, που σκοτώνουν κατά παραγγελία, φρόντισαν για την παραπλάνηση των πολιτών, σχετικά με την τρομοκρατία, ώστε να περάσουν συγκεκριμένοι αντισυνταγματικοί νόμοι.

Η βόμβα κατά Σμπώκου ήταν …«δήθεν» από κύκλωμα μπράβων που πωλούν προστασία σε κρατουμένους.

Σίγμα

Υ.Γ. Αυτό το «ξεκάθαρα» είναι που δεν κολλάει. Ήλθε το χρήμα και πήγε στον λογαριασμό του …Σμπώκου; …Αυτοί δεν εμπιστεύονται ούτε την μάνα τους. Εξίσου …«ξεκάθαρα» το Πρώτο Θέμα μίλησε δήθεν για μπράβους και προστασία, που θα πουλούσαν στον Σμπώκο. Ενδεχομένως να ήθελαν να φάν τα εκατομμύρια του Σμπώκου, που ήξεραν ότι είχε στην κατοχή του. Ίσως να μην μάθουμε ποτέ… Όποιος ανοίξει στόμα θα …«αυτοκτονήσει» προφανώς.

Σοκ: Ο Άκης με ποινικούς έβαζαν βόμβες στον Σμπώκο!     

Στο κύκλωμα των 37 προσώπων που εκβίαζαν και έκαναν βομβιστικές επιθέσεις ο πρώην υπουργός Αμύνης Τσοχατζόπουλος και μία δικηγόρος που ήδη συνελήφθη – Συνταρακτικές οι λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υποθέσεως – Συνελήφθησαν ήδη 16 άτομα

Τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έχει δράσει ποτέ στην Ελλάδα κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια και περιέχει συνολικά τα ονόματα 37 προσώπων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών και μπράβων στην VIP (δηλαδή την 6η) πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περιλαμβάνει το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου -πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταδικαστεί για μίζες- τα ονόματα μπράβων της νύκτας, μιας νεαρής δικηγόρου, του απότακτου ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα, που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και συνεργών του Νίκου Μαζιώτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται για σειρά κακουργηματικών πράξεων και σκοπός της οργανώσεως που είχαν συστήσει ήταν να τοποθετούν βόμβες κατά παραγγελία.

Σε ό,τι αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, η εμπλοκή του πρώην υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αφορά στην εκβίαση του Γιάννη Σμπώκου, πρώην στενού συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τον οποίο ο ίδιος είχε κατηγορήσει ότι του έφαγε λεφτά.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρεται η φράση «Έχει 500 εκατ. ευρώ στην Ελβετία».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός βομβιστικής επιθέσεως σε πολυκατοικία ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου. Στις δραστηριότητες της συμμορίας, που εκτός από βόμβες και εκβιάσεις, «σφράγιζε» συμβόλαια θανάτου, φέρονται να έχουν λάβει μέρος ακόμη και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν και δέσμευσαν 337.000 ευρώ που εξετάζεται αν προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες έδειξαν ότι οι δεκαέξι συλληφθέντες ευθύνονται για τις βόμβες σε οίκημα ιδιοκτησίας της οικογένειας του Γιάννη Σμπώκου (πρόκειται για τον προφυλακισμένο πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών) στην Κηφισιά, όπου μάλιστα ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για την βομβιστική επίθεση στην πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, επίθεση της οποίας την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς, η βόμβα σε σπίτι δικαστικού στην επαρχία και στην Αθήνα, ενώ είχε «σφραγιστεί» συμβόλαιο σε βάρος εν ενεργεία υψηλόβαθμου δικαστικού προσώπου, που τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία περιγράφεται με λεπτομέρεια η δράση κάθε ενός εκ των 37 κατηγορουμένων, ενώ χαρακτηριστικό της σχέσεως ποινικών και αντεξουσιαστών είναι το γεγονός ότι ένας από τους 37 κατηγορουμένους της οργανώσεως είναι ο καταζητούμενους για ληστείες Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος φέρεται να είναι στην ομάδα των υποστηρικτών του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη.

Επίσης κατηγορείται πασίγνωστος δικηγόρος των Αθηνών για χρηματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου, όπως επίσης γυναίκα δικηγόρος, η οποία αποτελούσε συνήγορο ενός εκ των εγκεφάλων της συμμορίας. Η συγκεκριμένη δικηγόρος συνελήφθη στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων την Παρασκευή.

Αυτοί είναι οι 37 κατηγορούμενοι 

Δεκατέσσερις κρατούμενοι, δύο δικηγόροι υπερασπίσεως, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός και συγγενείς κρατουμένων περιλαμβάνονται στην ομάδα των 37 κατηγορουμένων για εμπλοκή στην μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Ελλλάδας, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το Σάββατο.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Ιωάννης Σκαφτούρος, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Σωτήρης Εμμανουήλ (έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους) και άλλοι.

Οι 37 εμπλεκόμενοι, δεκαέξι εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες κατηγορίες:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος

Τα ονόματα των 37 είναι τα εξής:

Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας

Ευαγγελία Βλαστού

Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού

Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στην ΓΑΔΑ

Δημήτρης Χατζησταύρου

Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Δημήτρης Σκαφτούρος, αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη

Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη

Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου

Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού

Ιωάννα Χήρα

Πέτρος Λασιθιωτάκης

Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη

Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα

Μαρία Μουζακίτη

Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού

Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού

Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου

Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών

Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού

Feijulia Taulant Αλβανός 

Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος

Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης 

άγνωστος Αλβανός

Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού

Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο

Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού, για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»

Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.

Φραγκίσκος Ραγκούσης: Ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του

Δήλωση με την οποία δίνει την δική του εκδοχή για το έγγραφο, με το οποίο εμπλέκεται ως κατηγορούμενος στην υπόθεση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργανώσεως στην Ελλάδα, έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζοντας με νόημα ότι «ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής:

Σχετικά με τα αναφερόμενα από την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα αποδράσεως του πελάτου μου Παναγιώτη Βλαστού από τις Φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήλθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα αποδράσεως, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια, διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους, ότι αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση, δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για να την ματαιώσουν. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες του.
Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Κικίλιας: Συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών

Για ενίσχυση των ενδείξεων συνεργασίας τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας μετά τα όσα αποκαλύπτονται από την εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργανώσεως στην Ελλάδα με εκβιασμούς και εκρήξεις.

«Με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για την συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

«Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο» καταλήγει στην δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω την Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας, για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για την συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας, ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply