Ποιοί εὐρωβουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στά μεταλλαγμένα;

Καλή Αρχή!
Ποιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν την ελεύθερη κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων προϊόντων;
Ποιον ρώτησαν;
Εμείς τους στείλαμε στο ευροκοινοβούλιο για να μας φέρουν τα μεταλλαγμένα; Ή όχι;

Σίγμα

Πράσινο φως από τις Βρυξέλλες σε 19 γενετικά τροποποιημένα προϊόντα
Η έγκρισή τους ισχύει από τώρα και για δέκα χρόνια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει από τώρα και για δέκα χρόνια.

Αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εγκρίνουν την μεταρρύθμιση που παρουσιάσθηκε την Τετάρτη, θα μπορούν να απαγορεύουν την χρήση των γενετικά τροποποιημένων αυτών οργανισμών στο έδαφός τους.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι κανόνες που θα εφαρμόζονται θα είναι αυτοί που οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την κυκλοφορία στο σύνολο της ΕΕ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχει διαπιστώσει ότι δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία των ζώων και των ανθρώπων.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ποιοί εὐρωβουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στά μεταλλαγμένα;

Leave a Reply