Ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα ΔΕΝ εἶναι ἑλληνική! (4)

Ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα ΔΕΝ εἶναι ἑλληνική! (4)

«…Μαζί, ο νόμος Σβώλου δεν επηρέασε ούτε τις αξιώσεις της Ελλάδος και των θυμάτων των γερμανικών θηριωδιών, απέναντι στις γερμανικές κυβερνήσεις. Άλλωστε, συντάκτης του ήταν ο πρωθυπουργός της Κυβερνήσεως του Βουνού Αλέξανδρος Σβώλος, και δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί άφεση αμαρτιών στους δολοφόνους με την σβάστικα, ειδικά την χρονική περίοδο που συντάχτηκε ο νόμος….»

VideoBlog Τράπεζας Ανατολής #4: Ο νόμος Σβώλου, η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής και το Κατοχικό Δάνειο

Το τέταρτο βίντεο  είναι ένα «νυκτερινό προϊόν» και φτιάχτηκε τα χαράματα, μέσα στα μαύρα σκοτάδια, για να ταιριάζει με τον σκοτεινό τρόπο, που η Εθνική Τράπεζα έκρυψε την εκκαθάριση της Τραπέζης Ανατολής. Σε αυτή την παρουσίαση γίνεται εκτενής αναφορά στον νόμο Σβώλου της 10ης Νοεμβρίου 1944, με τον οποίο η ελληνική οικονομία, εσκεμμένα, πραγματοποίησε μια πλήρη επαναφορά και έφθασε κοντά στο απόλυτο μηδέν, για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο νόμος Σβώλου αποτελεί μια από τις συνήθεις δικαιολογίες όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί κάποιος να αξιώσει απαιτήσεις από την εποχή πριν την εφαρμογή του, γιατί αυτές εκμηδενίστηκαν με τον συγκεκριμένο νόμο.

Στο βίντεο blog της εβδομάδας, θα ερευνήσουμε με στοιχεία και παραδείγματα, τι ακριβώς ανέφερε ο νόμος Σβώλου, που ακριβώς εφαρμόστηκε, αλλά και τους σαφείς λόγους, για τους οποίους δεν μπόρεσε να εξαφανίσει τις απαιτήσεις των κατόχων μετοχών της Τραπέζης Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα.

Μαζί, ο νόμος Σβώλου δεν επηρέασε ούτε τις αξιώσεις της Ελλάδος και των θυμάτων των γερμανικών θηριωδιών, απέναντι στις γερμανικές κυβερνήσεις. Άλλωστε, συντάκτης του ήταν ο πρωθυπουργός της Κυβερνήσεως του Βουνού Αλέξανδρος Σβώλος, και δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί άφεση αμαρτιών στους δολοφόνους με την σβάστικα, ειδικά την χρονική περίοδο που συντάχτηκε ο νόμος.

Το άρθρο, το οποίο έχει δημοσιευθεί ήδη στο Banquedorient.org και στο οποίο στηρίζονται οι αποκαλύψεις του βίντεο βρίσκεται εδώ: Ἡ χρεωκοπία τοῦ 1944, τὸ κατοχικὸ δάνειο, οἱ πολεμικὲς ἀποζημιώσεις καὶ ἡ Τράπεζα Ἀνατολῆς.

Περιέχει ολόκληρο τον νόμο Σβώλου, όπως και την ανακοίνωση της Εθνικής Τραπέζης.

Τράπεζα Ἀνατολῆς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ Ἐθνικὴ Τράπεζα ΔΕΝ εἶναι ἑλληνική! (4)

Leave a Reply