Δικαιοσύνη ποὺ ἐξευτελίζεται…

Δικαιοσύνη που εξευτελίζεται…
Δημοσιοποιείται καταγγελία για ευθεία πολιτική παρέμβαση στο έργο των δικαστών…
Κι αντί να πέσουν κεφάλια, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία της, η Δικαιοσύνη παρακάμπτει το ουσιώδες και διώκει αυτόν που θα βοηθούσε στην κάθαρση με τις πληροφορίες που του ξέφυγαν.

Το ζητούμενο για τους δικαστές δεν είναι η κάθαρση αλλά η εξάλειψη των μαρτύρων της υπάρχουσας βρωμιάς και διαπλοκής στην Δικαιοσύνη.

Αυτή η χώρα δεν μπορεί να καθαρίσει από την βρωμιά ούτε σε 500 χρόνια..

Σίγμα

Τι κατέθεσε ο Μπαλτάκος για το βίντεο Κασιδιάρη

Όπως προέκυψε από την συνομιλία που έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως) στην Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υποθέσεως της Χρυσής Αυγής

Τα όσα είχε αναφέρει στον εισαγγελέα – δηλαδή ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης τον βιντεοσκοπούσε – επανέλαβε και στην σημερινή κατάθεσή του στον ανακριτή Κ. Σαριώτη, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην γενικός γραμματέας της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Μπαλτάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λίγα λεπτά υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον κατέγραφε. Η υπόθεση που ερευνά ο ανακριτής και για την οποία κλήθηκε σε κατάθεση ο γραμματέας της κυβερνήσεως Σαμαρά, αφορά σε βίντεο που ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δώσει στην δημοσιότητα, με αποτέλεσμα σε βάρος του η εισαγγελέας κ. Καλλιόπη Νταγιάντα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του απορρήτου ιδίας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτυπώσεώς της σε βαθμό κακουργήματος.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε από την θέση του. Όπως προέκυψε από την συνομιλία που έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναφέρεται σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στην Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υποθέσεως της Χρυσής Αυγής.

Εκτός όμως από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που καταετέθη στην Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στην Βουλή. Μάλιστα το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο χρησιμοποιήθηκε από τον βουλευτή της ΧΑ ως μέσο αποδείξεως σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του, εμπόδισε και την σύλληψή του, καθώς σε άλλη περίπτωση το αδίκημα θα ήταν αυτόφωρο.

Για την υπόθεση αυτή σε κατάθεση αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply