Ἀριθμοὶ καὶ ἡμερομηνίες!

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση οι δανειστές ζητούν …αριθμούς και ημερομηνίες!!!
Με λίγα λόγια θέλουν να μάθουν πότε θα πάρουν τα λεφτά τους. 

Από την πρώτη ημέρα επίσης η κυβέρνηση τους απαντά με οικονομικές θεωρίες και φιλοσοφία.
Ενώ το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ιδέα ακόμα από που θα βρει τα λεφτά και φυσικά ακόμα δεν εμφάνισε καμμία φρέσκια πρόταση παρά μόνο …ΕΥΧΕΣ για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις βιαστικές παροχές με τον γνωστό κλασικό τρόπο.
Παίρνοντας από τους πολλούς, ανέργους και φτωχούς, για να τα δώσει στον Στρατό, στην ΕΡΤ, στην ΔΕΗ κλπ κάτι για το οποίο δεν χρειάζονται οικονομολόγοι για να το υλοποιήσουν, αλλά ένας κοινός …παπατζής.

Ενώ βρισκόμαστε σε οικονομικό κατήφορο στα έσοδα, λόγω ΕΝΦΙΑ και λοιπών μέτρων, η κυβέρνηση αντί να φρενάρει …γκαζώνει κι αυξάνει τα έξοδα.
Κι αυτό θα μας οδηγήσει σε νέο, μεγαλύτερο αδιέξοδο πολύ σύντομα, ώστε ο πανικός να μας υποχρεώσει να αποδεχθούμε πολύ σκληρότερα οριζόντια μέτρα, ξεχνώντας τις γενικόλογες υποσχέσεις περί φορολογήσεως των πλουσίων και των φοροφυγάδων.

Παλαιότερα, με τους Ολυμπιακούς, η απειλή του να μην προλάβουμε τις διορίες για την εκτέλεση των έργων …έδωσε το δικαίωμα στον Σημίτη και την Αγγελοπούλου να μοιράσουν 30 Δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας ανάθεση.

Και βλέπουμε ήδη άρχισαν οι απειλές  για ενδεχόμενη οικονομική καταστροφή.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἀριθμοὶ καὶ ἡμερομηνίες!

Leave a Reply