Τὰ …προσόντα τῆς Τζάκρη!

Οι περίπου 8.500 ψηφοφόροι της Τζάκρη του Ιουνίου 2012  έγιναν …11.137 στις εκλογές του 2015!
Προφανώς την ακολούθησαν μαζικά οι φίλοι της στο νέο της κόμμα, δεδομένης της νίκης που έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις.

Ίσως να εκτίμησαν το ακριβό της ντύσιμο ή τον αγώνα που έδωσε στηρίζοντας τον Γιωργάκη Παπανδρέου, προκειμένου να περάσουν εύκολα τα δύο δολοφονικά μνημόνια.


Μετά επειδή δεν υπουργοποιήθηκε επί Βενιζέλου, όπως ισχυρίζονται οι κακές γλώσσες, ίσως εκτίμησαν που εγκατέλειψε …πατριωτικά το κουτσό άλογο του ΠΑΣΟΚ, για να καβαλήσει το άλογο κούρσας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλοι αυτοί οι πατριώτες ψηφοφόροι την ακολουθούν πιστά την Τζάκρη στο μαρτύριο και την αυτοθυσία της για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι …υπεράνω κομμάτων όπως βλέπουμε.
Τζάκρη και ξερό ψωμί!

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του ότι …«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κι έκανε άμεσα αποδεκτή την ένταξη της Τζάκρη στο κόμμα, παρά την συνυπευθυνότητά της για την οικονομική και ψυχολογική καταστροφή των μισών Ελλήνων.

Υποχωρώντας σ΄ αυτό το …αναγκαίο «κακό» ο ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να επωφεληθεί του εκλογικού στρατού της Τζάκρη.
Ο μόνος Συριζαίος που έφερε αντίρρηση στην μεταγραφή της Τζάκρη ήταν κάποιος υποψήφιος που τελικά δεν κατάφερε να εκλεγεί,  αποδεικνύοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η ιδεολογική συνέπεια (λέμε τώρα!) αλλά η δικτύωση και τα ρουσφέτια.

Δεν πρέπει όμως να μείνει κανείς παραπονεμένος για τον υπέρτατο αγώνα που δόθηκε για την κατάκτηση της εξουσίας από τον επαναστατικό ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, που έχει χιλιάδες έμμισθες θέσεις αποκλειστικά για τα κομματικά στελέχη, οι δυσαρεστημένοι και ΜΗ εκλεγμένοι …πνίγουν τον πόνο τους σε κάποιον ανύπαρκτο Κρατικό Οργανισμό, τσεπώνοντας 4-5000 τον μήνα …από το σπίτι τους.
Δεν ξέρω πως ακριβώς θα γίνει αυτή η …«επανάσταση», από ένα κόμμα γεμάτο εκατομμυριούχους και λαμόγια, το οποίο κέρδισε τις εκλογές με τις ρουσφετολογικές ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων βολεμένων από το παλαιό καλό ΠΑΣΟΚ.
Πόσοι Έλληνες τελικά ψηφίζουν σκεπτόμενοι το συμφέρον της χώρας γενικότερα κι όχι αποκλειστικά το προσωπικό τους βόλεμα; Μάλλον ελάχιστοι, γιατί οι περισσότεροι οδηγήθηκαν να εξαρτώνται από τα κόμματα για μία …καλή σύμβαση, για μία καλή μετάθεση, για μία συμφωνία προμήθειας υλικών προς στο Δημόσιο ή ένα Δημόσιο Έργο, για έναν διορισμό, για μία προαγωγή, για μία βοήθεια στις εξετάσεις του πανεπιστημίου, για μία θέση στον ιδιωτικό τομέα, για μία διαγραφή προστίμου, για μία παράνομη άδεια λειτουργίας, για την νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου, για την έγκριση ενός δανείου, για μία αποφυλάκιση, για μια ευνοϊκή δίκη ακόμα και για μία …καλή νύφη!

Για τα πάντα όλα  είναι χρήσιμος ένας βουλευτής-λαμόγιο,  που η επανεκλογή του εξαρτάται από το πόσο συχνά παραβιάζει τους νόμους και την ηθική για την εξυπηρέτηση της ανήθικης και παράνομης πελατείας του, εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.
Ζητούν όλοι και μεμονωμένα από μία εξαίρεση, από ένα ρουσφετάκι  και τελικά η πλειοψηφία είναι που εξυπηρετείται κατ’ εξαίρεση και κατά παράβαση των νόμων, που βλέπουμε ότι ισχύουν αποκλειστικά για τους λίγους ηθικούς, νομοταγείς και υπερήφανους πολίτες.

Σίγμα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Τὰ …προσόντα τῆς Τζάκρη!

Leave a Reply