Ὅσο βρίζουν τὸν Βαρουφάκη, κάνει σωστὰ τὴν δουλειά του

Ὅσο βρίζουν τὸν Βαρουφάκη, κάνει σωστὰ τὴν δουλειά του “Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος” λέει μια γνωστή φράση. 

netakias

Οι νεοφιλελεύθεροι αυτοικανοποιούνται προσπαθώντας να παρουσιάσουν την οικονομία ως φυσικό φαινόμενο, όπως πχ η πτώση μετεωρίτη ή μια πλημμύρα, αλλά δεν είναι.

Η οικονομία είναι ανθρώπινη επιλογη, κάνεις το ένα ή το άλλο κι ανάλογα την ανθρώπινη απόφαση συμβαίνει ή το ένα ή το άλλο. Η καταστροφή της Ελλάδας δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι πολιτική απόφαση της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί θέλουν να πουλάει η Siemens και έκανε “συμβιβασμό” με την προηγούμενη κυβέρνηση ωστε να μη διωχθει η Siemens για διαφθορά, οι Ολλανδοι θέλουν να πουλάει η δική τους γαλακτοβιομηχανία και εστειλαν αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ελλάδα που εξολοθρευσε τους Ελληνες κτηνοτρόφους, οι Πακινστανικές εταιρίες γενοσήμων έφεραν τα δικά τους επικίνδυνα γενόσημα κοκ.

Πολιτικές αποφάσεις είναι και με πολιτικές αποφάσεις ανατρέπονται. Δεν ήμουν ποτέ φαν του Βαρουφάκη, ουτε έγινα.

Αλλά όταν του κάνουν κριτική αυτοί που έδιναν βραβεια με “τέθριππο” στον ΓΑΠ, αυτοι που έβαλαν τον εγκάθετο Παπαδήμο, που κούρεψε όλα τα ελληνικά ομόλογα, εκτός φυσικά από τα “δικά τους”, ή αυτοί που στήριζαν προεκλογικά τον Σαμαρά που έκανε την “βολικη” ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και πετάξε τους Ελληνες από τα σπίτια τους, σημαίνει οτι κάνει καλά την δουλεια που ανέλαβε.

Ο Γιούνκερ ποτέ δεν μας είπε γιατί χρειάστηκε μόλις (;) 300.000€ για να κάνει την ανακαίνιση του γραφείου του, ποτέ δεν μας είπε για το τί κέρδιζε η χώρα-πλυντηριο από το κούρεμα των Κυπρίων και φυσικά το #LuxLeaks θάφτηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Σούλτς δεν μας έχει πει γιατί τόση αγάπη να πουλάει η Reihnmetall, ούτε ο Ντράγκι πως πήρε λεφτά των ευρωπαίων για να κάνει γραφεία αξίας 1.4δις€ όταν ζητάει από τους άλλους λιτότητα.

Οσο τους ενοχλεί η κυβέρνηση μην φοβάστε.

(Visited 53 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ὅσο βρίζουν τὸν Βαρουφάκη, κάνει σωστὰ τὴν δουλειά του

 1. Ναι ρε μεγάλε ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΕΤΑΚΙΑ, όταν αυτοί θα επαναφέρουν τον πόλεμο στην Ελλάδα ακριβώς στο ίδιο σχέδιο κομμένο και ραμμένο με τους προηγούμενους, τότε εσύ ίσως και να βολευτείς κάπου αλλά τότε επώνυμα (θα εξυπηρετείς τις εταιρείες που χρειάζονταν πόλεμα -εσύ ανώνυμα το ονομάζεις αφύπνιση γιατί εμείς είμαστε ανόητοι κι εσύ ο έξυπνος). Φυσικά τότε, το νετάκιας θα πάψει να υπάρχει στο διαδίκτυο. Γαμώ τους πράκτορές σας γαμώ. Εδώ δεν μας αφήνετε να δημοσιεύσουμε ούτε ένα σχόλιο εάν δεν συνδεθούμε σε σελίδα πρακτόρων και διαβάζουμε και τις αηδίες τις επαναστατικές σας που μόνο σκοπό έχουν να επιφέρουν διχόνοια. Γιατί ρε δεν καταγγέλετε όλους τους νόμους και τους υπουργούς που διέλυσαν την Ελληνική Ιδιωτική Πρωτοβουλία σε όλους τους τομείς; Μαλάκες ανώνυμοι χαραμοφάηδες;

  • Κατ’ ἀρχὰς τὸ ἐὰν θὰ κάνῃς, ἤ ὄχι, σχόλιον μὲ σύνδεσιν, τὸ ὁρίζει ἡ wordpress, ἡ ὁποία μᾶς φιλοξενεῖ. Ἐκεῖ τὰ παράπονα κι ὄχι ἐδῶ.
   Δεύτερον. Τὸ ἐὰν ὁ Νετάκιας συμπαθῇ τὴν κυβέρνησιν εἶναι ΔΙΚΗ του ὑπόθεσις κι ὄχι συνολικῶς τοῦ ἱστολογίου. Διαβάζεις, ἐὰν θέλῃς, συμφωνεῖς ἤ διαφωνεῖς. Ἐμεῖς ὅμως, συνολικῶς, σὰν ἱστολόγιον προπαγάνδες ΔΕΝ κάνουμε.
   Τρίτον καὶ κλείνω.
   Καταγγέλουμε καθημερινῶς ΚΑΙ ὅλους τοὺς νόμους ΚΑΙ ὅλους τοὺς ὑπουργούς. Μία μικρὴ ἔρευνα θὰ σὲ πείση. Παρ’ ὅλα αὐτὰ τὸ νὰ εἶναι κάποιος πράκτωρ, ἤ ὄχι, δὲν ἀποδεικνύεται ἀπὸ τὸ πῶς …πλανήθηκε ἴσως, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν συνολική του στάσιν στὰ πάντα. Ξέρεις τόν Νετάκια μήπως καί τήν δουλειά του στό διαδίκτυο, γιά νά τον κατηγορῇς ἔτσι προκλητικά;
   Ντροπή… Νὰ προσέχουμε τὶ λέμε…

Leave a Reply