Πόση ἀλήθεια …ἀντέχουμε;

Μὲ ἀφορμὴ κάποιο ἀπόσπασμα, τῆς ὁμιλίας Τσίπρα, στὸν Χατζηνικολάου, πρὸ ἡμερῶν, θυμήθηκα κάποιους ἄλλους, ἐπίσης πρωθυπουργούς, ποὺ μᾶς ἔλεγαν ἀκριβῶς τὰ ἴδια, ὅταν ἀνέλαβαν.
Κι ὅταν λέῳ τὰ ἴδια, ἐννοῶ ΑΚΡΙΒΩΣ τὰ ἴδια…

Ὑποσχέσεις, ἐλπίδες, λόγια… Πανομοιότυπα…
Λὲς καὶ ΟΛΟΙ τους ἀντλοῦν τὰ λογίδριά τους ἀπὸ τὴν ἰδίαν …πηγή!!!

Τὸ ἀντωνάκιον, γιὰ παράδειγμα, καὶ στὶς προγραμματικές του δηλώσεις, ἀλλὰ καὶ στὴν στὴν 77η ΔΕΘ, ἄν καὶ δὲν μᾶς ζάλισε μὲ παρλαπίπες, τὰ πέταξε τὰ …κουφέτα του:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ομιλία Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά,
Στις Προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβερνήσεως

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα σας μιλήσω χωρίς περιστροφές. Χωρίς γενικολογίες που καλύπτουν τα πάντα, αλλά δεν λένε τίποτε… Χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ακόμα ευκολότερες υπεκφυγές, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις… Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα από τέσσερα πράγματα: Από αλήθεια. Από Προοπτική. Από Ελπίδα. Κι από κουράγιο. Από ολόκληρη την αλήθεια, όχι από «μισές αλήθειες»… Από χειροπιαστή προοπτική, όχι από λαϊκίστικες χίμαιρες. Από ρεαλιστική Ελπίδα, όχι από ψεύτικα συνθήματα. Κι από το κουράγιο που μπορεί να εμπνεύσεις μόνο αν δείξεις ότι έχεις πρόθεση να «σπάσεις αυγά».
Και μπορεί να αντλήσει κουράγιο αυτός που σ’ ακούει, μόνο αν πιστέψει στην δική σου ειλικρίνεια και στις δικές του δυνάμεις. Με δύο λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται, ναι, σε δύσκολη θέση.
Όμως, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πει την αλήθεια, να δείξει αποφασιστικότητα και να εμπνεύσει στο λαό εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

προγραμματικὲς δηλώσεις ἀντωνακίου
6 Ἰουλίου 2012

Καὶ λίγο ἀργότερα…

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Φίλες και φίλοι,

Εφέτος είναι μια διαφορετική χρονιά…
Η χώρα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της πιο σοβαρής δοκιμασίας που αντιμετώπισε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.
Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω είναι ότι στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια!
Ξέρετε, η αλήθεια πληγώνει καμμιά φορά. Αλλά και η αλήθεια φωτίζει. Η αλήθεια δυναμώνει. Η αλήθεια ωριμάζει και οπλίζει όσους θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους.
Βρίσκομαι, λοιπόν, εδώ μπροστά σας για να σας πω την αλήθεια, αλλά και για να αναφερθώ στο σχέδιό μας, να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν….

γραφεῖον πρωθυπουργοῦ
8 Σεπτεμβρίου 2012

Τὰ ἴδια ἰσχυρίσθηκε καὶ τὸν Νοέμβριο (8 Νοεμβρίου 2012) στὴν βο(υ)λή τους.
Μέσα σὲ πέντε προτάσεις ἑπτὰ (παρ΄ ὁλίγον) «ἀλήθειες».
Ἀφῆστε δὲ ποὺ τὸν Νοέμβριο (ἀλλὰ καὶ τὸν Σεπτέμβριο) ἀναζητοῦσαν λεφτὰ ἀκόμη καὶ γιὰ …φάρμακα, λόγῳ τῆς προηγουμένης κυβερνήσεως, ποὺ ἦταν τὸ μΠατΣοΚ μέν, ἀλλὰ ποὺ δὲν μποροῦσε νὰ τὸ …πῆ εὐθέως, ἐφ΄ ὅσον στὸ πλάι του εἶχε τὸ μπένυ…
Ἡ διαφορὰ τοῦ ἀντωνακίου μὲ τοὺς προκατόχους καὶ τοὺς διαδόχους του, εἶναι ἀκριβῶς σὲ αὐτὴν τὴν λεπτομέρεια…
Ἠναγκάσθη νὰ συνεργασθῇ μὲ τοὺς προκατόχους του, γιὰ σχηματισμὸ οἰκουμενικῆς κυβερνήσεως. Ἀλλοιῶς θὰ ἀκούγαμε τὰ μύρια ὅσα γιὰ τὰ «ἄδεια ταμεῖα» ποὺ βρῆκαν. Μὰ καὶ φοροδιαφυγὲς βρῆκαν καὶ ἀπάτες μὲ συντάξεις καὶ ἀποσιωπήσεις ἐγκλημάτων.
Λὲς καὶ οἱ ἀπάτες ἦταν προνόμιον μόνον τῶν μΠατΣοΚων….

Πᾶμε ὅμως καὶ στὸ GAPατο…

«Στις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του αμερικανικού δικτύου MSNBC. «Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων, είπε ο Γ.Παπανδρέου.

«Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

» Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθειές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθειές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός….»

Γιώργος Παπανδρέου: «Εγώ κι ο Ομπάμα παραλάβαμε χάος»

Ὅλοι φυσικὰ μᾶς γλύτωσαν ἀπὸ τὴν χρεωκοπία, μᾶς διετήρησαν στὸ εὐρῶ ἀλλὰ καὶ τὴν Εὐρώπη τῶν …λεηλατημένων λαῶν. .
Δὲν μᾶς ἀπαντοῦν ὅμως στὸ τὶ θὰ εἴχαμε πάθη ἐὰν πρὸ μίας πενταετίας, ἐπὶ τέλους, εἴχαμε χρεωκοπήση.
Καὶ δὲν ἀπαντοῦν σὲ τέτοια ἐπικίνδυνα ἐρωτήματα, διότι ἔπρεπε νὰ προστατεύσουν τὰ συμφέροντα τῶν τοκογλύφων ποὺ τοὺς στηρίζουν καὶ τοὺς χρηματοδοτοῦν ἐδῶ καὶ τόσες δεκαετίες.

Καὶ τώρα ἔφθασε ὁ ἀλέξης…
Κι αὐτὸς βρῆκε καμμένη γῆ… Κι αὐτὸς προσπαθεῖ νὰ μᾶς σώσῃ…
Κι αὐτὸς τὶς …ἀλήθειες θὰ μᾶς λέη… λέει!!!

Μὲ τὶς ὑγεῖες μας.
Ἐλπίσω μόνον νὰ μὴν ἔχουμε στὸ τέλος μεγάλο…ἐλΠΗΔΗΜΑ!!!!

Φιλονόη

 φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply