«Ἀνεξάρτητος Κρήτη» μέ …ἀμερικανικές βάσεις;

Το έχετε προσέξει ότι όλοι όσοι μιλούν για την Ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης από την Ελλάδα, δεν έχουν καμμία αντίρρηση για τις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, ή την παραχώρηση της Κρητικής ΑΟΖ στο …Ισραήλ;

Τόσο …«αυθόρμητοι» είναι πια αυτοί οι …«δήθεν» επαναστατημένοι,  που συνήθως δεν είναι καν …γνήσιοι Κρητικοί.

Πυθαγόρειες φιλοσοφίες ἢ ἀνθελληνικὲς δράσεις;

Τὰ «Κρητικὰ» καθοδηγητικὰ πορτοφόλια 

Τὰ λουλούδια μας ἀπὸ τὴν Κρήτη 

Ποιοί κόπτονται γιὰ τὴν ἀνεξαρτησία τῆς Κρήτης;

Φιλοσοφία καὶ «ἀνεξιθρησκεία»! Ἐδῶ γελᾶμε!

Περί «πυθαγορείων» νέες καταγγελίες.

Τὸ «ὄνειρο» γιὰ ἀνεξάρτητη Κρήτη, καλὰ κρατεῖ!

Σίγμα

Αεροπορική αμερικανική «εισβολή» στην Κρήτη!
18 F 16 των ΗΠΑ και 300 άτομα προσωπικό στην Σούδα

Μαζικές προσγειώσεις αμερικανικών F 16 από προχθές στην Σούδα. 18 μαχητικά αεροσκάφη F 16 της αμερικανικής αεροπορίας, έχουν προσγειωθεί στην Σούδα συνοδευόμενα από 300 άτομα που είναι το προσωπικό υποστηρίξεώς τους. Γιατί αυτές οι μαζικές προσγειώσεις, που μοιάζουν με μεταστάθμευση, αφού τα αμερικανικά F 16 θα παραμείνουν στην Σούδα μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου;

Τα αεροσκάφη ήταν αρχικά προγραμματισμένο να χρησιμοποιήσουν της αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπως είχε γράψει το Onalert.gr. Τα σχέδια άλλαξαν και προτιμήθηκε η πάντα πιο «βολική» Σούδα. Επισήμως τα αμερικανικά F 16 ήρθαν στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση με πιλότους της ελληνικής ΠΑ. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνηθίζονται τους χειμερινούς μήνες τέτοιου είδους δραστηριότητες. Και αυτό έχει προκαλέσει σεναριολογία που θέλει τα F 16 των Αμερικανών να προσγειώνονται στο «αεροπλανοφόρο» Κρήτη, για άλλους λόγους.

Τι γίνεται με τα uav’s

Οι Αμερικανοί υπενθυμίζουμε, ότι εδώ και δυο χρόνια έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να επιτρέψει την μεταστάθμευση Αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τόσο στην Σούδα, όσο και στο Καστέλι. Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, απήντησε αρνητικά, αλλά οι ΗΠΑ επιμένουν. Λόγω των εκλογών οι συζητήσεις δεν συνεχίστηκαν αλλά η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα κληθεί να λάβει μιαν απόφαση για την ικανοποίηση ή την οριστική απόρριψη του αμερικιανικού αιτήματος.
Στο οποίο οι ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία. Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής για να καταλάβει σε πόσο σημαντική θέση βρίσκεται η Κρήτη.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “«Ἀνεξάρτητος Κρήτη» μέ …ἀμερικανικές βάσεις;

Leave a Reply