Πέθανε ὁ ἡγέτης τοῦ ἰσλαμικοῦ κράτους;

Τεχεράνη: Το Ραδιόφωνο του  Ιράν ισχυρίστηκε ότι ο  χαλίφης του  ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει πεθάνει, μία είδηση, που αν αληθεύει,  θα μπορούσε να ταρακουνήσει ισχυρά την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με ένα tweet από το All India Radio (AIR),ο  ισχυρισμός για τον θάνατο του  Μπαγκντάντι έγινε από το Ράδιο Ιράν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του  Guardian την περασμένη εβδομάδα υπεστήριξε ότι ο  Μπαγκντάντι είχε πάθει  σοβαρές σωματικές βλάβες, «απειλητικές για την ζωή του» κατά την διάρκεια μιας  αμερικανικής  αεροπορικής επιδρομής τον Μάρτιο και ότι η επίθεση  τον είχε αφήσει σοβαρά τραυματισμένο.

Το δημοσίευμα  προσέθεσε ότι ο  Μπαγκντάντι δεν είχε πλέον  τον έλεγχο των καθημερινών λειτουργιών του ISIS, καθώς ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να ανακάμψει.
Ωστόσο, υπήρξαν παρόμοια δημοσιεύματα με τον  Μπαγκντάντι να εμφανίζεται ότι  είναι «σοβαρά τραυματισμένος» από  τις  αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ το περασμένο έτος, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το Πεντάγωνο είχε απορρίψει τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι ο επικεφαλής του ISIS είχε τραυματισθεί, όταν τα αεροπλάνα του  υπο αμερικανική ηγεσία  συνασπισμού βομβάρδισαν την Al-Baaj, μια συνοικία της Νινευή, κοντά στα σύνορα της Συρίας στις 18 Μαρτίου.

Το ISIS έκανε μία  τεράστια επιδρομή στο Ιράκ και την Συρία, τον Ιούνιο του περασμένου έτους, καθιέρωσε το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» σε όλες τις  κατεχόμενες περιοχές και έχρισε τον Αμπού  Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ως χαλίφη του.
Ιδρύοντας  το Χαλιφάτο, ο  Μπαγκντάντι, που σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις, εμφανίσθηκε σε ένα τζαμί τον Ιούλιο, απαιτώντας όλοι οι μουσουλμάνοι να δείξουν την πίστη τους σε αυτόν.
Οι ΗΠΑ έχουν βάλει μία επικήρυξη για τον Aλ-Μπαγκντάτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την έξαρση των επιθέσεων του  συνασπισμού ενάντια στο  ISIS, στο Ιράκ και την Συρία από τον Αύγουστο του περασμένου έτους, οι εξτρεμιστές συνεχίζουν  να προωθούνται και να εξαπολύουν την  αιματοχυσία και τον τρόμο.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως γνωρίζει και ο πιο αδαής για τις ψυχολογικές υπηρεσίες του στρατού, για να υπονομεύσεις το ηθικό του αντιπάλου είναι σκόπιμο να διαδίδεις ότι ο αρχηγός του τραυματίστηκε σοβαρά ή και πέθανε.
Από την πλευρά αυτή είναι φυσικό το ραδιόφωνο του Ιράν να διαδίδει σήμερα ότι  ο Αμπού Μπάκρ Αλ Μπαγκντάτι πέθανε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χαλίφης έχει πολύ καιρό να εμφανισθεί.

Για την ακρίβεια δεν εμφανίσθηκε ποτέ ζωντανά από τον περασμένο Ιούλιο έως σήμερα.

Για να δικαιολογηθεί η εξαφάνισή του, βγήκαν πληροφορίες ότι τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση αεροσκαφών εναντίον μίας φάλαγγας τριών οχημάτων, στα οποία επέβαινε ό ίδιος και η συνοδεία του στην Al-Baaj , στις 18 Μαρτίου του 2015.

Στην επίθεση αυτή φέρονται να σκοτώθηκαν τρεις άντρες από την συνοδεία του.

Υποτίθεται ότι τα επιτιθέμενα αεροπλάνα δεν γνώριζαν  ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάτι περιλαμβάνετο στους επιβάτες της φάλαγγας.

Αυτός ο ισχυρισμός είναι τουλάχιστον αφελής και προβλήθηκε κυρίως από Ιρακινούς αξιωματούχους.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για μία παρόμοια εξέλιξη.

ΠΗΓΗ

Παρόμοιες πληροφορίες κυκλοφόρησαν και τον περασμένο Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ

Αν εξετάσουμε την είδηση του τραυματισμού του, θα πρέπει να την απορρίψουμε λογικά.

Ένας σοβαρά τραυματισμένος ηγέτης δεν μπορεί να νοσηλευθεί με μυστικότητα στο Ιράκ ή την Συρία, όταν εκκρεμεί σε βάρος του επικήρυξη αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.
Και μόνο τα ιατρικά εφόδια και η παρουσία γιατρών θα μπορούσαν να προδώσουν την θέση του και να οδηγήσουν στον αποκεφαλισμό του από ομοϊδεάτες προδότες ή στον βομβαρδισμό του καταφυγίου του από κάποιο drone.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται σκηνές μετά από μία επίθεση σε φάλαγγα ιδιωτικών οχημάτων, που στο παρελθόν εμφανίστηκαν ως σκηνές μετά την επίθεση στον Aλ Μπαγκντάτι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αντάρτες του ISIS  φορούν αλεξίσφαιρους θώρακες

Είναι μάλλον απίθανο με παρόμοιο εξοπλισμό να πληγούν εσωτερικά όργανα.

Το χειρότερο που μπορεί να πάθει κάποιος είναι να  ακρωτηριασθεί κάποιο μέλος του ή να χάσει κάποιο μάτι ή την ακοή του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά θα πεθάνει επιτόπου.

Αν δεχθούμε ότι ο Αλ Μπαγκντάτι είναι σοβαρά τραυματισμένος και δεν νοσηλεύεται στο Ιράκ ή στην Συρία, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τους Αμερικανούς.
Θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποιο νοσοκομείο της Τουρκίας ή του Ισραήλ ή της Αιγύπτου.
Στις παραπάνω τρεις χώρες συνήθως καταλήγουν οι ανώνυμοι μαχητές, που τραυματίζονται στην Συρία.
Η παρουσία του σε μία από τις παραπάνω χώρες δεν θα μπορούσε να μείνει μυστική και θα αποδείκνυε ότι ο Aλ Μπαγκντάτι στην πραγματικότητα είναι μυστικός πράκτορας του Ισραήλ ή των ΗΠΑ.

Στο παρελθόν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Aλ Μπαγκντάτι με τον Αμερικανό γερουσιαστή McCain, αν και «διαψεύσθηκαν» αρμοδίως.

ΠΗΓΗ

Κατανοώ την επιφύλαξη για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών, καθώς βρισκόμαστε στην εποχή του photoshop και της παραπληροφορήσεως.

john-ofeon 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply