Ποιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;

Κατ’  ἀρχὰς νὰ θυμηθοῦμε πὼς ὁ τΣΥΡΙΖΑ δὲν ἀφορᾶ σὲ μεγαλύτερο τοῦ 3% τοῦ συνόλου τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος.
Συνεπῶς ὅ,τι φαίνεται πὼς ἀφορᾶ στὸν τΣΥΡΙΖΑ εἶναι τοὐλάχιστον μΠατΣοΚ… Γιὰ νὰ μὴν πῷ καὶ κάτι βαθύτερον.

Ξεκινῶντας λοιπὸν ἀπὸ αὐτὴν τὴν βάσιν, μποροῦμε νὰ συζητήσουμε, ἀλλὰ καὶ νὰ κατανοήσουμε τὸ ποιὸς εἶναι ποιός, τὸ ποῦ πῆγαν ποιοί, ἀλλὰ καὶ τὸ ἐὰν κάτι ἄλλαξε, ἤ ὄχι, μετὰ τὶς ἐκλογὲς τῆς 25ης Ἰανουαρίου τοῦ 2015.

Στὸ θέμα μας ὅμως.
Διαβάζουμε στὸ «ποντίκι» (ἀναδημοσίευσις ἀπὸ τὰ νέα) γιὰ κάποιον βουλευτὴ τοῦ τΣΥΡΙΖΑ, (τοῦ 3 %, γιὰ νὰ μὴ μπερδευόμεθα!!!) ποὺ χρωστᾶ σχεδὸν δύο ἑκατομμύρια στὴν ἐφορία…

Τα Νέα: Στα δικαστήρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για χρέος στην εφορία 1.940.000 ευρώΠοιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;4

Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα».

Η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.

Μετά από δικαστικό και διοικητικό μαραθώνιο, του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς την εφορία, από πρόστιμα και μη δηλωθέν εισόδημα ύψους 1.940.000 ευρώ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπραχθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από το ένα εκατομμύριο που έχει καταλογιστεί από το ΣΔΟΕ και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το καλοκαίρι, ο βουλευτής έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη. Για το ήμισυ του ποσού, που δεν καλύπτεται από την αναστολή, φαίνεται να έχουν γίνει κινήσεις εισπράξεως. Έχουν δοθεί εντολές για δέσμευση λογαριασμών του σε τέσσερις τράπεζες και για επιβολή υποθήκης σε ένα ακίνητό του 500 τ.μ. στο Χαλάνδρι, αλλά καμμία από τις εντολές δεν έχει εκτελεσθεί.

Το υπόλοιπο χρέος βεβαιώθηκε την Παρασκευή, με καθυστέρηση 30 ημερών και έπειτα από ασυνήθιστη διαδρομή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα». Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 η αρμόδια ΔΟΥ καταλόγισε στον βουλευτή επιπλέον φόρο 940.800,55 ευρώ για το εισόδημα που είχε παραλείψει να δηλώσει το 1999. Η απόφαση, σύμφωνα με τον νόμο, ήταν τετελεσμένη και συνέχεια μπορούσε να δοθεί μόνο στο δικαστήριο. Όμως, μετά από τις εκλογές ο φάκελος παρεπέμφθη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ερώτημα της γενικής γραμματείας Εσόδων περί παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο και γίνεται μόνο αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει νομική αμφιβολία κατά την σύνταξη του πορίσματος ελέγχου.

Ο βουλευτής έχει κάνει βροχή ενστάσεων για να αποφύγει την καταβολή του φόρου. Αρχικά υπεστήριζε ότι αν και δεν είχε κόψει απόδειξη, είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο χρόνο, το 2005, καθώς είχε επωφεληθεί από τον νόμο που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Όμως όπως προέκυψε από τα παραστατικά, ο αριθμός λογαριασμού από τον οποίο έγινε ο επαναπατρισμός του ποσού των 750.000 δολαρίων δεν ήταν ο ίδιος που είχε κατατεθεί αρχικά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

ποντίκι

Κοκκίνισα τὶς λέξεις-φράσεις, ποὺ βάσει τῶν δικῶν μου κριτηρίων, εἶναι λέξεις-κλειδιά, μὲ τὶς ὁποῖες μποροῦμε νὰ ἀναζητήσουμε περισσότερες πληφορορίες γιὰ τὸν ἐν λόγῳ …«ἀριστερὸ ἰδεολόγο»!!!.

Δικηγόρος, ποὺ …ἔριξε, «ἀριστερά» πάντα, συνεργάτες του, γιὰ τὸ ποσὸν τῶν 750.000 εὐρῶ, τὸ ὁποῖον ὑπεχρεώθη νὰ ἐπιστρέψῃ. Ποιός δικηγόρος, καὶ πολιτικὸς συνάμα, κατάφερε νά κάνῃ μία τόσο μεγάλη βρωμιά;
Εὕκολο…
Ἀναζήτησις, google, καὶ ἰδοῦ:

Ποιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;1

ἀναζήτησις google

Ὁ Ἀλέξης Μητρόπουλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εισαγγελική εντολή για έλεγχο του Αλέξη Μητρόπουλου από το ΣΔΟΕ

Αφορά σε υπόθεση εισπράξεως αμοιβής 1.000.000 δολαρίων δίχως απόδειξηΠοιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;5

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση εισπράξεως και μη εκδόσεως αποδείξεως για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλο, έχει δοθεί από τις δικαστικές αρχές και διενεργείται από το  ΣΔΟΕ.

Το γεγονός αυτό βεβαιώνει στο tovima.gr αξιόπιστη πηγή του ΣΔΟΕ η οποία ερωτήθηκε για τον συγκεκριμένο έλεγχο. 

Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε  το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

βῆμα

(ἀκολουθεῖ διάψευσις, μὲ ἔγγραφα ποὺ ὅμως …δὲν ἀποδεικνύουν πὼς πλήρωσε φόρο!!!)

Μάλιστα λοιπόν!!! Ὁ Ἀλέξης Μητρόπουλος.
Ποιός εἶναι αὐτός;Ποιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;2

βικιπαιδεία

Εἶναι λοιπὸν κάποιος ποὺ μπαινόβγαινει στὸ μΠατΣοΚ, ἀναλόγως τοῦ πῶς …κουνιόταν ἡ ἐν λόγῳ κομματόβαρκα.
Καὶ πάντα, παρὰ τὶς συχνές του …προδοσίες, κατελάμβανε ὑψηλότατες θέσεις.
Ἁφῆστε δὲ ποὺ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ἔχασε τὴν πανεπιστημιακή του ἰδιότητα… (Εἶναι αὐτὸ ποὺ λὲν: μᾶθε τέχνη κι ἄστην, κι ἄν πεινάσῃς…!!! Ἔ, αὐτὸς κρατοῦσε καὶ τὴν …πισινὴ τοῦ ΕΚΠ γιὰ νὰ μὴν …πεινάσῃ!!!)

Ἀπὸ τὸ 2010 λοιπόν, διαφωνῶντας μὲ τὰ μνημονιακὰ τοῦ GAPάτου, καὶ γιὰ νὰ μὴν μείνῃ ἐκτὸς πολιτικῆς σκηνῆς, ἠκολούθησε τὸν δρόμο ποὺ ἐχάραξαν οἱ συνάδελφοί του. Πῆρε δῆλα δὴ τὸ κομμάτι τοῦ μΠατοΣοΚ ποὺ τοῦ ἀναλογοῦσε καὶ τὸ πῆγε στὸν τΣΥΡΙΖΑ!!!

Τί εἶναι αὐτός σήμερα;;;Δέν ξέρουμε;
Ὁ Α’ ἀντιπρόεδρος τῆς βουλῆς…
Ὤ, ναί, αὐτῆς ποὺ ξεκίνησε, μόλις, κατὰ πῶς μᾶς τὰ εἶπαν, νὰ κάνῃ τὸν γνωστὸ ἔλεγχο τοῦ χρέους!!!
Καὶ μάλιστα, γιὰ νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς εἶναι κοινῆς, κοινοτάτης, σχεδὸν ἀπολύτου ἀποδοχῆς, γιὰ τὴν θέσιν αὐτὴν ἔλαβε 229 ψήφους!!!
(Μία συμμορία εἶναι ΟΛΟΙ λέμε!!!)

229 ψήφους ποὺ κατέθεσαν οἱ 149 βο(υ)λευτὲς τοῦ τΣΥΡΙΖΑ, οἱ 13 βο(υ)λευτὲς τοῦ Καμμένου καὶ μᾶλλον οἱ 13 βο(υ)λευτὲς τοῦ μΠατΣοΚ. Δῆλα δή, παρὰ τὶς γνωριμίες του, παρὰ τὶς συνεργασίες καὶ τὶς συμμαχίες αὐτοὶ ποὺ θὰ ψήφιζαν Μητρόπουλο ἦσαν μόλις 175. Παρ’ ὅλα αὐτά, καὶ πρὸς ἐπιβεβαίωσιν τοῦ προηγουμένου ἰσχυρισμοῦ μου, εὑρέθησαν ἐπὶ πλέον 54 ψηφαλάκια…
Συγκοινωνοῦντα δοχεῖα γάρ…
Ἀφῆστε δὲ ποὺ δηλώνει …ἐργατολόγος.
Τὸ τὶ ἀκριβῶς σημαίνει τὸ ἐργατολόγος, ἀφῆστε, ἄς μὴν τὸ ἀναλύσουμε τὴν σήμερον…

Ἄς προχωρήσουμε ὅμως.
Γιατί ἔχασε ἕνα τόσο σημαντικό δικαστήριον, στό ὁποῖον οὐσιαστικῶς ἀπεδείχθη πώς ἦταν καί ἀπατεών καί παλιάνθρωπος καί ψεύτης ὁ ἐργατολόγος μας;
Διότι, κακὰ τὰ ψέμματα, ὅταν «ῥίχνῃς» συνεργᾶτες σου, ἐκτὸς ἀπὸ ἀπατεὼν καὶ παλιάνθρωπος, εἶσαι σαφὼς καὶ ψεύτης, μὰ κυρίως διπρόσωπος… Ὅ,τι πρέπει δῆλα δὴ γιὰ πολιτικός, ποὺ μπορεῖ νὰ «παίξῃ» ἀναλόγως τῶν ἀναγκῶν.
Οἱ ἀνάγκες ὑπαγορεύουν μΠατΣοΚ;;;; Τρέχει… Ὑπαγορεύει ΔΙΚΚΗ; Τρέχει… Ξανά μΠατΣοΚ; Πίσω πάλι… Μετά τΣΥΡΙΖΑ;;;Ἀπὸ τοὺς πρώτους… Ἡ …ἰδεολογία ἐπάνω ἀπ΄ ὅλα!!!

Πῶς ἔφθασαν στά χέρια του ὅμως αὐτά τά χρήματα καί γιατί τόν κυνήγησαν οἱ συνεργάτες του δικαστικῶς;
(Οἱ ὁποῖοι καὶ κέρδισαν τὴν ὑπόθεσιν, ἀποδεικνύοντας στὰ δικαστήρια πὼς τοὺς ἐξηπάτησε!!!)

Ἄς διαβάσουμε μίαν πολὺ ἐνδιαφέρουσα ἱστορία.

ΤΑ 3.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Δ.ΜΑΝΙΟΥ, Η MYΘΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΡΙΞΙΜΟ» ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ …OSCARΠοιός μΠατΣοΚος βουλευτής (τοῦ ΣΥΡΙΖΑ τώρα) χρωστᾶ δύο ἑκατομμύρια στήν ἐφορία;3

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ «ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ»
Το makeleio.gr δημοσιεύει την ιστορία μιας απίστευτης δικαστικής αντιπαραθέσεως που είχε ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, η οποία βγήκε πάλι στην δημοσιότητα με αφορμή ρεπορτάζ για έλεγχο του από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή. Το θέμα είχε ξαναβγεί στην δημοσιότητα στο παρελθόν και είχε στοιχίσει στον σημερινό βουλευτή την κάθοδο του στην πολιτική με το ΠΑΣΟΚ.
Τρία εκατομμύρια δολάρια, ένας πανίσχυρος εφοπλιστής που ήθελε να γίνει ο σύγχρονος Ωνάσης, οι πάμπλουτοι κληρονόμοι του και στην μέση οι κομματικές αντιπαραθέσεις. Η συναρπαστική ιστορία που όσοι ασχολούνται με το πολιτικό παρασκήνιο λένε ότι στέρησε σε  έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και καταξιωμένους δικηγόρους των Αθηνών μια λαμπρή βουλευτική καριέρα, τα έχει όλα. Χρήμα, λάμψη αλλά και ογκώδη δικόγραφα.
Πριν από οκτώ μήνες, στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, το Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε σε τελευταίο βαθμό την χρόνια δικαστική έριδα του καθηγητή του Εργατικού Δικαίου και διάσημου αναλυτή από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, Αλέξη Μητρόπουλου, με έναν από τους δύο συναδέρφους του που είχαν αναλάβει εργολαβικά την επίλυση των κληρονομικών διαφορών της εφοπλιστικής οικογένειας Μανιού. Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάσισε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος έπρεπε να δώσει πίσω 300.000 δολάρια που είχε… ξεχάσει να επιστρέψει από την υπέρογκη αμοιβή των 2.000.000 δολαρίων, τα οποία η οικογένεια είχε δώσει να μοιραστούν ως προκαταβολή ακριβοδίκαια σε τρείς γνωστούς δικηγόρους. Από την δικογραφία και την απόφαση προκύπτει ότι η αδερφή του εφοπλιστή Μανιού έδωσε στον Μητρόπουλο τα χρήματα και ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του 1.600.000 δολάρια, δίνοντας στους δύο συνεργάτες του από 200.000 δολάρια στον καθένα. Ό ίδιος ο καθηγητής τονίζει κατηγορηματικά ότι αδικήθηκε από τον Άρειο Πάγο, ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ότι κανείς από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποίησε την καταδικαστική απόφαση για να του στερήσει την κάθοδο στην πολιτική.
Ο θάνατος του εφοπλιστή Μανιού και οι κληρονόμοι
Στις 8 Απριλίου 1995 πεθαίνει ο εφοπλιστής Δημήτρης Μανιός από την επάρατη νόσο. Αφήνει εξ αδιαθέτου κληρονόμους του την μητέρα του Βασιλική Μανιού και τα δυο του αδέρφια, Ευαγγελία Ζαχαρία Μανιού και τον Βασίλειο Μανιό. Διαχειριστής της μεγάλης περιουσίας ορίζεται ο Βασίλειος Μανιός. Μετά το 1998 αρχίζουν τα προβλήματα και οι τριβές στις σχέσεις των τριών κληρονόμων.
Η αδερφή του εκλιπόντος εφοπλιστή καταφεύγει σε δύο δικηγόρους της Αθήνας (Δεληκωστόπουλο-Σινανιώτη)και τους ζητά να προχωρήσουν στις ενέργειες για την διανομή της περιουσίας, η οποία αποτελείτο από μετοχές εταιρειών, υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και ακριβή απόδοση λογαριασμού για την μέχρι τότε διαχείριση της κληρονομιάς. Ο Βασίλειος Μανιός απευθύνεται σε δύο δικηγόρους για την συμβιβαστική λύση της περιουσιακής διαφοράς. Στον Αλέξη Μητρόπουλο και στον Ιωάννη Μαντζουράνη.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο ενάγων δικηγόρος Φίλιππος Φυλακτόγλου.
Μετά από όλα αυτά ο Μητρόπουλος έρχεται σε επαφή με την Ευαγγελία Μανιού (αδερφή του εκλιπόντος και μία εκ των τριών κληρονόμων) και της αναφέρει ότι θα επέλθει ο περιουσιακός συμβιβασμός, εάν η ίδια απεγκλωβιστεί από την παρουσία των δικηγόρων Δεληκωστόπουλου και Σινανιώτη.
Η Ευαγγελία Μανιού ανακαλεί την εντολή της και αναθέτει-εκ μέρους και της μητέρας της Βασιλικής Μανιού-προφορικά την εντολή για την επίλυση των διαφορών με τον αδερφό της στον ενάγοντα, στον Αλέξη Μητρόπουλο και στον Ιωάννη Μαντζουράνη.
Η προφορική εντολή ήταν κατηγορηματική, επιβεβαιώνεται από την ένορκη βεβαίωση του συζύγου της Ευαγγελίας Μανιού (καθόλα αξιόπιστου μάρτυρα γιατρού Κωνσταντίνου Ζαχαρίου, όπως γίνεται λόγος από τους αρεοπαγίτες) και αφορούσε και στους τρείς δικηγόρους και όχι στην ανάθεση της εκπροσωπήσεως μόνον στον Μητρόπουλο, όπως ισχυρίστηκε εκ των υστέρων ο τηλεοπτικός εργατολόγος, κάτι που αναφέρεται μετ’  επιτάσεως στην απόφαση 925/2009.
Τα 3 εκατομμύρια δολάρια
Ως κοινή αμοιβή συμφωνείται το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ η κόρη του εκλιπόντος βαθύπλουτου, προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του αδερφού της. Μετά την κοινοποίηση των δικογράφων, η Ευαγγελία Μανιού στις 26 Μαρτίου 1999 καλείται στο γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου και παρουσία και των τριών, συμφωνούν την αμοιβή, την οποία ανακοινώνει ο τηλεοπτικός εργατολόγος κατ’ ιδίαν στην κληρονόμο του Μανιού, έξω από το προσωπικό του γραφείο. «Το ποσόν αυτό ήταν υπέρογκο, παρ όλα αυτά συμφώνησα να το καταβάλλω, καθώς οι υπηρεσίες των δικηγόρων μου ήταν απαραίτητες σε εμένα εν όψει του επικείμενου ιδιωτικού συμφωνητικού συμβιβασμού. Μου έδωσε μάλιστα και υπέγραψα μια επιστολή, (ενν. ο Μητρόπουλος), στην οποία αναφέρετο η υποχρέωσή μου», αναφέρει η Ευαγγελία Μανιού. Όμως μεταγενέστερα, κατά την αμετάκλητη απόφαση, ο Αλέξης Μητρόπουλος ισχυρίστηκε άλλα: ότι η αμοιβή των 3.000.000 δολαρίων είχε συμφωνηθεί μόνον γι αυτόν. Και ότι έπρεπε βάσει αυτής της συμφωνίας να εισπράξει αυτός όλο το ποσό.
Ο Μητρόπουλος μετά την πρώτη διανομή της τεράστιας περιουσίας που αφορούσε στις μετοχές (συμφωνία που επετεύχθη μετά από δραματικές διαπραγματεύσεις το βράδυ της 30ης Μαρτίου του 1999), τηλεφωνεί στην Μανιού και της ζητά μια προκαταβολή δίνοντάς της(κατ’ εντολήν και των άλλων δύο συναδέρφων) τους αριθμούς πέντε τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού. Συμφωνείται το ποσό των 2.000.000 δολαρίων. Η Μανιού καταθέτει 200.000 δολάρια στον λογαριασμό του Ιωάννη Μαντζουράνη, 200.000 στον λογαριασμό του ενάγοντος και 1.600.000 δολάρια σε λογαριασμούς ελεγχομένους από τον ίδιο.
Μετά από έξι μήνες και μετά την δεύτερη διανομή της περιουσίας που αφορούσε στα πλοία του Δημήτρη Μανιού, ο Φ.Φυλακτόγλου (ο ένας από τους τρείς δικηγόρους) τηλεφωνεί στην κληρονόμο και παραπονιέται ότι στον λογαριασμό του υπάρχουν μόνον 200.000 δολάρια αντί του ποσού των 666.000 περίπου που του αναλογούσε.
Δηλαδή, το 1/3 της προκαταβολής.
Η ισχυρή κληρονόμος ενοχλημένη, εξηγεί στον παραπονούμενο ότι κατέβαλε 2 εκ. με τον τρόπο που της είπε ο συνεργάτης τους Αλέξης Μητρόπουλος και παράλληλα ζητά από τον εργατολόγο να βρεθούν.
Στην συνάντηση (σύμφωνα με την δικογραφία) ο Μητρόπουλος παραδέχεται ότι «κράτησε για τον εαυτό του το ποσό των 1.600.000 δολαρίων και ότι αρνήθηκε να αποδώσει στον ενάγοντα και στον Μαντζουράνη τα ποσά που αναλογούν σε αυτούς».
Στην αμετάκλητη απόφαση αποκαλύπτεται και κάτι ακόμα.
Ότι τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας η Μανιού είχε συναντηθεί με τον Μητρόπουλο στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Ο διάσημος καθηγητής του Εργατικού Δικαίου ισχυρίστθηκε ότι αιτία της συναντήσεως ήταν «εκβιασμός της Ευαγγελίας Μανιού από τον ενάγοντα δικηγόρο, ο οποίος απαιτούσε το μισό της αμοιβής».
Όμως ο άντρας της κληρονόμου βεβαίωσε ένορκα ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος «ζήτησε από την γυναίκα του να αποκρύψει από τους άλλους δύο δικηγόρους το ύψος του συνολικού ποσού της αμοιβής που είχε καταβάλει και να πει ότι είχε καταβάλει μόνον το ποσό των 600.000 δολαρίων. Η Ευαγγελία Μανιού αρνήθηκε ενημερώνοντας τον εργατολόγο ότι ήδη είχε ενημερώσει τον ενάγοντα για την υψηλή προκαταβολή.
Από την δικογραφία προκύπτει επίσης ότι οι δύο «ριγμένοι» δικηγόροι είχαν πεισθεί από τον Μητρόπουλο ότι η κληρονόμος του Μανιού, είχε δώσει συνολική προκαταβολή μόνον 600.000 ευρώ.
Τελικά ο Άρειος Πάγος στις 19 Φεβρουαρίου 2009 απεφάσισε ο Αλέξης Μητρόπουλος έπρεπε να καταβάλει 300.000 δολάρια και τους τόκους στον ενάγοντα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άλλα 300.000 ευρώ κατέβαλε ο εργατολόγος και στον Ιωάννη Μαντζουράνη.
Αλέξης Μητρόπουλος: «Αδικήθηκα»
Από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για άδικη απόφαση στην οποία έχει απαντήσει ήδη. «Θα επιδιώξω την ανατροπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πάντως επί της ουσίας σας λέω ότι εγώ στην υπόθεση αυτή είχα την εντολή της πελάτισσας μου για την επίλυση της διαφοράς. Ήταν μια αστική διαφορά και όχι μια ποινική υπόθεση, οι χρηματικές ικανοποιήσεις διευθετήθηκαν και η ιστορία είναι πια παρελθόν. Θέλω επίσης να απαντήσω και σε όλα όσα ακούστηκαν για κάποιους από το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να επικαλέστηκαν αυτή την απόφαση για να μου δημιουργήσουν πρόβλημα στην κάθοδό μου στην πολιτική. Θεωρώ ότι κανένας από τους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο».
To ρεπορταζ είχε δημοσιευτεί το 2009 (ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΑΡΧΕΙΟ)

Τὸ ὅ,τι φοροδιέφυγε κι ἐπίσης ἐξηπάτησε τοὺς συναδέλφους καὶ συνεργάτες του, ἦταν μία …ἀκόμη κακὴ στιγμή!!!

Ὁ …ἀδικημένος ἀριστερὸς ἰδεολογός ποὺ τσίμπησε, μὲ τὸ ἔτσι θέλω, 2.400.000, ῥίχνοντας τοὺς συναδέλφους καὶ συνεργάτες του… Μιλᾶμε γιὰ μεγάλο …!!!
Καταλάβατε!

Κι ἀρχίζουν οἱ σπαζοκεφαλιές…
Ποιός εἶναι μωρέ παιδάκι μου πάλι ἐτοῦτος ὁ τύπος πού δέν τόν κουνᾶ κάποιος, πού κρατᾶ πανεπιστημιακή ἕδρα γιά τό σίγουρο, πού παραμένει στίς πρῶτες καί πολύ προβεβλημένες θέσεις τῶν κομμάτων πού συνεργάζεται;;
Ἄς δοῦμε τὶς θέσεις του:

ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΡΗΞΗ

Μητρόπουλος: Και στη δραχμή να πάμε, το χρέος θα το πληρώσουμε

«Αφελείς» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους κάνουν λόγο για ρήξη με τους δανειστές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «είναι αφελείς όσοι μιλούν για ρήξη» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν νομικά κείμενα που δεσμεύουν την κυβέρνηση ότι ακόμη και εκτός ευρώ θα πρέπει να πληρώσει κανονικά το χρέος της.
Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος φρόντισε να επαναλάβει αρκετές φορές ότι όσοι μιλούν για ρήξη είναι αφελείς.
Σημειώνεται ότι αρκετοί βουλευτές, αλλά και υπουργοί της κυβερνήσεως έχουν κάνει λόγο για ρήξη, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

πηγή

Νεοαξίτης;
Πρῶτα οἱ «δανειστές»;;; Πρῶτα οἱ τράπεζες…
Ἐν τελῶς νεοταξίτης… Ἀλλὰ ἄς μὴν τὸ κάνουμε κι αὐτὸ θέμα…

Καί τί συμβαίνει σήμερα;
Πασχίζει φυσικὰ νὰ ἀποφύγῃ τὴν πληρωμὴ τῶν δύο ἑκατομμυρίων φόρων, ἀλλὰ ψηφίζει νομοσχέδια γιὰ νὰ πληρώνουμε ἐμεῖς χαράτσια καὶ γιὰ τὸ χαρτζηλίκι τῶν παιδιῶν μας ἤ γιὰ τὸ κατοικίδιό μας ἤ γιὰ τὴν φέτα καὶ τὸ γάλα.
Καὶ συγκαταλέγεται μέσα στοὺς …«ἐθνοσωτῆρες» ποὺ θὰ μᾶς σώσουν…
Καλά…
Ἄς μὴν τὸ δένουμε καὶ φιόγκο αὐτὸ τὸ τελευταῖο…

Φιλονόη

Υ.Γ. 1. Μαζύ, ΟΛΟΙ σας, τά φάγαΤΕ λοιπόν;

Υ.Γ.2. Κρίνοντας ἀπὸ τὸ ποιὸς εἶναι «πρῶτος πολίτης» τῆς χώρας, μποροῦμε νὰ συνειδητοποιήσουμε τὸ ποιὸς εἶναι ὁ Α΄ ἀντιπρόεδρος.

Υ.Γ. 3.  Νά παραιτηθῇ; Καί εἶναι ὁ μόνος; Μά τί λέτε; Ποιός ἀπό ὅλους αὐτούς πού εἶναι ἐκεῖ μέσα ΔΕΝ ἔχει λάβει μερίδα καί μερίδιον ἀπό τά φαγωμένα;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply