Οὔτως ἤ ἄλλως ὁ Ἐρντογὰν εἶναι στόχος!

Οὔτως ἤ ἄλλως ὁ Ἐρντογὰν εἶναι στόχος!«…Ειδικότερα, οι εφημερίδες Star, Aksam και Gunes κυκλοφόρησαν την Παρασκευή με τον τίτλο «Μια διαταγή δολοφονίας εναντίον της Σιουμεγέ», όπως ονομάζεται η μία από τις δύο κόρες του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ενώ επέρριψαν την ευθύνη στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Τούρκου προέδρου, τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν….»

Τουρκία: Πιθανό σχέδιο δολοφονίας της κόρης του Ερντογάν

H τουρκική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Παρασκευή μια έρευνα προκειμένου να διερευνήσει την αξιοπιστία των καταγγελιών που δημοσίευσαν εφημερίδες περί μιας συνωμοσίας με στόχο την δολοφονία εναντίον μιας από τις κόρες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγελίες που η αντιπολίτευση ήδη καταδικάζει χαρακτηρίζοντάς τις «προπαγάνδα».

Ειδικότερα, οι εφημερίδες Star, Aksam και Gunes κυκλοφόρησαν την Παρασκευή με τον τίτλο «Μια διαταγή δολοφονίας εναντίον της Σιουμεγέ», όπως ονομάζεται η μία από τις δύο κόρες του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ενώ επέρριψαν την ευθύνη στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Τούρκου προέδρου, τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τα άρθρα, ανυπόγραφα, δεν επικαλούνται καμμία πηγή. Βασίζουν τις κατηγορίες που προσάπτουν στον Γκιουλέν στις συνομιλίες που κατεγράφησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτυώσεως μεταξύ του μυστηριώδους Φουάτ Αβνί, ενός χρήστη που συνηθίζει να αποκαλύπτει τις αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των φερομένων μελών της οργανώσεως του Γκιουλέν, και ενός βουλευτή της αντιπολιτεύσεως.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη μιας δικαστικής έρευνας σχετικά με την αξιοπιστία των κατηγοριών που δημοσιεύονται στον Τύπο, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα αυτή ανετέθη στο «γραφείο εγκλημάτων εναντίον του Συντάγματος».

Σε άρθρο της εφημερίδας Zaman, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον Γκιουλέν, ένας δικηγόρος του διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις «ανήθικες συκοφαντίες».

«Ποτέ άλλοτε σε αυτήν την χώρα δεν έχουμε παρατηρήσει τόσες παρανομίες, τόση ανηθικότητα και τόσα ψέμματα» κατήγγειλε ο Νουραλάχ Αϊλμπαράκ.

Καθώς τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ο βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ουμούτ Οράν ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον των τριών εφημερίδων, καταγγέλλοντας ότι τα άρθρα αυτά αποτελούν «αποκυήματα φαντασίας» και «συκοφαντίες» στο πλαίσιο μιας εκστρατείας «προπαγάνδας».

Η Σιουμεγέ Ερντογάν, 30 ετών, εργάζεται στο πλευρό του πατέρα της ως σύμβουλος επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον Τύπο, σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου του 2015 με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Αναπτύξσεως.

ΖΟΥΓΚΛΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Οὔτως ἤ ἄλλως ὁ Ἐρντογὰν εἶναι στόχος!

Leave a Reply