Γερὰ «λαδώματα» γιὰ …«τυχαῖες» ἀπελευθερώσεις ὑποδίκων ἀλλοδαπῶν!

Γερὰ «λαδώματα» γιὰ ...«τυχαῖες» ἀπελευθερώσεις ὑποδίκων ἀλλοδαπῶν!«…Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο koutipandoras.gr, αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, λαμβάνουν το ποσό αυτό και δίνοντάς τα 1200 σε δημοσίους λειτουργούς στις διευθύνσεις που χειρίζονται θέματα απελάσεων και κρατώντας τα υπόλοιπα 600 – 800 ευρώ για τους ιδίους, κατορθώνουν συγκεκριμένα άτομα που δεν διαθέτουν ούτε τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και ούτε αναφορά μόνιμης κατοικίας, ώστε να μπορεί να τους εντοπίσει η αστυνομία, να αφήνονται ελεύθερα.
Ο χειρισμός δε αυτών των υποθέσεων όπως μας καταγγέλθηκε είναι στην διακριτική ευχέρεια συγκεκριμένων αξιωματικών….»

Καταγγελία: Ελευθερώνουν ακόμα και άτομα με ποινικό μητρώο με ταρίφα από 1800 ευρώ

Το «λάδι» συνεχίζει να «ρέει» σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στο Koutipandoras.gr. και μάλιστα σε ευαίσθητες υπηρεσίες.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες στην υποδιεύθυνση αλλοδαπών Αττικής και στο τμήμα απελάσεων αφήνουν ελεύθερους έναντι αδρής αμοιβής, αλλοδαπούς που έχουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και βεβαρημένο ποινικό μητρώο.
Η «ταρίφα» είναι από 1800 έως 2000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο koutipandoras.gr, αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, λαμβάνουν το ποσό αυτό και δίνοντάς τα 1200 σε δημοσίους λειτουργούς στις διευθύνσεις που χειρίζονται θέματα απελάσεων και κρατώντας τα υπόλοιπα 600 – 800 ευρώ για τους ιδίους, κατορθώνουν συγκεκριμένα άτομα που δεν διαθέτουν ούτε τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και ούτε αναφορά μόνιμης κατοικίας, ώστε να μπορεί να τους εντοπίσει η αστυνομία, να αφήνονται ελεύθερα.
Ο χειρισμός δε αυτών των υποθέσεων όπως μας καταγγέλθηκε είναι στην διακριτική ευχέρεια συγκεκριμένων αξιωματικών.
Οι καταγγέλλοντες μας ανέφεραν δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις Αφγανών υπηκόων, 54 και 28 ετών αντίστοιχα, που από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου, παρά το ότι η αίτηση απελευθερώσεώς τους είχε απορριφθεί, αφέθηκαν «ως εκ θαύματος» ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο 28χρονος έχει και ποινικό μητρώο.
Μας καταγγέλθηκε ακόμα πως για «ξεκάρφωμα» αφήνονται ελεύθερα άτομα και χωρίς την παραπάνω διαδικασία ενώ όπως μας τονίσθηκε στην ίδια καταγγελία το «συνήθειο» αυτό είναι κοινό μυστικό στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».
Σε κάθε περίπτωση επειδή οι καταγγέλλοντες είναι ευυπόληπτοι πολίτες θα πρέπει η καταγγελία αυτή να διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές…

κουτὶ Πανδώρας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Γερὰ «λαδώματα» γιὰ …«τυχαῖες» ἀπελευθερώσεις ὑποδίκων ἀλλοδαπῶν!

Leave a Reply