Καὶ ἡ Κροατία ἔχει ὑδρογονάνθρακες γιὰ τοὺς …τοκογλύφους!

Γιατί άραγε να παρουσιάζονται τόσα προβλήματα κοινωνικά στην Κροατία;
Μήπως να έχει κι εκεί βάλει το χέρι του ο …«περιούσιος» Soros;
Και μάλιστα τώρα πού …ανακαλύπτονται υδρογονάνθρακες στην Κροατία;Καὶ ἡ Κροατία ἔχει ὑδρογονάνθρακες γιὰ τοὺς ...τοκογλύφους!2

Σαν πολλές …«συμπτώσεις» δεν μαζεύτηκαν πάλι;

Σίγμα

 

Επτά οι  «μνηστήρες» για τους υδρογονάνθρακες στην ΚροατίαΚαὶ ἡ Κροατία ἔχει ὑδρογονάνθρακες γιὰ τοὺς ...τοκογλύφους!1

Επτά εταιρείες ανταποκρίθηκαν στον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ξηρά στην Κροατία.

Οι επτά εταιρείες υπέβαλαν προσφορές για τα έξι οικόπεδα έρευνας, προτείνοντας 19 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Ιβάν Βρντόλιακ της Κροατίας, στην διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου και συμπλήρωσε ότι ορισμένες από τις προσφορές των εταιρειών έγιναν για τα ίδια οικόπεδα.

Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις προσφορές, καθώς τις υπέβαλαν σοβαρές εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, εταιρείες που αξιοποιούν την καλλίτερη τεχνολογία και, κυρίως, ανταποκρίνονται στα πλέον απαιτητικά περιβαλλοντικά πρότυπα, υπογράμμισε ο κ. Βρντόλιακ.

Η ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό επιβεβαιώνει και την ορθότητα της κυβερνητικής ενεργειακής πολιτικής που στοχεύει στο να καταστεί η χώρα ένας περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, είπε ο κ. Βρντόλιακ.

Σημείωσε δε ότι μεγάλες επενδύσεις αναμένονται στην περιοχή της Σλαβόνια, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν και σε αύξηση της απασχολήσεως.

Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων Μπάρμπαρα Ντόριτς δήλωσε ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν από τις επτά εταιρείες θα αξιολογηθούν στην διάρκεια του επομένου μηνός και τα ονόματα των εταιρειών που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν το αργότερο, στις αρχές Απριλίου.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply